Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pepe22 přesně tak ![]()
@Meily Děkuji a také moc gratuluji! Právě, pořád čtu o umělém oplodnění a jak spousta holek,i pod 30, má problémy, tak jsem byla dost překvapená ![]()
@Drzticzka Gratuluju
to je super, že z toho máte radost ![]()
@dandillita a @Meily ahoj
ty jo měla jsem to podobně, říkala jsem si ty jo kdyby se to povedlo do půl roku to by bylo asi super, chtěli jsme dítě na jaře, a hned na podruhé se zadařilo
a termín máme v květnu. Ale že těhotenství semnou takhle zamává jsem nečekala, ten nehorázný strach o to maličké, nevolnosti, opravdu je to jiný stav
. Dneska jsem byla na sceeningu a snad všechno v pořádku, na konečný výsledek si musím počkat do příštího týdne. Nejraději bych chodila na ultrazvuk každý den ![]()
@Nick Martina
Jo přesně..jsem nesvá , že jdu až za měsíc na další kontrolu. Člověk je klidnější když jej vidíš a slyšíš ![]()
To ti výsledek neřekla hned?
to se divím, mě to řekli hned. Ale držím palečky ať je vše v pořádku ![]()
@Meily Děkuji
ne neřekli, protože mi brali krev a dělali ultrazvuk v jeden den, takže musím počkat než jim přijdou výsledky krve a pak mi teprve vyjedou konečný výsledek. Ultrazvuk ale dopadl podle doktora dobře a ten má prý i větší váhu než krev. Tak doufám
.
A používáš anglesounds? Já jsem si ho v 9. týdnu musela koupit
uklidňuje mě to ![]()
@Nick Martina
Jee co to anglesounds? To slyším poprvé ![]()
Joo jinej stav to je se vším všudy. U mě je všechno jinak, jinak jím (spíš nejím
), jinak spím, jinak všechno prostě ![]()
Já se taky vždycky tak těším na další ultrazvuk, abych maličký aspoň viděla. Já osobně nemám žádný břicho a jak ležím a je mi blbě, těším se noc, až uvidím, že je mimi v pořádku a že je všechno ok. To pro mě bude nejlepší odměna a bolestný
A strašně se těším až přinesu domů další obrázek, nad tím prvním (a posledním) jsem asi půl hodiny seděla a zamilovaně na něj koukala ![]()
Nene ten jsem si nekoupila
Jinak bych u něj seděla asi taky pořád.
A slyšíš srdíčko hezky?
@dandillita anglesounds je takový „ultrazvuk“ co přenáší pouze zvuk, po přiložení na břicho slyšíš tlukot srdíčka. Tak ja jsem ve 12 tt a břicho už mi vylejzá, ale je to asi spíš tím že sem nafouknutá, a proto mě pak taky pěkně bolí. A už začínám přibývat na váze
nebyla jsem zvyklá moc jíst a teď musím udržovat žaludek plný a to i ve večerních hodinách, začínám z toho být nervozní
. Dneska jsem si taky přinesla první fotečku a nemůžu se vynadívat
.
@Meily Jojo taky s tím mám problém, abych nepodléhala tak často, snažim se nepoužívat to každý den, ale zase jsem hned klidnější, když
slyšim. Já jsem od začátku špinila (občas i teď) tak mě to uklidňovalo a nehnala jsem se hned k doktorovi. Jojo našla jsem ho už v 9 tt a srdíčko jde slyšet pěkně chvíli trvalo než jsem našli mimi, pořád jsem slyšela jen sebe, ale ted když vím kde cca je tak je to rychlejší, ale je pravda že musím dost tlačit na to břicho, aby to bylo slyšet.
Ahooooj, taky se k Vám přidám ![]()
jsem ze Středočeského kraje, je mi 28 let, jsem vdaná (manželovi je 36), brali jsme se letos v červenci. Povedlo se mi hned v srpnu otěhotnět. Dnes jsem 12+4 a jdu na screening (krev už mám za sebou od 12.10.). Na miminko se moc těšíme a bereme to jako zázrak
máme 4 letýho synovce, tak trošku víme, do čeho jdeme.
Jinak na první kontrole, někdy v 8. týdnu jsem měla menší hematom, který se naštěstí do týdne vstřebal a od té doby dobrý (nešpinila jsem ani nekrvácela). Jen před 2 týdny jsem měla střevní chřipku a vyšší teplotu, tak jsem hystericky letěla do nemocnice a vše v pořádku. Tak doufám, že bude i dneska
do práce chodím, nevolnosti jsem měla docela velký, ale nezvracela, teď už je to lepší (jen teda to nafouklý břicho). Jsem učitelna na učilišti, tak to už jsou větší děti, tak zatím cajk.
Jojo, angelsounds mám taky, my ho teda nekupovali, ale půjčili nám ho známí
ale je to hodně návykové tak bacha
ale ono když potom začnete cítit pohyby, tak už ani poslouchat nebudete, a budete pořád chtít jen aby se ten malý cvrcek hybal
to je potom návykové ![]()
@hesnom
jinak tě tu vítám, gratuluju jak ke svatbě, tak k miminku, taky už máš to nejhorší za sebou a teď už se jen radovat
jo, ty chřipky.. Já už jsem asi po 3. taky nachcipana, teď mě zase pro 6menu bolí v krku
je to hrozný, ještě v tomhle měnícím se počasí ..tak snad to už přejde ![]()
@Pepe22 děkuji za přivítání
screening je negativní, tak teď už si to budu jen užívat
naštěstí jsem ještě nechytla žádnou nemoc, tak snad, ťuk, ťuk to bude i dál dobrý ![]()
@hesnom Tak to je super, užívej co to jde
a s těma nemocem a je to hrozný, ale už jsi ve 2.trimestru, tak už to není takový riziko ![]()
@hesnom Ahoj
to jsme na tom hodně podobně
Ja jsem dneska taky 12+4 a na screeningu jsem byla včera. Dneska mi přišel výsledek testu a snad dobrý (nikde jsem nenašla žádný slovo negativní/pozitivní). Jinak mě je 26 a vdávala jsem se v červnu po 8 letech vztahu, manželovi je 29. Jinak jsem měla v 7 tt taky hematom, který se vztřebal, ale špinila jsem do té doby než mi doktor předepsal ascoritin a od té doby je to mnohem lepší.
Ahoj přidávám se , jsem 24+6tt termín mám v únoru 2019 . Jsem vdaná , je mi 26 let a jsem ž Přerova . Na neschopence jsem od 15.tt už toho bylo na mě moc zvlášť ty celé dny. ![]()
@Nionka ahoj
tak to se tak o 2tydny jak já
Do Přerova jezdíme asi na basket s mladší sestrou, ale nejsem si jistá
a bylo ti špatně? Nebo jsi doma kvůli práci? ![]()
@Pepe22 Ahoj
Bylo mi hrozně špatně ale teda když jsem šla na neschopenku tak to ustupovalo ale nebylo mi dobře spíše tím vzduchem a pak tam být zavřená celé dny únava atd.