Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
808
18.4.06 10:19

Ahoj

ahoj holky po velikonocích…

tak já také jestli můžu hlasuji pro tandem - ty kočárky vedle sebe jsou pro mě moc široké a jelikož jezdíme všude po vlastní ose, tak ten kočárek je u nás na 100% využitý. A jestli můžu - ten můj má polohování nohou i u předního dítka a trochu polohování zad - i když to funguje jenom, když není moc narvaný dítko vzdadu dekami … ale jde to.. Já musela vyměnit dítka - dozadu šlo to větší a dopředu nejmenenší - když usne, tak zvednu nožičky a položím trochu ležmo a jde to… Vzadu pak krásně spí i ta větší…

Spaní: no, my mále k dispozici 2 pokoje v domku a zatímco v jednom pokoji jde pořád počítač, tak všichni spíme ve druhém… a nikdo se snad nebudí (akorát já), dítka spí docela tvrdě, když jeden začne trochu plakat, hned k němu vyletím a ty ostatní se ani neotočí…

Ka-tka: tak je mi to líto, že ti to nevychází - ale jak se píše, člověk míní-příroda mění. Mně se to taky tak nějak nedaří - ale počkám, zatím podle mě mám tak 6ti měsíční cyklus - po druhé to bylo po 6ti měsících, po třetí taky ,a tak počtvrté taky, tak popáté snad to vyjde…

Něco malého na ukázku:

Plný autobus a povodňové vozidlo místních hasičů:

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
18.4.06 11:15

Ahojky!!!

Tak koukám, že zase mluvíte o kočárcích.......no já to nechám až na poslední chvíli nebo až po porodu a stále věřím, že bude stačit skate!!! Teda spíš doufám :roll: Verunka s chůzí teprv začíná, ale vypadá, že jí to půjde rychle!! Jinak delsí výlety stejně podnikáme autem, takže snad to půjde…i když nějak si to neumim představit :o

Věrko .....teda tvůj autobus mě dostává…a v čem že budeš vozit ty další??? Ale je to asi bomba!! Co na tebe sousedi??

Jinak ty ceny kočárků obecně jsou hrozný, myslim, těch lepších!!! Rozhodně bych tolik neinvestovala…ani náhodou!! Ani tolik nemáme…leda by opravdu ten rodičák zvýšili, ale to si nejsem tak jistá. Spíš uvažuju a baby vaku, alespon na ty začátky…Máte s tím některá zkušenost??? :?:

Ka-tko .....držim palečky at to brzo vyjde a tvé hormonky at nezlobí!!!

Zatim hezký povelikonoční čas......doufám, že nemáte filaová pozadí :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
18.4.06 11:18

Kaculo,

s babyvakem mám jen ty nejlepší zkušenosti… Kdy, že máte TP? Myslím, že u nás bude jeden k zapůjčení kdybys chtěla :-)

• Citovat
  • Upravit
179
18.4.06 11:41

Nazdar holky.

Nakonec sme si stihli "zaskocit " do ceska-tak mam velkou radost(ale neustale malo casu)
Jsem pocitacovy antitalent-tak neumim zkopirovat seznamek,ale opravuju-Stefi se narodila 05/2005 a Luca(v Brne sem si zaskocila na 3Da potvrdili nam kluka)se ma narodit 07/2006.

Kocarek taky resim,videla sem na netu Babywelt treking tandem-dost se mi libi,i cena neco pres 7000,jenze v talosce ho nemaji,a pres net sem este nikdy nic nekupovala.Chteji platbu predem-je to normalni?znate nektera tenhle obchod?

Marty+Stefi11m+Luca27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
18.4.06 11:43

Ja hlava dubova…
obchod je Detskydum.cz tak poreferujte

jdem varit obed dobrou chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.06 11:47

Ahojky,
Věrko , prosím tě, co je to za značku toho kočárku na fotce? Předpokládám, že to není žádný šunt, když uveze takový náklad, tak ta fotka je pro mě něco jako nejlepší reference. Díky.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
18.4.06 12:30

Marty
tenhle Babywelt se mi taky líbí, taky o něm „chvílema“ uvažuju … Všimni si Marty, na těch stránkách je vložen jeden komentář s dotazem, jestli jde polohovat zadní sedadlo do lehu. No, to je snad samozřejmý, ne?
Gratuluju k chlapečkovi a přidávám se s pindíkem, asi :)

Aktualizuju seznámek:
Lesina - Adla 10/2003, Pepi 07/2005
maya - Adélka 03/2005, mimi 11/2006
Terik - Charlie 12/2004, mimi Zoe 05/2006
Datez - Terezka 05/2004, Davídek 8/2005
Tynda - Matyáš 04/2005, Adam 10/2000
nezkusena_mamina (Míša) - Karolínka 01/2005, mimi 09/2006
Missorka - Vojta 06/2004, Valerie 08/2005
vvik - Lukáš 12/2002, Lucie 03/2004, Jonáš 04/2005
KatM (Katka) - Andulka 04/2005, mimi 09/2006
mamulka - Šárinka 10/2004, Petřík 03/2006
Julda - Tomáš 11let, Martin 05/2004, Petr 10/2005
Kacula - Verunka 03/2005, mimi 11/2006
Bubu - A bubacka 11/2004, B bubacka 11/2005
Oslino (Léňa) - Jindra 04/2004, Markétka 11/2005
E-vasek - Monča a Terezka 02/2004, Martínek 09/2005
Ikula - chlapeček 04/2005, mimi 07/2006
mia - Max 03/2005, mimi 11/2006
Pajina - Ondřej 11/2004, mimi 11/2006
marty - Stefi 05/2005, mimi 7/2006
Timeaa - Adinka 04/2005, „Medvídě“ 07/2006
Ka-tka - Honzík 07/2005, snažilka _________________
Jinak detskydum.cz bohužel neznám … Možná už se na to někdo někdy ptal, ale dají se vůbec sourozenecké kočárky sehnat v kamenném obchodě (konkrétně v Brně), aby si je člověk mohl líp prohlídnout nebo vyzkoušet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
18.4.06 12:32

Pro Míšu: Tak ten můj kočárek je ABC Design tandem air - stál mě před 2roky cca 9000 i s nánožníkem a pláštěnkou, ale zrovna asi tak 2-4 str. dozadu jsem dávala odkaz na podobný - akorát s jinou barvou myslím, zlevněný. Tak se zkus podívat dozadu. Kdyý jsem ho kupovala, tak na krámě (Babystar na Černém mostě) měly pouze tento a pak jenom takové golfky, no a v té době měl Lukášek cca 15 kg, tak se mi zdály dost málo pevné. Jinak jak jsem psala, tenhle má 18,5 kg, a vozím v něm Jonáše (12,6kg, Lucku 12,9kg, a občas se sveze i Lukáš (24kg) - no a občas i nákup… S tím mým kočárem jsem docela spokojená, na to ,co už toho navozil, nám akorát měnily kolečka (ale to snad u všech) do doby záruky zadarmo, teď uvažuji o výměně znovu (cca 500kč), opravna je u Sazky budovy, takže v Praze pro mě docela blízko.

Jinak mě se také líbí Jané tříkolka, ale jak píšu, v době, kdy jsem potřebovala kočár - kupovala jsem ho, když Lucce bylo 7dní, protože jsem si také myslela, že Lukášek už bude sám chodit - chodil, ale jakmile jsem dala Lucku do kočárku, v tu ránu se schěl zrovna teď vozit a s Luckou v klokance jsem kočár nezvedla přes obrubník - takže tandem jsem kupovala v takovém tom spěchu - prostě šup do krámu a jeden jsem vzala. Na to že to byl první krám, kde jsem v tu chvíly byla (ale nejprve jsem si to telefonicky ověřila, že jsou na krámě) a bylo to.

Přeji úspěch s koupí kdo o ní uvažuje

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
22.4.06 11:07

Marty - přes detskydum.cz jsem nakupovala několikrát, ale vždycky menší věci. Balík na dobírku přišel do dvou dnů od objednání, věci dobře zabalené a nepoškozené a s jednou reklamací nebyl žádný problém. Ještě mám od nich golfky, ty jsem ale kupovala přímo u nich na prodejně, takže jsem platila kartou na místě. Jak fungují s velkými kočáry, nevím. Ale zkušenost s nimi mám zatím výbornou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
25.4.06 09:29

Marty

ten Baby Welt nabízí i tady:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
dost o něm uvažuju

Tteriku,

klikátého přesně máš termín? Ať můžeme držet palečky :)

Já jsem včera zakoupila první věc pro příchod miminka - tampóny Chicco do podprsenky :) jsem ostuda, ale ještě fakt nic nemáme … bohužel budu ještě nějaký ten pátek řešit hlavně státnice :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.06 12:00

Ahoj holky,
obracím se na vás s dotazem: nebyla jste náhodou některá z vás u druhého těhu na amniocentéze?
Zítra jdu ráno v 7 hod., ale včera mě doktorka dost nepříjemně překvapila při poučování. Když jsem na tom byla minule, tak mi řekli, že bych měla mít týden nemocenské. Teď mi doktorka řekla, že MUSÍM být 10 dní v klidu a nic nedělat a hlavně nezvedat nic těžšího (prý nad 5 kg).
Mi to připadá trochu přehnané. Minule jsem ten první den fakt odpočívala, druhý se mi nechtělo vstávat do práce :oops: , tak jsem si vybrala náhradní volno, které by mi stejně propadlo, ale třetí den jsem mazala do práce dělat pouzávěrkové rozbory (prostě jsem musela chtíc nechtíc), ty první tři dny to ještě bolelo, ale pak to bylo den ode dne lepší.
Teď mám domluveno hlídání na ten den odběru, ale pak už ne. Na uklízení a nákup se vykašlu, ale malou je třeba přebalit (na zemi uteče), dát do/z postýlky, do židličky, hrát si s ní. Tuž jak to mám udělat? že bych poprosila souseda (máme tu jednoho velmi zajímavého).
Myslíte, že od toho druhého dne bych už to mohla v klidu zvládat? Máme asi 12 kg. Já prostě nevím.
Tchýně je ta nejlepší babička na světě, je ochotná jí hlídat, ale musí do práce (slíbila to zrovna před pár dny - brigáda při důchodě) a já jsem jí řekla, že nebudeme hlídání potřebovat, protože jsem si naivně myslela, že manža dostane volno, jak bylo domluveno. Člověk míní, zaměstnavatel mění.

O radu prosí Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
25.4.06 13:33

Míšo,

je to prekérka…

Já na amnio nebyla, takže budu plkat jen obecně, ale já bych rady dr. dodržela. I když ti někdo napíše, že u něj to prošlo, tak to neznamená, že u tebe by to prošlo taky. Neříkám zrovna ležet, ale zvedat 12kg (byť milovaných :-)) bych asi neriskla…

Já byla v klidovým režimu 26. - 36.tt, byl to děs běs, myslím, že by se asi nic nestalo, kdybych to nedodržovala, ale neodpustila bych si, kdyby se něco stalo…

Nemáš kámošku s prckem, co by k vám mohla ráno dorazit a pak se prostřídat s nějakým příbuzným?

• Citovat
  • Upravit
224
25.4.06 13:40

Ahoj Míšo,
souhlasím s Missorkou, radši buď v klidu, třeba by se nic nestalo, ale kdyby jo, nikdy si to neodpustíš.
S doktory je to ale legrace, každý říká něco jiného, já měla min. týden nějaké problémy, paní doktorka mi říkala ležet ležet ležet nic nezvedat, když se to po třech dnech nezlepšilo a jela jsem v sobotu na ambulanci k Apolináři, tak byl pan doktor v klidu a děsně se divil proč jsem ležela a nechodila ani ven 8O .
Držím palce ať jsi v pořádku a prťousek taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
25.4.06 13:54

Ahoj

Míšo: jak píše Missorka, dej na radu lékaře…

i když já jsem s Luckou na amniocentéze byla asi v 22 týdnu a abych řekla pravdu, nic mi při ní a ani po ní nebylo… Když jsem přišla na odběr, tak se se mnou sice „pobavili“ na téma klidu a tak, ale jelikož jsem byla doma na mateřské (Lukáš měl už tehdy asi 15kg), takže jsem to s prominutím pouštěla jedním uchem sem a druhým ven. Po odběru jsem seděla v čekárně asi 20 minut a jelikož mě nic nebolelo, jela jsem domů - vlakem, protože auto nemáme a L hlídal doma mrňouska.. No a doma jsem na nějaký klid úplně zapoměla, jenom jsem se tak trochu podvědomě bála, a tak jsem samozřejmě tak moc neblbla s Lukášem jako předtím. Normálně jsem ho zvedala a přebalovala - ale trochu klidněji, než před odběrem - a to mi vydrželo asi 2dny a pak o žádném klidu nevím… Horší to bylo s čekáním na výsledek - dobrý nebo špatný, jak se rozhodnou v případě špatného výsledku?

V klidovém režimu jsem byla taky - asi týden v nemocnici s možností předčasného porodu - ve 35týdnu jsem ležela 5 dní v porodnici - protože do jejich porodnice se chodí rodit až v 36.týdnu - takže úderem 36 týdne mě pustili s tím, že můžu kdykoli porodit - a rodila jsem v 38+5tt

Ale je pravda, každá jsme jiná a také tělo reaguje jinak … Takže všeho s mírou - jestli ti bude nějak jinak, tak bych asi ten klid dodržela…

Věra

ps: na hlídání by mohl manža dostat u tvého dr - snad při odběru -§ na ošetřování člena rodiny - max. na 9dní .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
25.4.06 14:05

Ahoj,

konecne me manzel pustil na PC. Hura!!!

Termin mam 5.5., ale hodilo by se to klidne uz zitra, hihi… Poslednich par dni bych jen spala a spala, coz ovsem s hyperaktivni Charlie, ktera objevuje zahradku dost dobre nejde. Manzel se pripravuje na zkousky, takze pomoc veskera zadna, ach jo…

Amnio jsem ani u jednoho prcka neabsolvovala, takze asi moc neporadim. Klidovy rezim mam od nejakeho 28tt, ale i pres nedodrzovani to vypada spis na prenaseni. Ale to bude tim, ze mam vic nez opatrneho doktora a jeho nalez jsem konzultovala s dvema PA, ktere to tak zhave nevidely.

Chystani vecicek pro druhe mimi - taky jsem to brala vic v klidu a nikam nespechala. Akorat to ted nejak rychle utika…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová