Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@Lithien chápu. Klíč je hned v začátku: podle mě 1) jak si šátek rozložíš na ramenou 2) jak tam vložíš mimčo. Dotahováním v tomto směru už nic moc nezměníš. Mě teda nevadilo, když byla hlavička úplně zabořená v šátku a zároveň myslím, žes to tím ohrnutím vymyslela dobře. Klíčové je, že se ti mimi neodlepuje od těla při předklonu. Můj dojem z fotky není směrodatný.
@admenL píše:
Holky, jak oblíkáte ted mimča do šátku? malý má 3měsíce, nosíme většinou dvojitý kříž a mám černou flesovou nosící mikinu. Dost v tom tápu, co na něj…
pokud je takhle malej, tak je to podle mě vcelku jednoduché: oblékla bych jako do interiéru (vrstvu bavlněného oblečení) plus kuklu a teplé fusekle. Do kapsy bych vzala lehčí čepičku. No a pak bych už jen zapínala nebo odepínala svůj svršek. Tříměsíční mimi se ti vejde do běžného oděvu. Tohle je v pohodě. Horší je, když dítě už rádo leze či chodí a vyndaváš ho z šátku.
Ahoj, prosím o radu, chtěla bych si pořídit šátek, malému jsou necelé tři měsíce, nemám prozatím žádné zkušenosti…zkoušela jsem si pročítat diskuze, ale je toho hrozně moc…vybrala jsem si šátek natibaby, jen stále váhám s délkou, zda mi stačí 4,6 m, nebo vzít 5,2…poradíte? děkuji
To záleží na tom, jaké jsi postavy, jestli budeš vázat jen ty nebo třeba i tatínek a jaké postavy je on
Tatínek určo nee
, malej je spíš drobnější a já měřím 170 a vážím něco přes 70 kg
No u nás vázal i manžel tak jsme měli 5,2 a já jsem byla spokojená, nevadilo mi, že jsou ty cípy delší. Naopak pak jsem byla rozhozená z kratšího šátku, ale jen proto, že jsem byla na ten dlouhý zvyklá. Asi ti bude stačit 4,6. Co zajít do nějakého obchodu, kde je prodávají a vyzkoušet si to?
@Jitulen77 myslím ze 4,6 bude stačit urcite
Já jsem podobne konstituce a mám taky nati 4,6 vazu i ted na zadá rok a pul letého a úplne v pohode stačí ![]()
Bohužel tu není obchod, kde vyzkoušet…a cestovat s miminkem na nákupy, na to já teda nejsem
tak snad vyberu dobře
@Jitulen77 Nati je dobrý, já jsem s ním moc spokojená, je to takový festovní pevný šátek, jde dobře dotáhnout, jen na opravdu horké letní dny je dost teplý kor když se vážou tři vrstvy látky… A pokud kupuješ úplně nový nezanošený, tak je fajn po tom co ho vypereš ho natáhnout přehnutý přes postel a pár nocí na něm spát
Tenhle tip jsem dostala a je fakt dobrý… On nový nezanošený šátek se hůř dotahuje a když se spaním na něm trochu rozválí tak změkne a líp se dotahuje ![]()
Holky prosím, měla bych dotaz na zkušenější.. jak se dá uvázat 10kg batole dopředu při cestě lanovkou, já v 30tt
dítě není zvyklé na šátek, ale fakt nechci at mi z té lanovky spadne ![]()
Jitule, a co koupit šátek přes internet, vyzkoušet… do 14 dní přece můžeš od koupě odstoupit.
Další možnost je půjčení z obchodu na dálku. Jsem si zcela jistá, že tuhle službu dělá pražkské Dítě v šátku. osobně jsem se tam na to ptala. Pošleš jim zálohu, oni ti pošlou šátek. Bu´d si ho koupíš nebo jen půjčíš za půjčovné. Jistě by to dělaly i jiné obchody. https://www.facebook.com/pages/Dítě-v-šátku/122599991121354
Verru, tak pokud dítě není zvyklé, tak bych do toho nešla. Nevíš, jak ti zareaguje, k tomu to břicho… pokud by ho byl ochoten uvázat někdo jiný, dala bych klasiku Kříž s kapsou uvnitř, pořádně dotáhnout a roztáhnout pruhy. Nic bezpečnějšího neznám.
Děkuji za radu
…kupuju nový, protože těch bazarových od nati prostě moc není, dlouho jsem vybírala, hledala který, ale tenhle mi přijde na nový cenově hodně přijatelný a jak píše markos, je možnost vrácení, když se prostě netrefím
Jitu, sleduj pár dní Nošení dětí - bazar nebo prodávací diskusi. Prodává se hodně, ceny mírné.