Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem měla DVD s cvičením pro těhotné a tam i radili, kdy jak dýchat a jiné věci k porodu. To mi bohatě stačilo
. Na kurz se mi chodit něchtělo, měla jsem ho daleko.
ahojky holky,
tak co? už nám přibylo nějaké to mimi nebo jsme ještě komplet 2v1? ![]()
já jsem dneska totálně KO
. S Mišákem pořád lítáme na kožní, protože má nějaké neidentifikovatelné bolísky kolem pindíka. První jsme se báli Molusek, ale prý jsou to spíš kvasinky. Ale endiaron nezabral, tak nám teď napsala „zelenidlo“ novikov. Fakt jsem zvědavá. Do toho mu asi začínají růst trojky, takže je mi ho až líto. ![]()
Jinak doma jsme měli včera trošku tichou domácnost
, páč jsme oba hokejoví fandové a zatímco kluci sešívaní to doma projeli, tak moji zlínští to těm litvínovským dali 10:2 ![]()
ahojky,
tak u nás stále 2V1 což je pro mě dost nemilé, i sem to včera večer obrečela.
Malá má zhruba 3,5kg a jestli neporodím během pár dnů tak mě zase čeká císař, ach jo.
Ilčo tak snad se malá brzo umoudří. Úplně tě chápu, taky jsem poslední kontrolu v porodnici obrečela pač mi dr. řekl, že se nic za 14 dnů nepohlo a věděla jsem, že mám už jen 10 dnů, aby se malá narodila jinak císař. Doma jsem vyháněla co to šlo, dokonce jsem chodila s malou k nám na hvězdárnu, ona se tam koukala na kytičky a já běhala do schodů
Adélka se umoudřila až 5 dnů po termínu.
Ilča: jejky, tak to budu držet pěstičky, ať se malá rozhodne jít na svět, ať si užiješ přirozený porod ![]()
Já se váhu malé dozvím až za týden, tak jsem taky zvědavá ![]()
Ilčo, Ty máš císaře kvůli velikosti mimi? I poprvé? A kolik Ti naměřeili tenkrát na ultrazvuku?
Já jsem taky stále 2 v1, zítra jdu porodnice do rizikovky, tak se asi dozvím termín vyvolání,…už aby byla malá venku,..jsem děsně zvědavá kolik jí tipnout váhu na UTZ, ale já tomu fakt vůbec něvěřím, u Ondry mi 3 dny před porodem řekli 3400g a pak bylo 4210g, … což byl šok,..Vy ostatní měli jste přesnější odhady?
Jinak já, jak je vidět na meteříku, tak přešáním a moje psychika fakt trpí,.. šíleně se bojím těch bolestí co jsem měla na vyvolávačce minule, byly křížové nonostop, od začátku, i mimo kontrakce, a trvalo to 13 hod
jsem myslela po hodině že to nevydržím a brzy omdlím, že to není v lidských silách a ono,..člověk fakt dost zvládne,..jediný co mě utěšuje je ten stav po porodu, takový štěstí jsem jinak nezažila..
Ahoj holky, to je mi líto, že vás straší vyvoláním a císařem. Snad se mimínka umoudří a pospíší si
.
Jarko, mě strašili, že bude Šimon veliký, kolik přesně odhadují mi naštěstí neřekli, nakonec měl 3600g, což je myslím normální váha.
Jaru tak to se fest felili to mě u Mikina řekli 4,10 a fakt to měl. No + on nebyl otočenej tak kvůli tomu císař.
no a teď dr. prý měřil 4× aby z toho vypadl průměr tak 3,5kg ale říkal že je tam 10% tolerance, takže může mít něco přez 3 a nebo ke 4 ![]()
no chápu jak ti musí být, já sem naprášky teď a to nepřenáším ![]()
teď sem dodrhla koberec a jediný co se ve mě pohlo byly střeva ![]()
Holky zdravim.
No koukam ze tady se bude rodit a je vas hafo.No ale uprimne receno vam ted moc nezavidim.
![]()
No ale kazdopadne vam drzim pesti a at jste vsechny ok i s prckama.
![]()
Jaru ja taky saru prenasela a bylo to o nervy ja prenasela asi 8dni
![]()
No a odhady u me tak o pul kilo.
![]()
Holky tak dneska byla kontrola, porodní cesty jsou připraveny, jsme otevřená na 2cm, a pokud neporodím, tak ve čtvrtek vyvolání, tak držte pěsti,.. ![]()
Jarko, to je dobře , tak snad se to stihne přirozeně, držím palce
. Už budeš mít brzy u sebe svou holčičku
.
Jarko,moc držíme palečky,aby si stihla porodit do čtvrtka
.S 2cm mě jsem už byla na příjmu v porodce,tak doufám,že to bude u tebe taky tak.:-D
Holky moc moc držim palečky na rychlé a bezbolestné porody,i když bez bolesti to nepůjde.:lol:
A co se týče odhadu váhy,tak jsem měla pět dní před porodem 2900g,dva dny před porodem 3200g a nakonec měl 3000g a u Matyho jsem měla poslední utz ve 30.tt a to měl 1600g,takže jsem neměla tušení kolik bude nakonec vážit.
Jarko huráááá, tak už to budeeeee!! Tak MOC držím palce!!! Joj, taky bych teď rodit ani trochu nechtěla.. Ale zas mimčo, že jo
juchůůůů