Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Výbojka tady mi prijde to zesileni znatelne na prvni pohled. To nebude biochemko ![]()
Ja jsem se rozhodla to brat, ze jsem 6dpo. A vlece se to. Jsem si rikala, ze nebudu testovat driv jak den pred ms, ale nejspis to nedam.
@sestra-eve píše: Více
Děkuji za názor, ms stále nikde, tak ve čtvrtek asi nažhavím digitál a řeknu to manželovi. I když vlastně asi ne, jde do hospody. O víkendu jsou tu naši, no tak to nevydržím přes víkend. Budu mu to muset říct už ve středu. ![]()
Držím pěsti, abys vydržela. Mně se to povedlo, jen protože se mi to datum líbilo a taky to bylo den před ms.
@Výbojka já pokrok vidím
. Víš co, ono je ze začátku hcg fakt nízké… někdo má třeba okolo očekávané menstruace třeba jen 20 jednotek. Důležité je, aby se správně zvyšovalo, a samozřejmě tedy nemůže být vidět stejně zvýšení třeba ze 20 na 40, jako z 250 na 500
. Takže věřím, že to bude dobré
.
@Anonymní píše: Více
Tak já už určitě unavená jsem
a hodně
.
Většinou se snažím prostě nějak fungovat (i když uvnitř mě to ničí
), a pak se vždycky stane něco co mě hodí někam jinam
, třeba když jsem v pátek jela okolo ordinace kde mi oznámili poslední ZT
.
A třeba o víkendu jsem si byla jistá, že probíhala ovulace. Snažení (ale i jiné věci k tomu…) až jsme z toho byli opravdu unavení
, v neděli teplota vysoká. A dnes ráno zase dole… a já z toho tak zmatená, smutná že ani v tomhle nemohu fungovat normálně… a nesu to dnes zase špatně
. Do toho dnešek hodně náročný v práci i se synem doma… ach jo ![]()
@Vendulák to mne mrzí a rozumím. Ja si přehráván proc to muselo byt biochemické minuly měsíc. Zaměstnala jsem hlavu jinými věcmi a praci. Ovulaci bych rekla ze jsem mela 28-29 a proste jsem nevydržela a testovala dnes
@Anonymní píše: Více
Vidíš, u nás se zadařilo hned po biochemickém (to přišla ms o týden později a duchové zmizeli).
@Vendulák To mě moc mrzí, že to tak trvá a ještě tolik překážek.
Ja jsem dnes tak unavená, že jsem ročnímu dala na hraní trochu vody na tácu a misky, naběračky… ještě neví, co s tím, ale snad během dne pochopí, ze nemá vodu odnášet z toho tácu. ![]()
S tím, ze testy zesilují, mas asi pravdu, dnes to poskočilo o hodně, dam sem fotku a Tobě přeju taky takové testy, co nejdříve. ![]()
P. S.: ja naštěstí netrpím na nevolnosti, ale na nechutenství a pocit kovový v puse. A brutální únavu. Nejradši bych momentálně mého muže zaškrtila a pak rozčtvrtila. Včera jsem měla hodně náročnou zkoušku (dodělávám si při dětech Mgr), takže řada dní nevyspání… a půl dne jsem si myslela, že jsem zkoušku neudělala (byla nachytávací). A chtěla jít fakt v deset spát. A muž v půl jedenáctý chtěl se mnou ještě řešit nějaké organizační věci…
Tak to už jsem byla fakt nepříjemná, ze chci jít hned spát. To se urazil, ze se se mnou nedá nic řešit, a nechtěl mi dat pusu na dobrou noc, kozel jeden.
tak to uz jsem začala, ze je hrozne neempatickej a ze ho to za par dni bude mrzet, jak se chová.
No je to chlap, takže mu to nedošlo, ale když jsem šla nahoru, tak mumlal něco o tom, ze “to jsme to dopracovali, ze uz si vyhrožujeme”. ![]()
No jako… nemít pro něj od minulého biochem. měsíce připravenou tu sifrovacku, tak mu to asi i vpálím při hádce. Chlapi jsou natvrdlí a navíc neumějí počítat do 28…
@Výbojka jsem zvedava na foto
ja mam s chlapem dohodu, ze chce vedet o vsech testovanich, i tech zbytecne predcasnych a negativnich, tak tohle u nas odpada.
takze jsem od nej mela i dobry support u toho minuleho biochemka
@Výbojka Ty jo, to nechápu jak to můžeš vydržet před ním tajit
Já jsem se manžela ptala tak v půlce snažení, jestli chce vědět hned nebo abych mu to dala vědět nějakým hezkým způsobem… Tehdy mě to lákalo, takový hezký překvápko mu udělat. Ale on mi vytřel zrak tím, že řekl že to fakt chce vědět hned a pomalu aby u toho byl se mnou
A stejně teď, po dvou biochemických, kdy jsem si dělala test v podvečer, jsem za ním rozklepaná šla ještě s mokrým testem v ruce, jestli tam taky něco vidí nebo se mi to zdá.
A on tomu dokonce věřil víc než já a přesvědčoval mě, že to už určitě dopadne
Píšeš že máš šifrovačku, podělíš se o víc? ![]()
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Už nějakou dobu diskuzi jenom čtu a snažime se. Zatím ale nic a dneska jsem byla u gynekologa s tím, že už mi poněkolikáté řekl že mám PCO a že když jsem teď 12DC tak sliznice v děloze je krásná, ale folikuly všechny malinké 4mm a žádný dominantní. A že asi neovuluju (podle teploty mi ovulace pravidelně vychází na cca 22-26 DC, tak jsem si říkala jestli třeba ješte nemůže dorůst). On mi ale řekl, že podle teploty se nedá poznat jestli ovuluju a může to být jen tak progesteron a nasadil mi na následující dva měsíce Clostibegyt s tím, že kdyby se nepodařilo tak mám zase přijít ten třetí měsíc. Je to podle vás v pohodě? Všude tady jsem četla, že by měl kontrolovat jestli to něco dělá a taky že to je dost silný lék, tak nevím co si o tom myslet
taky jsem byla přesvědčená že nějak ovuljju a to takhle svrhl.
moc děkuju předem za jakoukoliv reakci ![]()
@Výbojka to je krásný zesilování. Ja tam 10dpo nemela vcera vubec nic …
@baru1525 U prvního jsem na záchodě zapomněla i obal od testu a stejně mu to nedoteklo, jen mi volal, co to je, ale nezeptal se na výsledek.
U druhého jsem čekala týden, abych měla takovouhle řadu testů, a rozbalil si to na obědě k výročí, to byl dojatý moc.
Teď se dvěma detma, nevím, myslela jsem, že to vyjde na Velikonoce, tak jsem měla připravené hledání vajíček a mají zalaminovanou tabulku, kde mají piktogramy jako: sprcha, pračka, kytara, jídelní židlička… a na každém místě najdou číslo a symbol. Na konci najdou převodní tabulku, kde každý symbol má přiřazenou slabiku. Dá to dohromady bu-de-me mi-t mi-mi-n-ko. ![]()
Jo takové blbinky me baví.
Jen aby na to měl ve středu večer ještě náladu a energii. ![]()
@Ferdicka píše: Více
On nemá v plánu ti dělat folikulometrii aby viděl jak na lék reaguješ nebo nereaguješ?
![]()
Pokud je to tak, tak bych lék nebrala a urychleně hledala jiného gynekologa, nebo se rovnou objednala někam do CAR.
Mimochodem, chlap je vyšetřený? Před tím než bych brala hormony bych chtěla jistotu, že není problém nikde jinde.
Taky mám totiž ovulaci až tak 20 DC a předchozí gynekoložka mi chtěla nacpat clostilbegyt a ještě že jsem ho nebrala, cpala bych do sebe dryák úplně pro nic, protože jsem šli do CAR a přišlo se na velký problém ve spermiogramu
a přitom jsem celou dobu řešila hlavně sebe a ovulaci.
@Gracetheworld píše: Více
To jsem se bála prave že mi to potvrdí někdo tu obavu, nic o kontrole neříkal jen že to dva měsíce mám brát a pak nám teprve vypíše žádanku do CAR. Já nevím, jestli jsem se měla nějak víc vnucovat, ale na kontroly jsem se ptala. Právě už nového gynekologa mám, ta předtím byla ještě horší - řekla mi, že nemám šanci otěhotnět a dál se se mnou nebavila. Tak už fakt nevím co dál ![]()
@AnonymniBaba to mne mrzí. Snad se brzy zadari. My už tak jedeme od ledna.. a mam chuť se na to vybodnout. Už nejsem nejmladší