Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@samida píše:
Holky neblázněte, nejspíš to dopadne tak, že si dcera najde chlapa a taťka si poprvé v životě zahraje druhý housle… i to je život. Ale líbí se mi, jak tady šmahem máte ve všem naprosto jasno
. Vy víte, za jakých okolností (i když je to v podstatě pro malé dítě nebo i mladého člověka jedno..) zemřela matka oné dcery, jestli byli s tatínkem spolu nebo rozvedení. Chcete mi všechny říct, že až vaše dítě dospěje, že ho vypakujete z domu, bez ohledu na to, jestli zavadí o práci, ať už v tom bude důvod jakýkoliv. Že, když bude mít padnout na h.bu, že ho s klidným srdcem na ní padnout necháte? Já si netroufám tvrdit, že je v tomto případě dcera nevinná, ale taky si netroufám tvrdit opak. Třeba táta zjistil, že se mu tento vztah nepovedl, jak by si představoval a je to velký po.era, jak by bylo patrné i z toho vztahu s dcerou a vyřešil to až když mu řešení nabídla sama zakladelka. Myslím, že pro ní jen dobře a je zbytečné tady napadat jednu nebo druhou stranu, protože víme houby
![]()
…
Třeba si chlap najde nějakou ženskou úměrně svému věku, která už další dítě chtít nebude. A třeba bude s jeho dcerou vycházet dobře ![]()
Ten problém primárně nebyl v dceři, zakladatelka psala, že měli problémy, už byli i od sebe. A dceři vyčítala, že se k ní (tedy k zakladatelce) chlap málo má, že ji nepohladí Aátd. Zkrátka ji přestával mít rád. Ona asi taky bude složitá povaha, sama napsala, že už jí párkrát „ujela na adresu dcery pusa“ a místo normálního rozhovoru na sebe řvali s chlapem tak, že rozbrečeli malou ![]()
@Bábrdl s tím souhlasím, ono je snadné svést svojí neschopnost komunikace, řešení problémů a nebo zkrátka přiznání si, že tady to prostě neklaplo, na..kohokoliv
. A já si nemůžu pomoct, ale myslím, že je fajn, když se dítě může na svého rodiče obrátit, v jakémkoliv věku a je na rodiči, aby poznal, kdy už s ním to dítě „voře“. Vždyť kolik je tady rad, kdy se některá maminka ocitne v nějaké tísni, aby se v první řadě obrátila na rodiče / rodinu.
@samida píše:
@Bábrdl s tím souhlasím, ono je snadné svést svojí neschopnost komunikace, řešení problémů a nebo zkrátka přiznání si, že tady to prostě neklaplo, na..kohokoliv. A já si nemůžu pomoct, ale myslím, že je fajn, když se dítě může na svého rodiče obrátit, v jakémkoliv věku a je na rodiči, aby poznal, kdy už s ním to dítě „voře“. Vždyť kolik je tady rad, kdy se některá maminka ocitne v nějaké tísni, aby se v první řadě obrátila na rodiče / rodinu.
Tak na emiminu platí dvojí metr v ledasčem. Když má žena blízko k mámě, je to super, že jsou nejlepší kamarádky, když má k mámě blízko chlap, je to mamánek a je potřeba to řešit. Když není ve vztahu šťastná žena a má právo jít za milencem, má právo odejít (i s dětmi), protože nemá smysl být nešťastná a když je šťastná matka, je šťastné dítě. Když odejde za milenkou chlap, nikdo neřekne, že když je šťastný tatínek, bude šťastné i dítě
Děti, které do vztahu přivedla žena, musí chlap milovat jako svoje vlastní. Děti, které do vztahu přivedl chlap, jsou jeho problém a když ženě nevoní, má právo je ignorovat nebo se jim vyhýbat. U vlastního dítěte ženy se řeší celých devět měsíců dalšího těhotenství, jak to udělat, aby se první necítilo sourozencem ohrožené. Kupují se dárky „od miminka“, vysvětluje se, plánují se chvilky jen pro staršího. Ale nevlastní dítě (dítě chlapa z prvního vztahu) ale „musí“ samo od sebe pochopit, že teď když je tu miminko, už nemůže u táty spát/jezdit s ním na víkendy atd. Pokud to překvapivě nepochopí, je to hroznou výchovou jeho matky nebo tím, že dítě je sobecké a rozmazlené. A takových příkladů je hromada.
@Bábrdl píše:
Upřímně se tomu těžko věří. Vždycky jsou totiž děti, které partner miluje „moc“ ty, které jsou z prvního manželství. Nikdy jsem neslyšela matku, která by si stěžovala, že partner miluje příliš jejich společné dítě. To se naopak dme pýchou a říká s takovou tou „omluvnou tóninou“, jak je ta jejich holka „tatínkova holčička“ a synáček „tatánek“.Naopak u nevlastních dětí má většina nevlastních rodičů (chlapi i ženské) pocit, že ten druhý svému dítěti „moc dopřává, moc ustupuje, příliš se stará“ atd.
O tom to není, že by partner miloval dceru z prvního vztahu víc, než naše děti. Zásadní rozdíl vidím v tom, že ona byla do 20 let jedináček a byla vychovaná stylem, že dostane všechno, co chce. Dostala, ale charakter si za peníze nekoupíš, naopak tím vyšlo najevo, jaká skutečně je. V nouzi poznáš přítele. Někdo má miliony a jiný našel skutečné hodnoty.
@DanielaSna píše:
@Callipo90 Já přece neříkám, že otec je úchyl, ale může tam být nestandardní vazba. I kdyby mezi zakladatelkou a manželem byl nějaký problém, řešením není spát v jedné posteli s dcerou.
Ja ked pridem k mame, tak tiez spim spolu s nou v manzelskej posteli, a to dokonca aj s mojimi detmi… ty jo, to musim byt uchyl, nasackovat sa k 75 rocnej babe a este aj s miminami
(tiez mi umrel otec ked mi bolo 6)
Na me zakladatelka pusobi jako velmi nevyzrala, szirana zasti a zarlivosti k dceri a navic shazujici problemy sveho vztahu na nekoho jineho. Prvni za vse muze dcera z prvniho manzelstvi, protoze s nim spi o vikendech na gauci-pote vyjde najevo, ze na tom gauci spi pritel porad-pak je to s dcerou nesnesitelne ziti-pote vyjde najevo, ze dcera je tam pouze o vikendech-pak ze dcera zarli a nenavidi zakladatelku-pote vyjde najevo, ze zakladatelka nezdrave zarli na dceru a nesnese ji atd atd atd…Pote za vse zase muze pritel, najednou je hrozny, protoze vyhodil matku sveho ditete na ulici pote co se opovazila oponovat-ale ze on vi, ze maji kam jit a neskonci na ulici na to se nejak zapomelo…Ohaneni se penezi a poznamky o penezich pritele, ktere venuje dceri vse dokresluji…A ze nejspis po tisic a jedne hadce o prvorozene dceri, kde zakladatelka predvedla dalsi zarlivou scenu podobne urovne jako jeji prispevky, pritelovi dosla trpelivost-nedivim se…
Nerikam, ze dcera je v tom zcela nevinne, ale cely pribeh na me pusobi jako ze zarliva, hystericka a nevyzrala pritelkyne, ktera si myslela, ze starsiho chlapa ochoci a zmeni jeho velmi blizky vztah s osirelou dcerou, se vzteka, ze neni po jejim a hraje to na city a sve male dite.Ze se chlap nenecha citove vydirat zcela chapu a potom lze pochopit i jeho momentalni odmitavejsi postoj k novemu diteti..
A ze by najednou byl. konec pokud by jediny problem bylo vikendove spani s dcerou tomu taky neverim, ten. vztah me na male a zakladatelcina scena byla jen posledni kapkou…
Tak pribeh vnimam ja, usuzuji z toho co zakladatelka pise…
@Anonymní píše:
O tom to není, že by partner miloval dceru z prvního vztahu víc, než naše děti. Zásadní rozdíl vidím v tom, že ona byla do 20 let jedináček a byla vychovaná stylem, že dostane všechno, co chce. Dostala, ale charakter si za peníze nekoupíš, naopak tím vyšlo najevo, jaká skutečně je. V nouzi poznáš přítele. Někdo má miliony a jiný našel skutečné hodnoty.
Tobe to verim
Muze se stat.Ale ne vzdy je chyba u deti, nekdy je v nove partnerce…
@Bábrdl píše:
Tak na emiminu platí dvojí metr v ledasčem. Když má žena blízko k mámě, je to super, že jsou nejlepší kamarádky, když má k mámě blízko chlap, je to mamánek a je potřeba to řešit. Když není ve vztahu šťastná žena a má právo jít za milencem, má právo odejít (i s dětmi), protože nemá smysl být nešťastná a když je šťastná matka, je šťastné dítě. Když odejde za milenkou chlap, nikdo neřekne, že když je šťastný tatínek, bude šťastné i dítěDěti, které do vztahu přivedla žena, musí chlap milovat jako svoje vlastní. Děti, které do vztahu přivedl chlap, jsou jeho problém a když ženě nevoní, má právo je ignorovat nebo se jim vyhýbat. U vlastního dítěte ženy se řeší celých devět měsíců dalšího těhotenství, jak to udělat, aby se první necítilo sourozencem ohrožené. Kupují se dárky „od miminka“, vysvětluje se, plánují se chvilky jen pro staršího. Ale nevlastní dítě (dítě chlapa z prvního vztahu) ale „musí“ samo od sebe pochopit, že teď když je tu miminko, už nemůže u táty spát/jezdit s ním na víkendy atd. Pokud to překvapivě nepochopí, je to hroznou výchovou jeho matky nebo tím, že dítě je sobecké a rozmazlené. A takových příkladů je hromada.
@ulice píše:
Tobe to verimMuze se stat.Ale ne vzdy je chyba u deti, nekdy je v nove partnerce…
Tak každý případ je jiný, ale tenhle mi něco připomněl
, ta sms to korunovala ![]()
Udivuje me, jak nektere pritomne diskutujici hned vi, jak to bylo a ze jsem sobecka, neprejici, zarliva a rozmazlena a odpovidam jen ns to, co se mi hodi a vlastne jsem si vsechno vcetne sms, kterou mi jeho dcera poslala, vymyslela! Kdyz to vsechno tak vite, reknete mi a vsem ostatnim, proc bych to asi delala??? Jen tak z legrace? Je tady malo fiktivnich diskuzi? Vy si myslite, ze tohle se stat nemuze? Ano, nepsala jsem vsechno, to by bylo na roman, ale vypichla jsem, pro me momentalni aktualni situace, ktere mi za posl.dobu utkvely v pameti. To, ze jsem na nej usila habaduru s ditetem je taky bezva dedukce, ovsem zase spatne, dite jsme chteli oba a snazili jsme se o nej dva a pul roku, dvakrat jsem potratila, byli jsme k na IVF-bez uspechu, proc bych si s nim delala dite a takto se trapila? Proc? Je mi z nekterych spatne, jak jste hned se vsim hotove a vsechno vite nejlip!!! Nezazily jste to, tak prestante soudit a vykrikovat tady nejaka svoje tvrzeni a soudy!!
@Nova.holka Nečetla jsem úplně celou diskusi, protože podle mne některé příspěvky tady za to nestojí a nic si z nich nedělej. Chtěla jsem napsat, že mne mrzí, že to takto dopadlo. ![]()
Mě přijdeš jako normální ženská, která touží po troše štěstí a úcty od partnera.
To, co jsi popsala hned v prvním příspěvku, mi přišlo prostě zvláštní. Chápala bych určitou míru žárlivosti mezi Tebou a dcerou přítele. Ale přece dospělý člověk, což bezesporu 22letá slečna je, musí chápat, že se nemůže celý život držet táty za kalhoty, jednou si sama najde přítele a založí rodinu a hlavně, že táta má právo na svůj život a na svoji rodinu s Tebou a malou. A taktéž bych očekávala, že by si měl Tvůj přítel srovnat v hlavě, kdo ho teď více potřebuje, zda dospělá dcera nebo ta maličká. I když podle toho, co píšeš, je dcera dospělá jen na papíře. ![]()
Tak třeba není vše tak horké, jako se uvaří, máte teď oba čas přemýšlet a čas ukáže. Držím palce, ať tuto nelehkou životní situaci zvládneš co nejlíp.
![]()
Každé trápení má svůj konec a jednou bude líp.
![]()
Mně tady nesedí roky, jak dlouho teda spolu jste??? To se pak třeba nediv, že ti fakt říká mami..:)
@Nova.holka píše:
Udivuje me, jak nektere pritomne diskutujici hned vi, jak to bylo a ze jsem sobecka, neprejici, zarliva a rozmazlena a odpovidam jen ns to, co se mi hodi a vlastne jsem si vsechno vcetne sms, kterou mi jeho dcera poslala, vymyslela! Kdyz to vsechno tak vite, reknete mi a vsem ostatnim, proc bych to asi delala??? Jen tak z legrace? Je tady malo fiktivnich diskuzi? Vy si myslite, ze tohle se stat nemuze? Ano, nepsala jsem vsechno, to by bylo na roman, ale vypichla jsem, pro me momentalni aktualni situace, ktere mi za posl.dobu utkvely v pameti. To, ze jsem na nej usila habaduru s ditetem je taky bezva dedukce, ovsem zase spatne, dite jsme chteli oba a snazili jsme se o nej dva a pul roku, dvakrat jsem potratila, byli jsme k na IVF-bez uspechu, proc bych si s nim delala dite a takto se trapila? Proc? Je mi z nekterych spatne, jak jste hned se vsim hotove a vsechno vite nejlip!!! Nezazily jste to, tak prestante soudit a vykrikovat tady nejaka svoje tvrzeni a soudy!!
Protoze to sama vnimas pokrivene, nevidis chybu v sobe, ale nefunkcni vztah hazis na jeho dceru…Vlastne za to nemuzes, podle me jsi jeste hodne nevyzrala…Neodsuzuju te, ale tve verzi pribehu neverim, tot vse.Vic nema smysl rozebirat, dalsi citove vylevy si nech pro sveho muze-ackoliv na nej take nezabiraji. A ja jen chapu proc, nic vic.
Jak to tak ctu, objevila se tu po Callipo90 dalsi Sybila-ulice
nebo taky brouk pytlik-vsechno vim, vsechno znam ![]()