Snažení 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.26 09:14

@Niki550 presne tak. Nevim kolik ti je, ja uz si nepřijdu nejmladší na dlouhé čekání no 😀 myslela jsem si ze to vyšlo tento cyklus ale asi nic. Test je divny nejaky 🤣

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 09:15

@Ankaa92 ahoooj taky od ledna. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.26 09:17

Ja jsem dnes zkoušela testovat, a test je nejaky divný mi prijde

• Citovat
  • Upravit
5622
13.5.26 09:30
@Anonymní píše: Více

Postup toho lékaře ale v pořádku opravdu není. I v příbalovém letáku toho léku se píše že je nutné monitorovat.„Clostilbegyt se smí užívat pouze za přísně stanovených podmínek podání a za trvalého lékařského dohledu.“
Jak by jinak lékař mohl zjistit že na lék žena opravdu reaguje přiměřeně? Ženy s PCOS třeba na clostilbegyt reagují hůře a potřebují v dalším cyklu navýšit dávku, nebo jiné ženy zase mohou reagovat příliš silně a paterčata by tady žádná asi taky nechtěla. Proto je nutný dohled a ne jen říct berte tenhle lék a když za 3 měsíce neotěhotníte, přijďte si pro žádanku do CAR.
Navíc mi přijde krajně nezodpovědné ženě předepisovat fakt agresivní lék bez toho aby byla jistota že je v pořádku spermiogram. I mladí zdraví a aktivní chlapi mohou mít spermiogram mizerný, tohle by se podceňovat fakt nemělo.

Mimochodem, nevím proč je CAR vnímán jako nějaký strašák, tam opravdu nejde jen o IVF. Naopak, všude kde jsem byla se snažili aby to šlo pokud možno co nejpřirozeněji. Když tam přijdeš, tak jde především o to oba partnery vyšetřit, jestli není někde nějaký problém a až pak podle výsledků se nasazuje léčba. Pokud nedochází k ovulaci, tak první krok je stejný, dá se clostilbegyt, nebo jiný lék (CAR mohou předepsat i šetrnější léky než obvodní gynekolog) a sleduje se růst folikulu a řeknou kdy nejlépe mít styk pro co nejvyšší šanci. Až pokud se stále nedaří, přistupuje se třeba k IUI a IVF je většinou doporučeno až když už jsou všechny ostatní možnosti vyčerpané, nebo nevhodné kvůli nějakému problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.5.26 09:44

@Niki550 to muze byt no. Je fakt ze my jsme spolu pul roku, takze v dobe ovulace, kdy je z me strany chut, klidne dvakrat denne a nejdyl obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.5.26 09:47

Udelej zitra jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
13.5.26 09:49
@Gracetheworld píše: Více

Moc všem děkuju za názory a hlavně tobě, na základě toho jsem vyplnila kontaktní formulář do CAR na tu vstupní konzultaci i s manželem. Mám ale trochu strach, že mě nevezmou, protože se mi v srpnu 2025 podařilo otěhotnět, což ještě není rok, nebo nevím, možná se ten rok dokonce počítá od potratu. Já bych za nimi ani nepotřebovala, vím že je ještě „brzy“, ale mám problém s tím Clostilem, který do mě chce gynekolog cpát.
A máte taky pravdu, dost mě mrzelo že přestože jsem se snažila vyptávat a on pouze v pár větách řekl, že ovulaci nemám a že si mám vzít tenhle prášek že mi „pomůže“ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 09:50

@sestra-eve kdyz nepřijde ms tak zkusim

• Citovat
  • Upravit
42
13.5.26 09:50
@Gracetheworld píše: Více

Ještě jsem se chtěla zeptat - nechci se tvářit jako chytřejší než gynekolog, ale ptala jsem se ho na to a neuměl mi na to odpovědět - když mě měřil 11 DC a byly tam samé malé 4 mm folikuly, ale já podle teploty myslela, že mívám ovulaci až třeba 24 DC, tak to ještě je čas aby dorostl nějaký dominantní, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.5.26 10:13
ja mam 27, partner 30. Prosim nerikej, ze casu mame dost a ze at to neresim 😂 nebot to slysim od kazdeho. Ale je to o tom, ze jsme na to pripreveni, a uz chceme ted ted 😂 🤪 @sestra-eve tak jasne no… nekdo to tak ma, nekdo to ma jinak.. ale mame tu shodu, ze uplne v klidu berem to tak, ze mu mile reknu at si dneska na vecir pripravi dobrou naladu a uz to chape a ze “jasnacka”. 😂 🤓

Zaver je takovy, ze neblaznim. Mesic jeste na OT, potom uz si ho objednam na kontrolu.. 😂 🥹 protoze co vnimam a vidim, ze casto je to takovy probleme u chlapa a ze staci nejake vitaminy a ono to pujde hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.5.26 10:27

@Niki550 jj jasny. Je dobre, ze se shodnete. A vek chapu. Ja mela prvni v 26 a bylo to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.5.26 10:33

@sestra-eve jo, je to podle me krasny vek, kdyz clovek uz se na to citi + nam nebrani financni stranka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.26 11:22
@Niki550 píše: Více
neboj nebudu ti to říkat i když věk krásný. Ja budu mit v červenci 36 uz i kdyz mentálně tak 25 🤣 uvidis unavuje to každého v jakémkoli věku si myslim po čase
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní

@sestra-eve vy jste spolu jen pul roku? Nebo jsem to pochopila špatně? :)

• Citovat
  • Upravit
5622
@Ferdicka píše: Více
Tohle je bohužel vcelku častý „nešvar“ obvodních gynekologů. Jedou podle tabulek a dle těch by měla mít žena cyklus 28 dní a ovulaci 12-14 DC a pokud tam tedy 11 DC není velký dominantní folikul, znamená to pro ně že žena neovuluje. Ženskému tělu jsou ale nějaké tabulky absolutně putna a když jsou delší cykly, tak je prostě ta ovulace později. Jako je možné že k ovulaci nedochází, ale to pak jsou ty cykly spíš hodně nepravidelné.
Díky Bohu ale existují i lékaři kteří podle tabulek nejedou a prostě sledují to konkrétní tělo. Když jsem byla na UTZ 11 DC a nebyl dominantní folikul, tak se mě doktor znovu zeptal na délku cyklu a když jsem mu řekla že 30-35 dní, tak sám hned zahlásil že v tom případě je na ovulaci brzo a objednal mě na další týden, kde už dominantní folikul byl. Mám to tedy potvrzené z několika UTZ že ovulaci mám, ale holt kolem 20 DC :nevim:

Pokud máš tedy cykly relativně pravidelné, i když delší, tak si myslím že je vysoká šance že ovulaci normálně máš, jen později než je dle tabulek normální.

Co se týče CAR, tak se nemáš čeho bát, normálně tě vezmou protože i potrat je neúspěch a bude je to zajímat. Držím pěsti! Kdyby tě cokoliv kolem CAR a toho jak to tam chodí zajímalo, tak se ptej. Jsem už ve třetím CAR a mám za sebou 3 IVF cykly, tak už o tom vím víc než jsem kdy chtěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí