Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marketm kolik měříš? Nejsi menší?
Já si posledních pár dnů jako koule připadám. Prcek má podle odhadu na UZ 2,5 kila a já jsem širší než vyšší. ![]()
Asi tak, já mám na výšku 170 cm 65 kg a stejně si přijdu, že bych potřebovala pár kg zhubnout, zkrátka mám srovnání, že při těch 60 kg se cítím lépe, mám více energie, jsem výkonnější a ještě jako bonus lépe vypadám.
Táta si do mě rýpne, že jsem přibrala i při těch 65 kg a že bych s tím měla něco dělat, neumím si představit, co by mi rodina řekla, kdybych měla 90 kg
Popravdě doufám, že takhle bych se svým zdravím nehazardovala a nedopustila to.
Jsem na FB ve skupině, kde jsem poznala spoustu ženských, které zhubly desítky kil-zdravě a postupně, viděla jsem i spoustu fotek před a po….a prostě mě už nikdo nenamluví, že by některá ženská to měla tak dědičně dané, že by s tím nešlo nic dělat, to je jen taková výmluva, když se někomu nechce úplně překopat svůj špatný životní styl a hlavně špatné stravovací návyky.
Ani věk ani mateřství není takovou překážkou. Strašně mě překvapilo, jak se třeba i srovnají nohy
takové ty tlusté křivé nohy, které jsou křivé kvůli tomu, že jsou obalené tukem, jakmile jde tuk dolů, vyloupnou se krásně tvarované štíhlé nohy a to třeba konkrétní dotyčná si do té doby myslela, že to má „geneticky dané“
Zdravím, nečetla jsem všechny příspěvky, ale zakladatelce chci napsat, že Tě úplně chápu jak se cítíš. Mě přijde, že pokud člověk není štíhlý, tak je něco méně
.Mám hodně podobný problém. Moje výška je 175 cm a bohužel 95 kg. Stydím se za to, před 6 lety jsem měla 59 kg a nikdy problémy s váhou. Po dvou dětech tahle změna, ale přiznám si to, můžu si za to sama. Nejsem důsledná, vždy shodím 5-8 kg, ale zase to naberu, už jsem fakt zoufalá, docházím půl roku na obezitologii a teda výsledky nic moc, ale je to o mě. Do mě nejvíc ryje manžel, chce mě štíhlejší, už chápe, že tu modelku co si bral nebudu, ale to jeho rýpání, pak mě to akorát nakopne, že vždy jdu a něco sním a tak dokola.Ale cítím na sobě, že se to dotýká i zdraví, zbortila se mi klemba na nohách
atd. A to mě bude teprve 30.Takže můj cíl, shodit hlavně kvůli sobě a dětem
Promiň te za román, nějak jsem se chtěla vypsat…
Taky jsem dokázala zhubnout před lety 50 kg za rok byla jsem na mateřské.. pak znovu na směny nedostatek spánku další těhotenství brzy na směny a holt těch necelých 20 nahoře za 5 let mám…dolů je dám, jen musím mít trošku času
@vodouska píše:
@Silky123 vzdyt ja taky nikde nedoporucuji poneranc k svacineJill ma jidelnicky pod hodnotou bazalniho metabolismu, clovek zhubne, o tom zadna. Navic ma nastavene programy na lidi, co se nikdy moc nehybali a maji obrovskou nadvahu. Fort v necem ok, v necem s nim nesouhlasim.
Zajimam se nejen o cviceni, ale snazim se vzdelavat i v tom, jak telo funguje, jak jdou metabolicke procesy a podle toho pak resim jidelnicek (tohle je ale taky dost pozustatek poruch prijmu potravy). Nezakazuji ani sobe a ani ostatbim napr prilohy, tucnejsi maso, cokoladu v rozumne mire. Ono clovek zvladne odrikat, ale pak vlivem cehokoli prihde krize a clovek toho najednou zboucha strasne moc. Ze stravovacich stylu je mi nejblizsi iifym (if it fit your macros - pokud se ti to vejde do maker). Dlouhodobe ale jidelnicky nepocitam. Vzdy tak tyden az 10 dni a vetsinou odhalim, ze mam tendence se trochu sidit a musim pridat
Znám, jsem také bývalá anorektička a bulimička, takže přehled o energetických hodnotách mám dost dobrý. Teď už si léta držím váhu mezi 66 - 70 kily. Nejlíp jsem se cítila asi na těch 65, ale to jsem chtěla zase hubnout
, v hlavě to mám pořád takové „divné“, a asi mít vždycky budu.
U mě je zásadní moment, že když se hodím do módu „hubnu“, tak vždycky přibírám o 106, jakmile si řeknu, OK, nejde to, hlavně že jsem zdravá a živá, hodím vše za hlavu, tak mi jde váha dolů bleskově. Ale je fakt, že já nejsem kavárenský typ ![]()