Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Viky,krásná profilofka
. No asi to tak s tím podběrákem dopadne,protože mě fakt nic nenapadá ![]()
ahoj holky,dnes ráno jsem u malé objevila klíště a málem mě kleplo,vůbec nevím,jak jsem ho mohla včera při koupání přehlídnout
. Nejradši bych si nafackovala,ani nevím kde ho mohla chytit,když ji na trávu nepokládám. Bála jsem se ho vyndat,tak jsem zburcovala kamarádku lékařku a ta ji ho vyndala. Teď nevím,co dál. Samozřejmě ji budu sledovat a přemýšlím,jestli nezajít preventivně třeba za měsíc na krev
.
chuderka evicka
tak ji sleduj, ale urcite to bude v poradku. zeptej se vasi doktorky, co s tim delat, jestli je treba pak ten kontrolni odber. bydlite v prirode, tak to muze byt hned, ani nemusela do travy. pejsek asi taky chodi ven. tomu se asi nevyhnes. uvazujes na ockovani potom proti zanetu mozkovych blan, co prenasi kliste? ale vubec netusim, od kdy se to muze. ted ma toho povinneho jeste dost, tak si myslim, ze je to urcite az mnohem pozdeji.
Luci,očkování je myslím až od tří let. Ještě to musmím vyšetřit. Je mi z toho špatně. Zkusím ještě kouknout po nějakém repelentu,ale stříkat ji pětkrá denně se mi moc nelíbí. Luci,máš krásnej metřík
![]()
tady v rakousku je očkování od roka na klíšťata, pro malou mám repelent baby ![]()
@Evinka164
Ty jo, no to snad nééé, klíšťata!!! Mám z toho taky panickou hrůzu. Zkus se informovat u dr. ![]()
Vájo,už jsem se informovala,doktorka říkala,že to mám 30 dní sledovat. Koupila jsem repelent a stříkám ji ho na oblečení i na kočárek,taky ho stříkám sobě na kalhoty.
@Evinka164 Mě říkal lékárník, že do roka by se repelent neměl používat, ale nevím proč, když to stříkáš stejně na oblečení a na kůži se to nedostane. ![]()
Vájo,mám repelent od roka,ale doktorka říkala,že ho mám stříkat na oblečení a ne na kůži,snad to bude stačit a klíšťata se nám budou vyhýbat obloukem
. Jen je blbé,že účinkuje zhruba 2hoďky,takže stříkáme každou procházku
@Evinka164
Aha… no já ho asi taky koupíme, jestli má dítě 10 měsíců nebo 12, není takový rozdíl…
Jako jinak nevím, jak ty menší děti chránit. My často chodíme na prochajdu do lesa, tak by to teda chtělo.
Vájo, já si myslela, že nám klíště nehrozí, když malou venku nikde nepokládám. No a jak vidíš, stejně jsme ho měli. Zakouslo se Evičce do lýtka a já byla tak vyplesklá, že jsem ji ho ani vyndat nedokázala. Musela až mudr
@Evinka164 No klíšťata se prý vyskytují vě vysoké trávě, tuším od 40ti cm do 1 m… ale můžou být i v keřích, tak mohlo na ni spadnout. ![]()
Já bych si taky sama netroufla jí ho vyndat, taky bych šla k dr. ![]()
Ahoj holky, po dlouhé době jsem zase tu
Dětičky Vám krásně rostou, Adélka už pochoduje kolem nábytku, taky papáme vajgli, hlínu, trávu
Už umíme paci, paci, indiána, ťuky ťuk (na hlavičku
)a máváme
Zítra jdeme k mudrovi, tak uvidíme kolik váží, už se ale pronese a na mých zádech je to znát
Vkládám pár foteček.
Ykai: krasavice to je, už je to malá slečna, my máme třetí zub, umí paci paci, jak jsi veliká…neleze, ae stále se plazí, obědy nechce a nepije
já se dala před 5ti dny na háčkování, předtím jsem to neuměla
tak tady moje díla ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat