Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gracetheworld píše: Více
Fakt ti moc děkuju, úplně jsi mě uklidnila
cykly právě teď po tom co beru doplňky, inositol a bylinky dost pravidelné kolem 35 dní a i tu ovulaci mi aplikace zatím vždycky zahlásila podle teploty že byla a on mi to úplně shodil, že to je blbost. Přitom už se nám jednou otěhotnět přirozeně podařilo.
V CARu už mi dneska odepsali a pozvali nás za dva týdny na tu vstupní konzultaci, ale píšou tam, že si máme vzít s sebou žádanku. Myslíš tedy, že tam je nějaká rozumná možnost, že by nás vzali i bez ní, snažíme se od 2/2025 a 10/2025 jsem měla ten potrat.
Trochu mě teda štve, že kdyby mě tam vyšetřovali, tak to jsem zas objednaná přesně těsně po tom, co by měla být ta moje údajná ovulace, takže tam asi zas nebude nic vidět, ale kdyžtak příští cyklus už by mi řekli nějaký lepší termín ![]()
@Anonymní píše: Více
Jsem po rozvodu, mam z manzelstvi dve deti (10 a
a s novym partnerem jsme spolu pul roku. Ale oba jsme si hodne jisti, jemu je 37 (ma dceru z predchoziho vztahu 6let), mne je 36, tak neni na co cekat a zkousime od konce brezna. Hned to vyslo, ale biochemicke, tak cekam, co ted. Predchozi tehotenstvi bylo jedno na prvni pokus a druhe omylem, tak me ten neuspech dost mate a prudi ted
ale nebudu se rouhat, budu se modlit a doufat a zkouset.
@Výbojka tak kontrola ok, vse cajk. Šlo vidět ze ovulace proběhla pred nejakou dobou, nerekla kdy přesně zejo. Ze jde videt ta zvýšená sliznice ci co, ze prepoklada ze MS dorazi za tyden, behem tydne.. nejak tise doufám ze ne.
A kdyby jo, aspoň si tělo s cyklem odpocine svým způsobem. ![]()
@Ferdicka píše: Více
Do jakého CAR jsi se objednala?
Já sice žádanku měla, ale doktorka na ni jen tak po očku koukla a vůbec jí to nezajímalo. Prostě se neúspěšně snažíte už přes rok a to je pro ně podstatné, není důvod mít obavy ![]()
Normálně se tam páry objednávají bez žádanky, takže vás normálně vezmou.
Na té první konzultaci to bude hodně povídací. Udělá ti gynekologickou prohlídku, ale lékaři v CAR jsou zkušení a ví že ženy klidně ovulují později, když je delší cyklus. Alespoň všichni se kterými jsem se setkala jak v Gennetu, tak v Podolí, tak teď v Clayo to brali naprosto normálně, že u mě ovulace probíhá až kolem 20 DC.
Bude se tě vyptávat na minulost, ten potrat, dobu snažení, cyklus a tak. Pak od vás obou bude chtít dost podrobnou rodinnou anamnézu, jestli se někde neobjevily nějaké dědičné choroby a tak a nás se ptali i na prodělané dětské nemoci, hlavně u chlapa je zajímalo jestli a kdy prodělal neštovice a nebo jestli neměl příušnice. My už jsem tam ale šli s tím že spermiogram je dost mizerný ![]()
Pak nám brali krev na genetiku, základní imunologii a pohlavní choroby, měli jsme pak donést i moč na testy (chlamydie, mykoplasma, ureaplasma). Chlapa objednali na další spermiogram a já dostala instrukce na to jít ještě na krev 1-3 DC na hormonální profil. Další konzultace pak byla s výsledky těch vyšetření.
Tohle vstupní kolečko jsem podstupovali v Gennetu, ale vím že některá jiná centra třeba genetiku dělají až po nějakých neúspěších.
@AnonymniBaba Přesně jak píšeš. Ona tam nic ani vidět ještě nemůže. Když jí za týden zavoláš, že musíš přijít, tak uvidíte, co dal. Držím pěsti, ale jak píšeš, i odpočinek prospěje tělu.
Zde mé testy ze dneška, už poslední. Doktorce zavolám až zítra, doufám, že mě objedná co nejpozději. Ne, že bych nechtěla vidět Fazolínu, ale mám to tam taaak daleko… ze to utajit před rodinou bude nemožný. Ještě ze se cely první trimeťstr můžu s dětmi flákat, žádná škola a tak. ![]()
Hodně štěstí všem vám ostatním! ![]()
Teda fakt, to jsi mi dala takovou naději, moc děkuju! ![]()
Na mě první vyskočil Pronatal v Praze, máme to docela blízko. Koukám, že tam zrovna jste nebyli ![]()
@Ferdicka píše: Více
Tak naše cesta je dost trnitá, ale na Pronatal jsem slyšela dost dobré ohlasy, tak není důvod k obavám. Vedle jsi rozhodně nešlápla ![]()
Já byla nejdřív v Gennetu v Liberci a nesedla mi doktorka a měli jsme tam i dost mizerné výsledky. Na druhý cyklus jsme šli do Podolí, protože to jsem měla blízko. Tam jsem sice s péčí byla spokojená, ale ukázalo se že u nás bude asi trochu komplexnější problém, než jen špatný spermiogram. Z toho důvodu jsme přecházeli do Clayo, které je sice drahé jako blázen, ale má fakt špičkovou laboratoř a měli jsme tam dosud nejlepší výsledky, tak se to snad vyplatilo. Mám u ledu 2 embrya po genetice, tak se modlím aby jedno z nich bylo to pravé ![]()
Moc moc držím palce! A ještě jednou děkuju za odpovědi, doufám, že se se mnou konečně někdo bude bavit Zatím první gynekoložka mi v 19 letech dost neopatrně řekla, že nikdy nebudu mít děti, což mě tak zranilo že jsem si našla tohohle nového, který zatím byl fajn, určitě lepší nebo aspoň milejší než ta první, ale po tomhle incidentu jsem zase dost zklamaná ![]()
@Výbojka píše: Více
Zatim vypada ze zas negativní test, ale tak muze to byt kolisave - i prvni tehu mi kolisalo jak to bylo uplnem zacatku ale spis priklanim ze nope ![]()
Ano ano telo musi taky odpocinout ![]()
Kdybych nebyla dneska 19dc, vsadila bych boty na to, ze zitra dostanu menzes. Sezrala jsem burger king malem i se strechou a karamelovym shakem navrch, jsem nasrana na celej svet a mam porsd na krajicku. Udelala jsem si ovu test, zda se mi nezblaznil cyklus, ale je tam jen stin, takze asi zbytkovy LH co je cely cyklus nebo ja nevim.
@Anonymní píše: Více
Jojo, jiste souhlasim, ze vek mame akorat a “rezerva” tam je. Ale no, mimco si preju tak 2 roky urcite, ted jsme se na to vrhli. Tak trapi me to cekani ted. Partner se smeje, ze uz pri prvnim cyklu se videl jak tata. 😂 no nic… tak zaciname od znova❤️
Je ti 36, to taky neni hodne.. a jesli psala nevim, zda uz nejake mimi mas? Ja nevim, jesli bych uz to jedno mela, tak na to druhe jak silena necekam asi ne..
@sestra-eve ja tento cyklus mimo to, ze jsem mela na krajicku necitila nic. Zadne prebombene chute, dokonce typicka bolest zad nebyla… 😂 🥹 to tak clovek fakt nevi. Si rikam, ze a kdyz budu v tom, zavnimam nejakou zmenu ihned, a nebo to ani nepoznam
Tak jsem objednaná až za dva týdny a sestřička to komentovala se slovy: Tak jste tu Mirenu nestihla. ![]()
(Mimochodem doporučuji tento postup. Druhé dítě se povedlo, když mi přišly objednané menstruační kalhotky, a třetí, když jsem se objednala na Mirenu.)