Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@cilly píše:
A ty ses ji na to neptal? Tím bych asi začala, protože my tu můžeme spekulovat a rozvíjet konspirační teorie, ale neznáme vás.Chápu, ze ses ukrivdenej a ublizenej a mas potřebu o tom mluvit, ale sousedům a lidem, které znám jen od videni, bych soukromé věci tohoto druhu fakt nevykladala. Vadilo by mi to, kdyby tohle můj chlap dělal a choval se jako fňukna.
Zvlastni, ze zenska si muze vsude stezovat, ze ji opustil chlap. Ale chlapek se nemuze vypovidat a nechat si poradit a ma vse drzet v sobe? Klasika. ![]()
@cilly píše:
A ty bys dobrovolně bydlel u tchyně?
Pokud by bylo pekne bydleni a v pohode lidi proc ne, kdyz to je zadarmo, tak super. Penize si pak clovek muze investovat a setrit. ![]()
@Sandokanec píše:
Zvlastni, ze zenska si muze vsude stezovat, ze ji opustil chlap. Ale chlapek se nemuze vypovidat a nechat si poradit a ma vse drzet v sobe? Klasika.
A já někde psala, ze tohle fnakani se týká jen chlapů? Komentovala jsem konkrétně popsanou situaci.
![]()
@Sandokanec píše:
Zjisti si v jakem veku se lidi brali, treba uz v 15Cili to vyjde uplne nastejno
Vždycky to dělalo neplechu. Už kněžna Drahomíra uškrtila Ludmilu, protože proč? Protože jí kecala do výchovy Václava ![]()
Je jedno, kolik lidí ti tady i kolem tebe v reálu dá za pravdu - tvoje žena se od tebe odstěhovala po letech něčeho, co ji už nebaví, možná i vyloženě vadí. Ženská s dětmi si právě dobře rozmysli odejít - s ohledem na děti. Ze to fakt udělá, znamená, ze jsi u ní skončil. Vina je to obou. Jako ostatně vždy. Budeš-li vše rozebírat s okolím, cely to dorazíš a znemožníš se definitivně. Vzala bych to, jak to je a řešila vztah s dětmi. Nic jiného teď moc dělat nemuzes. ![]()
Fakt by mě štvalo, že se takhle sebere, motá dětem hlavu, pak jdete na společný výlet, no nevím, myslím, že si s tebou celkem hraje. Zase ale jestli celou dobu bydlíte u rodičů, tak to je frajerkka, že to vydržela takovou dobu. Já bych to nedal ani měsíc, to bych byl radši v garsonce, ale ve svém. A je jedno u koho z rodičů by to bylo. A to s oběma máme dobré vztahy s našima myslím, že nadstandard, ale bydlet v jednom baráku, no noční můra pro obě strany
. Být tebou tak se rozhoupu a pak se jí zeptám, jestli by chtěla jít společně bydlet. Protože jestli je to ten důvod, tak to fakt chápu, že zdrhla, však tomu vše nahrává, že to bude ono. Víš jak určitě ti něco naznačoval X let a ty jsi se nerozhoupal, no tak to musela vzít do vlastních rukou. Možná čekala do léta, že ti to dojde a ono stále nic. Vezmi si, že to stěhování je jediná šance, ona už se do toho baráku vrátit ani nemůže. Jak by se cítila před tchýní, která by určitě bránila syna. Úplně si to dovedu představit
. A ještě potom, co si to ne moc chytře rozebral po sousedech.
Příspěvek upraven 01.08.20 v 02:08
Ano jsou to legitimní důvody. Zřejmě si nebyl ochotný k žádné změně že? Myslím si že do dvougeneračního bydlení už se určitě nevrátí, když jste tak zajištění měli jste už mít vlastní. Navrhni manželskou poradnu. Může to dost pomoc. Zamilovanost může zase přijít. Ale bezee změny to dál nepůjde. Kašli na to kdo ti co říká. Museli by si vyslechnout tebe i ji a pak by stejně přišli k názoru že za rozpad můžou oba.
Zamysli se nad tím. Co vlastně po ní chceš. Aby žila s tebou se sebezapřením? Nemá právo na své štěstí? Poradil bys tohle kamarádovi kdyby ti říkal že to zkouší a nejde to..??
Někdy to prostě vyhasne.
Tvoje žena je zakladateli nezodpovědný sobecký lempl rozbijející rodinu a jako k takové bych se k ní choval. Nejlépe ti bude, když s ní úplně přestaneš, jako s partnerkou počítat a nic jí nedaruješ! Její pohádky o tom, že si potřebuje utřídit myšlenky a zjistit, jestli tě má ráda vůbec neposlouchej. A vůbec nehledej vinu v sobě a nesnaž se jí dělat dobře, to jí jen ujistí v tom, že to, co dělá je správné a začne se ještě více stavět na zadní. Hlavně jí absolutně s ničím nepomáhej, usekni společné aktivity a nedávej jí ani korunu navíc!!! Rozbila kvůli svému sobectví rodinu, tak jí to ještě neusnadňuj!!! A hlavně neposlouchej výklady místních rádkyň, že se máš více snažit, pomáhat jí a čekat, jak se milostpaní rozhodne, právě naopak je třeba takovémhle vadným kusům zatnou tipec a nechat je v tom po krk vymáchat!!!
Rodinu jste rozbili oba, vzdycky je vina na obou stranach. Jak jste resili otazku bydleni na samem zacatku vis jenom ty, jestli je tam nestastna a nic nepomohlo te primet situaci resit, zvolila posledni moznost a ceka jak se zachovas. Za deset let jste uz mohli davno mit samostatne bydleni. Misto probirani vztahu s okolim si promluv s ni. Neverim, ze by se do toho baraku chtela a mohla vratit.
Logicky si tak kladu otázky:
@Sandokanec píše:
Zvlastni, ze mezigeneracni bydleni fungovalo tisice(no vlastne miliony, kdyz pocitame za bydleni i jeskyn apod) let, ale poslednich 20-30 let je pro pro dnesni fajnovky zeny nesnesitelne.
I dnes to funguje. Zalezi pouze na samotnych clenech rodiny, zda spolu chteji anebo nechteji zit spolecne. Zda jsou k sobe ohleduplni a tolerantni vzajemne. Vetsinou ale ti, co jsou spokojeni, nezakladaji diskuse na emiminu ![]()
Zakladateli, vase manzelstvi nebylo harmonicke, oba jste nespokojeni. Tva zena ti mozna rikala, co ji trapi, co se ji nelibi, co by chtela jinak. Proste s tebou nechce dale zit. Ma cenu ji nutit? Nema, protoze jste stejne harmonickou rodinou nebyli.
Pusobis na me jako chlap, ktery veskerou vinu hodil na ni a ted bude vycitat, vycitat a vycitat. Zamysli se nad vasimi spolecnymi roky. Byly opravdu takove, jak by sis pral? Mozna ano, mozna ne. Urcite nebyly takove, jake si preje tva zena.
Manzelstvi a partnerstvi je urcita dohoda o souziti. No a pokud jedna ze stran uz tuto dohodu plnit nechce, ma pravo ji vypovedet. Druha strana musi tuto vypoved akceptovat ![]()
Když jsem začala číst tvůj příspěvek, chvíli jsem si myslela, jestli ho nenapsal můj ex manžel a nezaměnil pár info. On také nechápal, proč už jsem nemohla. To, že něco vypadá ok navenek, neznamená, že to funguje. Dlouho to nechtěl řešit, nepřipouštěl si to, neposlouchal, když jsem o tom mluvila. Pak se to ve mně zlomilo a já se rozhodla pro odchod. Najednou se probral a chtěl na vztahu pracovat. Už to ale nešlo. Bylo pozdě…
Podle mě je rozstěhování další krok k rozvodu stejně jako ospod. (Postupovala jsem sama podobně.) Odloučili jsme se na několik měsíců, ale přesně jsme si určili datum, do kdy se rozhodneme. Také jsme se střídali v péči a na všem se dohodli. Žádná „Itálie“. Vycházíme spolu stále slušně, i když ex má dodnes pocit zrady.
Zakladateli, myslím, že to u vás spěje ke konci. Zkuste si domluvit, do kdy si řeknete konečný verdikt, ať se nepohybujete ve vzduchoprázdnu a můžete to začít nějak řešit.
Stejně jako se radí ženám - začni resit tajně s pravnikem majetek, děti a alimenty a celkově tvoje možnosti. Buď o krok před ní.
Ano, rozbila rodinu. Opustila tě a odvedla děti. Jediné o co se teď snaží, aby z tebe dostala to, co chce. Buď rád, že jsi na ni nepřepsal půlku baráku rodičů, teď bys o ní přišel.
Důvody na rozvod nejsou a daji se řešit. Myslím si, že už má zalohu v posteli. A zda tě miluje? Rodina stojí za to překonat mnohem vážnější problémy. Ti co jsou spolu treba 30 let by mohli vyprávět. Rozvid odnesou děti.
Pokud je nějaká šance, ze se vrátí, tak jedině kdyz pocítí, že bez tebe je jí hůř - má měně peněz, času pro sebe atd.
@Sandokanec píše:
Zvlastni, ze mezigeneracni bydleni fungovalo tisice(no vlastne miliony, kdyz pocitame za bydleni i jeskyn apod) let, ale poslednich 20-30 let je pro pro dnesni fajnovky zeny nesnesitelne.
Dost casto nefungovalo, podivejte se do smolnych knih (soudni), jak casto se soudili vyminkari -prarodici s panem domu - jejich synem/zetem obv o to, kolik jim musi dat z urody, dreva a postarat se o kvalitu bydleni-vyminku. Bohuzel, je i dost pripadu, kdy jedna strana vzala druhou sekyrou po hlave. A to jsou jenom pripady, ktere resily az tehdejsi soudy. Jen ty lidi nemeli jinou moznost zivota a dnes se o tom malo vi.