Rodině vadí má nadváha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
30.12.14 23:10
@Lili píše:
@majki.r A jak poznam ze kouka do prazdna?

Klííííd, hlavně se tím nestresuj. Myslím, že by sis toho všimla, nebo lékaři, když bys přišla řešit jiný problém. Na tohle je jistě odborník @omites .
Myslím, že s epilepsií často souvisí i jiné problémy, jako jiné chování, nebo horší učení, špatné soustředění. Ale nejsem si jistá.
Kdyby se ti často dítě zakoukalo do prázdna, tak by sis všimla, že na nějakou dobu jakoby vypnul a přišlo by ti to divné. Hlavně se neboj zbytečně dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
30.12.14 23:12
@omites píše:
Když to je těžké… když dospělí člověk čumí do blba, tak ví, na co myslel. Epileptic nemyslí na nic, protože běží záchvat. Ale do z toho dítěte nedostaneš :nevim:
@majki.r ono série malých záchvatů za sebou poškozuje mozek stejně jako několik velkých za měsíc.

Je mi líto, že má tvůj brouček takové problémy. A dá se to nějak dobře uhlídat lékama? Nebo je možnost, že ten problém zmizí věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.14 23:13

@majki.r @Lili mám to na blogu v podpisu, jestli chcete mrknout. Ale jsme na začátku, je teď kompenzovaný. Zrovna v sobě řeším očkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.14 23:17

@Lili mě už se chodí maminky z okolí ptát, jestli jejich děti mají epi. Když popíší příznaky a něco je tam podivné, říkám, ať se svěří pediatrovi. Já nejsem doktor. :kytka: My to poznali, až při jídle bouchal bradou do misky a zjistili jsme, že to nedělá schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
30.12.14 23:19
@omites píše:
@majki.r @Lili mám to na blogu v podpisu, jestli chcete mrknout. Ale jsme na začátku, je teď kompenzovaný. Zrovna v sobě řeším očkování…

Očkování je taky věčné téma, vid? Jsem se teď o víkendu bavila s biochemikem z Brusselu (jestli to nepletu), no je to profesor a už léta se zabývá očkováním. Utvrdil mě v mém názoru o celosvětové prospěšnosti očkování a nebezpečnosti toho dnešního trendu neočkovat. Ale je to samozřejmě individuální, kdyby mé dítě mělo zdravotní problémy, pak bych moc přemýšlela nad tím, jestli očkovat nebo ne. Ale když se neočkují ani zdravé děti, tak zase bude jednou potřeba, aby se očkovaly i ty nemocné. Ale každého věc, je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.14 23:22

@majki.r já se moc bojím, že mu další očko rozhodí epi, Doteď má všechny povinné očkování. Ale ty jsi neviděla to zoufalství a ty rozházené křivky na EEG. Léky zabraly, teď je v pohodě. Nedovolím, aby se mu to po očkování rozjelo znova - je to zátěž na nervový systém. Příště to už nemusejí dát tak úspěšně do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
30.12.14 23:24

Je to vsechno tim ze jsem uzkostna nekdy si rikam ze jsem mela ty deti mit drive tak poknukava teplota stoupa tak jsem mu dala cipek a uvidime lezim u nej tak snad bude uz dobrej, starsi mi tady jeste skace po hlave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.14 23:26

@Lili a v kolika je máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006

@omites Ja bych ho zatim dal ockovat nenechala neni kam spechat ja mam obe deti predcasne narozene obe ockovane az po roce ale uplne vsechno jsem si musela zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006

@omites Jedno jsem mela ve 30 druhe v 35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
30.12.14 23:27
@omites píše:
@majki.r já se moc bojím, že mu další očko rozhodí epi, Doteď má všechny povinné očkování. Ale ty jsi neviděla to zoufalství a ty rozházené křivky na EEG. Léky zabraly, teď je v pohodě. Nedovolím, aby se mu to po očkování rozjelo znova - je to zátěž na nervový systém. Příště to už nemusejí dát tak úspěšně do pořádku.

no a v tvém případě bych pak naprosto pochopila, že ho očkovat nenecháš, já bych se taky hrozně bála. A máš své důvody, které jsou neprůstřelné. Jenže, kdyby byly všechny zdravé děti očkované, pak by nehrozilo, že tvůj syn chytí ve školce nebo škole nějakou nemoc, proti které se běžně očkuje, protože by ji ty děti prostě nepřenášely. Ale když se ani zdravé děti neočkují, tak se tu ty nemoci zase rozmůžou a rodiče nemocných, co nemohly být očkovány, pak budou jen plakat, až jejich děti něco chytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.14 23:28

@majki.r ale on byl očkován jako zdravé dítě. :nevim:
Z mého úhlu pohledu se ty nemoci umí dneska líp léčit.

Příspěvek upraven 30.12.14 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
30.12.14 23:29
@Lili píše:
Je to vsechno tim ze jsem uzkostna nekdy si rikam ze jsem mela ty deti mit drive tak poknukava teplota stoupa tak jsem mu dala cipek a uvidime lezim u nej tak snad bude uz dobrej, starsi mi tady jeste skace po hlave

Hlavně nesnižuj teplotu. Fakt až nad 38 stupňů, horečka je totiž obranný mechanismus, kdy tělo vyšší teplotou zabíjí ty bakterie nebo viry. Když ji budeš snižovat, bude s tou nemocí bojovat mnohem déle a zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
30.12.14 23:30

@omites Tak uz s ockovanim nepokracuj jde to vsechno doockovat s odstupem az uvidis jak se to vyviji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
30.12.14 23:30
@omites píše:
@majki.r ale on byl očkován jako zdravé dítě. :nevim:

A ty myslíš, že to očkování mělo za následek třeba tu epilepsii? Já doufám, že to by už teda dávno doktoři neočkovali, ale nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová