Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
23.8.11 19:14

Tak jsem si ten deníček prolítla a mám pocit, že tady ta dotyčná k té redukci opravdu byla donucena tím špiněním a strachem, že přijde o obě. Tohle to z pouhého rozmaru nebylo a je to dost smutný. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.11 19:14

Taky jsem to pochopila z deníčku tak že se to udělalo ze zravotních důvodů, že by jinak potratila obě.. :nevim:
Ale to rozsekne jen pisatelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
23.8.11 19:15
Škurpice píše:
když se člověk do takové situace nedostane, asi si to nedokáže představit…jedna věc je názor, druhá věc je skutečnost
Temaho píše:
Já teda osobně jsem celkově proti umělému oplodnění. Jasně, někod možná řekne, že když jsem otěhotněla normálně, tak nevím co to je nemít děti, ale je to prostě proti mému přesvědčení a i víře. Je to nepřirozená věc. A usmrtit jedno embryo protože se bojím, že by děti byly postižené, je teda dost hrozný. To je lepší jedno zabít a to druhé, lepší si ponechat? 8-o Spousta lisí se mnou určitě nebude souhlasit a možná mě i odsoudí, ale tohle je prostě můj názor a postoj :kytka:

Jasně, že si to nedokážu představit, musí to být hrozné, mám kamarádku, která má problém a já to prožívám s ní, ale ani ona by na umělý nešla. To spíš uvažuje o adopci. A já za sebe tvrdim, že kdybych byla ve stejné situaci zachovala bych se stejně. Ono podle mě má vše nějaký smysl a někam nás to posouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 19:15

Jinak mě nejde o tento konkrétní případ a rozhodně bych nechtěla ho tady rozebírat. Jde mi o celkový postoj k této problematice.
Ono umělé oplodnění jde ruku v ruce právě s těmito obludnostmi. Tady vůbec nejde o to, že by člověk nepřál neplodnému páru vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
23.8.11 19:16

myslím, že se tu motá redukce z rozmaru a redukce ze zdravotních důvodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
23.8.11 19:16

Mám kamarádku, která přesně tohle podstoupila. Byla na umělém oplodnění a čekala tři děti, holčičku a jednovaječná dvojčata-chlapečky. A ze zdravotních důvodů, protože by všechny prý nedonosila, ji doporučili nechat tu holčičku a ta jednovaječná dvojčata odebrali :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
23.8.11 19:17

já jsem na dvojčata připravená byla…a nemyslím si, že to ženský, který jdou do IVF znevažují a nepromýšlí…nikomu není příjemné si píchat týdny injekce do břicha…ono sám o sobě ten celý proces je hodně velký tlak na psychiku…takže o rozmar se rozhodně nejedná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.11 19:18

Prominte holky, je to váš názor ze jste proti umelému, ale je uplně jasný že ani jedna z vás si neprošla neplodností, kdyby ano, nerikam ze by jste na umelé šli, ale určitě by jste to tak příkře neodsuzovali… TO je zase muj nazor… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 19:18
Škurpice píše:
myslím, že se tu motá redukce z rozmaru a redukce ze zdravotních důvodů…

Spíš že účel světí prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
23.8.11 19:19
Temaho píše:
Škurpice píše:
když se člověk do takové situace nedostane, asi si to nedokáže představit…jedna věc je názor, druhá věc je skutečnost
Temaho píše:
Já teda osobně jsem celkově proti umělému oplodnění. Jasně, někod možná řekne, že když jsem otěhotněla normálně, tak nevím co to je nemít děti, ale je to prostě proti mému přesvědčení a i víře. Je to nepřirozená věc. A usmrtit jedno embryo protože se bojím, že by děti byly postižené, je teda dost hrozný. To je lepší jedno zabít a to druhé, lepší si ponechat? 8-o Spousta lisí se mnou určitě nebude souhlasit a možná mě i odsoudí, ale tohle je prostě můj názor a postoj :kytka:
Jasně, že si to nedokážu představit, musí to být hrozné, mám kamarádku, která má problém a já to prožívám s ní, ale ani ona by na umělý nešla. To spíš uvažuje o adopci. A já za sebe tvrdim, že kdybych byla ve stejné situaci zachovala bych se stejně. Ono podle mě má vše nějaký smysl a někam nás to posouvá.

citim to stejne

• Citovat
  • Upravit
5230
23.8.11 19:22

Já umělé oplodnění neodsuzuji, to je každého věc. Jen já za sebe bych do toho prostě nešla. Je mi moc líto, když někdo nemůže mít děti, ale tohle mi přijde jako moc velký zásah do přírody. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
23.8.11 19:23
u adopce nemáte vůbec jistotu, že budete vybráni jako vhodný pár…ale to je jedno…mám kolem sebe lidi, kteří adopci podstoupili…vychovávali dle svého nejlepšího přesvědčení a u jedněch to skončilo tragicky…synek zabil adoptivní maminku kvůli penězům…geny se nedají zcela ovlivnit…já nejsem ani proto adopci ani proti IVF…neodsuzuji ani jedno…snažím se pochopit, proč k jakému rozhodnutí kdo dospěl
mmonica píše:
Temaho píše:
Škurpice píše:
Temaho píše:
citim to stejne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 19:25

Tak to odsouzení umělka tu může psát jen ten, kdo neplodný je, děti moc chce a zvolil si radši adopci. A před takovými klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.8.11 19:28

Temaho a Mmonico..To se vám to mluví, když už máte dítě, ale co byste dělaly, kdyby pro vás byla jediná šance, jak mít dítě, jít na um. oplodnění? Neříkejte, že byste nešly.

Umělé oplodnění mi nepříjde kontroverzní. Klonování ano, ale ne umělé oplodnění.
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne?

Mmonico, psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?

Jinak kdyby bylo um. oplodnění tak kontroverzní, jak píšete, tak by to nebylo snad povolené ani v přísně náboženské Saudské Arábii, kde se to v centrech reprodukce jen hemží.

Příspěvek upraven 23.08.11 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
23.8.11 19:29
Gina108 píše:
Tak to odsouzení umělka tu může psát jen ten, kdo neplodný je, děti moc chce a zvolil si radši adopci. A před takovými klobouk dolů.

presne tak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová