Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gracetheworld píše: Více
Ještě teda k CAR, pokud to chápu správně, tak bez žádanky bychom byli jako samoplatci, tak chci počkat až nám ji dá. Na chlapa se ptal a když slyšel, že je mladý, zdravý, sportuje, nekouří, tak říkal že je v pořádku, takže mi napíše closti a mám přijít za dva cykly ![]()
@Ferdicka píše: Více
Ježiž to je ko*ot!
Do CAR se normálně objednej, žádanku nepotřebuješ a budeš to mít normálně na pojišťovnu. jen jim tam řekni že se snažíte aspoň rok a nikdo do toho šťourat nebude.
Pokud by chlap šel na spermiogram bez žádanky, tak by za to platil, ale pokud má žádanku (ať už d tvého obvodního gynekologa, nebo v rámci vyšetření v CAR když se léčíte jako pár), tak je to na pojišťovnu a vy nic neplatíte.
Tak já su už jelen z toho. Jak se chová moje tělo po potratu…
Jdu dotazem zdá je toto možný. Napíšu to celé jak to je.
31.3. Zjištěno ZT v 11+1tt.
7.4. Začal samovolný potrat podpořen prášky, 14.4. bylo druhe o dost silnější krvácení. Mezi tim špinění. Špinění následně pokračovalo do 21.4..
Kontorla 22.4. kdy bylo vše čisto, tělo se samo vyčistilo a nebyla potřeba kyretáž. I tehotenské testy byli již negativní (vyzkoušeno mamatest, action i dr max) at mam jistotu.
Sem tam sex byl. Jak jsem se začala citit lépe, úplně se nesnažíme. Prostě jsme chtěli si užít chvíli. ![]()
Na první máj začal silit ovulační test, hned nanro 3.5. byla i křeč taková jak jsem mývala při ovu. Jinačí než u MS ale nemám 100% jistotu..
No a od 8.5. do 10.5. zas silné až pozitvni ovulační testy. Tak sem si říkala ok, treba az ted začiná ovu.
A dnes sem si zkusila Těhotensky, co mi doma zustal. A no..ejhle? Je to možný? Růžový nadech ducha v limitu. ![]()
@AnonymniBaba tak možný to být teoreticky může jestli po předchozím uz bylo čisto na testech.
@Ferdicka Ahoj, chci ti napsat, že chování tvého lékaře asi není úplně v pořádku - měl ti rozhodně více vysvětlit. ALE jeho postup já osobně nemůžu zpochybnit, protože jsem sama to stejné jako ty absolvovala.
Vždy jsem měla pocit, že miminko bych chtěla co nejvíc přirozenou cestou. Po roce snažení (MS pokaždé přišla, testy jsem za ten rok dělala asi 2 - vždy negativní) jsem šla na prevenci k mé gynekoložce. Ptala se mě na vysazení HA a dostali jsme se k tomu, že rok se nechráníme a nic. Narovinu jsem ji řekla, že nejsem připravená to nějak radikálněji řešit (přes CAR a podobně) a chci ještě počkat. Souhlasila, ale trvala na hormonálním profilu a folikulometrii. I já byla přesvědčená, že ovulace probíhá pravidelně - příznaky byly učebnicové (ale teplotu a ovulační testy jsem nikdy nedělala, protože jsem tomu nějak nechtěla zcela propadnout).
Každopádně na folikulometrii jeden lehce zvětšený folikul ale absolutně nedostatečný. Podle doktorky se z toho nedá otěhotnět. V září mi předepsala lék jako tobě a v listopadu jsem byla těhotná. Nakonec jsem ji nesla kytici, protože bez ni, bychom se asi fakt dál neposunuli.
@AnonymniBaba Ja ho vidím, mazec, to by ale znamenalo obu hned toho 3.5. a nebo velmi časné hnízdění? Jsem zvědavá na další testy, určitě sem pošli! ![]()
A držím pěsti. Chce Tě doktorka teď nějak speciálně hlídat po tom potratu? Mas volat drive?
Tak ja dnes dostala Ms (28DC) jako podle hodinek. Prosim o radu, nebo uklidneni. Ja se nechci do toho propadat. Ale. Zkousime od ledna, ale realne nez jsem se dostala do toho, ze jak vlastne me telo funguje, kdy a jak citim ovu a jak ji zjistit jsem se dostala az na 2-3 cyklus pokusu. Z my strany ovu testy, a navsteva me zlate gynekolozky, ktera rekla, ze vse ukazkove a folikul je 18mm na 10dc a ze nevidi zatim nic co by branilo. Nicmene. Jsem takova ta unavena z toho “ a tento mesic zeby to vyslo” a oki bohuzel, jsem proste takova povaha, a snazime se o prvni miminko, které strašně si preji. Partner je taky z toho smutny, ale vysvetluju, ze to neni jeste kriticka doba… kazdopadne, co myslite. (Partner asi ani neni proti) ale vse to mam organizovat ja, ze poslat ho na vysetreni. A nebo tento cykl jeste zkusit ovu testy. Partner povida, ze at zkusim testy a jeste mu reknu, ty nejvic “plodne dny” kdy mi vychazi at to zkusime takto trefit..nebot sex mame nepravidelny, tak mam pockat tento cyklus? 🥹
@Niki550 ahoooj, zkoušíme taky od ledna takže ti úplně rozumím jak se cítíš
taky jsem z toho unavena
@Anonymní píše: Víceno vejd. 😅 rozum mi rika, ze UKLIDNI SE, SEBER SE. Urcite vse bude ok, proste je to zazrak, na ktery je treba si pockat. Ale…. 😂
@Niki550 mne doktor vzdycky rikal, ze je hranice cxa toho pul roku a kdyz nic, ozvat se a resit to. U vas bych zkusila proste vci sexu idealne porad ![]()
@sestra-eve jooj, ja naprosto chapu a souhlasim a rozumim😂 ale ja ti prisaham, ze my se radi mame vsechno, mame super zivot, nehadame se( jen nekdy nejaky vybusiky jsou). Ale ten sex
… 1× do tydne a vic proste ne. Partner strasne moc pracuje, imunitka slabsi. A proste neni na to “prostor”. Ja povidam, chlapce tak my mame sexu, co 50ci nemyvaj 😂 berem to s humorem, ale rikam, to je jedna z duvodu, proc to muze vaznout ![]()
@Niki550 Ahoj, jsem úplně ve stejné situaci… Zkoušíme od ledna a pořád nic. Je mi už 34 a moc bych chtěla první dítě, abych pak měla ještě šanci stihnout druhé.
Taky jsem z toho už unavená a to se snažíme krátce, tak se trochu bojím co bude dál, když to nepůjde.
![]()
@Výbojka píše: Více
Dneska zrovna nam kontrolu, poslední byla ta 22.4. kdy vše bylo již ok. Tak asi projistotu.
A upřímně nevím, mudr říkala že aspoň 2 cykly máme počkat.
asi by bylo vhodné kdyby pak nějak hlídala.
Vůbec se nějak necítím ze bych měla byt v tom, třeba vadny test. My se fakt nějak úplně nesnažili.
Nevim co bych si myslela kdyby to hned vyšlo.. asi bych se ukrutně bála. ![]()
Každopádně si musím koupit testy a zkusit zda tam dál neco bude nebo ne.