Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ja sem mela baby vak od pechu, nastesti jen pujceny, malou sem v nem mela asi 3× a od ty doby ne, zlatej šátak
Ale do budoucna premejslim nad necim rychlejsim. Pro vetsi ditko bude asi nejlepsi ring sling co???
Holky, prosím poraďte! Musím se během chvilky rozhodnout, jestli koupit starší, ale prý velice zachovalý Didymos gekoni mauvein za 1400,–. Myslíte, že cena odpovídá? Mimoto měří jen 3,7m…já jsem 177 cm vysoká a konf.vel. mám 38…prý se to hodí na ty jednoduché úvazy…co myslíte? Jsem v nošení zatím panna ![]()
Ringle, cena je dobrá, šátek je bezva (pro mě NEJ, právě v něm mám syna
), ale bude ti stačit délka? Tahle délka je na batoh. Mám pocit, že gekoni spotřebovávají víc látky (dělají větší uzle).
@markos píše:
Ringle, cena je dobrá, šátek je bezva (pro mě NEJ, ůrávě v něm mám syna), ale bude ti stačit délka? Tahle délka je na batoh. Mám pocit, že gekoni spotřebovávají víc látky (dělají větší uzle).
Té délky se právě taky bojím. Paní mi psala, že je stejně vysoká a zvládla s tím tyto úvazy: jednoduchá kolíbka, batoh, batohkapsa, klokan, rebozo,..Šátek potřebuji hlavně pro novorozeně a malého kojence a jelikož těm úvazům ještě nerozumím, netuším, jestli se zrovna ty zmíněné pro tak malé mimčo hodí ![]()
@Terem ja mam i pevny, ale doma nosim elasticky, lip se mi s nim manipuluje, pevny nosim na ven.
@Brunifid nosis je cely den? Me dneska od rana rve, prijde mi ze naprosto bezduvodne a klidny je jen v satku, ale bojim se ze bude mit v haji zada (a ja taky)
Pokud chceš šátek na novorozeně, tak ho neber, to se používají vícevrstvé úvazy, na ty je potřeba aspoň 4,2m.
@tytyty píše:
@Brunifid nosis je cely den? Me dneska od rana rve, prijde mi ze naprosto bezduvodne a klidny je jen v satku, ale bojim se ze bude mit v haji zada (a ja taky)
Zdaleka ne! Denně ano, ale řádově dvě hodinky? Jak kdy. Momentálně spí 3 hodiny v autosedačce, jsme byly v poledne v poradně a vzala jsem ji domů dospat, jsem ji měla vyklepnout, já ty sedačky na spaní nemám ráda ![]()
Jestli řve a v šátku je spokojený, tak bych byla šťastná jak blecha a mazala navázat
Když navážeš správně, záda mu neničíš a ta Tvoje si postupem času zvyknou
![]()
@Ringle Gekoni jsou super! Cena mi strašná nepřijde. Ale je to batoháč, to co píšeš. Nevidím metry, jak staré máš dítě?
Já bych ho každopádně brala, stejně potřebuješ aspoň dva šátky
![]()
@Brunifid píše:@Ringle Gekoni jsou super! Cena mi strašná nepřijde. Ale je to batoháč, to co píšeš. Nevidím metry, jak staré máš dítě?
Já bych ho každopádně brala, stejně potřebuješ aspoň dva šátky![]()
Dítě ještě žádné nemám. Chtěla jsem ho právě zkusit s novorozencem a zjistit, jak nám to šátkování bude vyhovovat…Proto jsem na začátek nechtěla moc investovat. Nebo kdyžtak koupit jeden šátek a k tomu manducu…
@Ringle píše:
Té délky se právě taky bojím. Paní mi psala, že je stejně vysoká a zvládla s tím tyto úvazy: jednoduchá kolíbka, batoh, batohkapsa, klokan, rebozo,..Šátek potřebuji hlavně pro novorozeně a malého kojence a jelikož těm úvazům ještě nerozumím, netuším, jestli se zrovna ty zmíněné pro tak malé mimčo hodí
chmmm, tyhle úvazy na začátku vázat nebudeš. Poohlídni se po něčem jiném.
@Ringle Tak jestli to zkusíš jako já s naivní vidinou, že budeš mít jeden jediný šátek na pořád, tak gekony stopro později využiješ a budeš si blahořečit. Jestli Tě to nechytne, tak je ani nevytáhneš ze skříně.
Já teda se čtyřkou (3,7m) vážu novorozence do KsK, ale mám to na cípy a jsem tyčka.
@Brunifid on mi ted proste jine neusne, nevim co mu je, je protivny, na zuby je jeste brzo. Normalne by mi usl i v kocare venku, ale dneska ne ![]()
vazu snad spravne, odkoukala jsem to na videich na youtube, tak snad v pohode.
@Ringle ja mam na novorozene (ale je me kus, konf. vel. mam 44 a ted po porodu i vetsi) satek 4.9m, kus mi sice jeste prebyva, ale zas bude nosit i chlap.
@tytyty Tak ho navaž a neřeš to, ne? Pavlínka měla období, kdy mi jinak než v šátku přes den nespala, to už teda byla větší a měla jsem ji na zádech, nešla vyklepat do postele, aniž by se vzbudila, no tak mi holt denně spala na hrbu, hlavně že byla spokojená
Šátek 4,9m m bych měla třikrát kolem pasu, by mě z toho museli vystříhat
Nejdelší mám 4,6m, protože to byla limitka a kratší nedělali, a ten motám kolem pasu dvakrát
A že bude nosit chlap - to si jenom myslíš, ne? Nebo už to i zkoušel? Mne tahle naivní představa opustila dost záhy.