Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeny, pouzivate nektera kontyhelovy caj? jaky je? od unora jsem vysadila prasky, menzes mi trva 10 dni, nejdriv spineni a pak celkem dost silna menzes a boleni bricha
premyslim i nad cajikem, mam doma uz 3 letou cacoru a chtela bych dalsi.
@Pawlinecka já teď piju, piju ho teď druhý měsíc, byl mi doporučen na otěhotnění, tak uvidím, jediné co jsem teda zaznamenala, že mám bolestivější ovulaci ![]()
@katrih no ja si pro nej dojdu do lekarny, zkusim ho pit, az bych to mela dostata treba mi to nejak srovna i menzes i miminko
Hodně kamarádek si ho chválí, bylo mi doporučeno spíš sypaný než ten pytlikový. Já menses mám pravidelný, takže nevím z vlastní zkušenosti, ale většinou slyším samé chvály. My se o mimčo snažíme už 8 měsíců, tak právě chci zkusit ještě tohle než půjdu k doktorovi ![]()
@katrih dobre, zeptam se na sypany, uvidim, co mi reknou. menzes mam dostat tak si to aspon pripravim dohromady a jak to dostanu zacnu pit ![]()
Jj, já už dopíjim, už budu mít konec ovulace, tak pak už jen zas čekat jestli se zadařilo ![]()
@Pawlinecka Určitě si pořiď sušenou nať, je lepší než pytlíky
ale dostupnější je přímo z internetu..doporučené dávkování je 2× denně, ale někdo ho pije jednou, někdo víckrát
..má blahodárné účinky na ženské pohlavní orgány a je pravdou, že holky ho používají na srovnání cyklu, i když ti 100% jistotu nedá nikdo, některé dokonce kontryhel cyklus prodlouží, je to různé, ale především pomáhá k růstu a posílení sliznice po gyn. zákrocích…jinak pokud plánuješ těhu, pít jen do ovulace a po ovu můžeš zase začít ![]()
Tady malý výčet
Gynekologické využití •při bolestivé a nepravidelné menstruaci •v období menopauzy •posiluje stav ženských pohlavních orgánů, zvláště pak dělohy •při léčbě různých kvasinkových infekcí za pomoci sedavých koupelí •při zánětech ženských orgánů •při různě bílých výtocích z pochvy •při svědivých projevech pochvy - užívá se výplach
Podpora ženské plodnosti •zvyšuje pravděpodobnost početí
Kontryhel v těhotenství •při slabém krvácení •pomáhá udržet plod •zpevňuje podbřišek, čímž zlepšuje stav dělohy náchylné k potratům •před samotným porodem dělohu posiluje
Zde se ovšem názory liší a je proto v zájmu nastávající maminky užívání léčivých bylinek v těhotenství konzultovat raději s ošetřujícím lékařem - gynekologem. Jedním z názorů totiž je, že kontryhel v těhotenství pozitivně ovlivňuje a regeneruje pohlavní orgány ženy a opačným názorem je pak ten, že je v těhotenství bylinkou škodlivou, a proto se jeho úžívání nedoporučuje, ba přímo zakazuje.
Ahojte, prosím o radu. S přítelem se snažíme o miminko. V listopadu jsem vysadila HA. Od listopadu pravidelná Ms, ale vždy až po 48 dnech až doteď. Poslední Ms byla v dubnu 8.-12. od té doby nic. Před třemi týdny jsem byla na Gyndě kde mi doktorka doporučila inofolic a malinovou směs. Ms stále nedorazila. Pred pár dny jsem měla trochu růžového výtoku na vložce, pak dva dny zase nic, pak zase ráno trochu na vložce a zase nic. Mohlo by jít o uhnizdovani? Testy ale negativní. Je brzo? Kdy testovat? Myslíte že můžu být i přesto ještě těhotná? Ovulaci jsem nesledovala…
@Jany-S ahoj, tak mam susenou nat z lekarny, stalo to teda 53kc, coz me prekvapilo, ze tak malo
a jinak jeste jsem to nepila, hlavne nevim kdy mam ovulaci, bricho boli porad stejne, zadny hlen nemam. dceru mam cisarem, tak treba mi to pomuze
v lekarne mi rikaly, ze taky 2 denne, ale ze muzu kazdej den, ale zkusim par dni a uvidime co se stane
a nebo mam radeji pockat az dostanu menzes? jinak v unoru jsem vysadila antikoncepci a proto to to mam tak sileny ![]()
@Pawlinecka tak vidíš, sehnat se dá
u nás moc k sehnání není
tak ovulace by ti měla chodit zhruba v polovině cyklu. Jestli měříš BT nebo testuješ ovu testama, tak bys jí měla zachytit aspoň jedním z nich. Pije se 2× denně, záleží na tobě, jak si to rozvrhneš. Jinak kontryhel normálně pij každý den, nemusíš čekat na nic
jsou to bylinky, aspoň uvidíš, jak ti nastartují cyklus, možná ti ho prodlouží nebo zkrátí, ale každopádně ti to neublíží, naopak
když ho budeš pít pravidelně, měla bys aspoň po dvou cyklech vidět změnu ![]()
@Pawlinecka ahoj jo piju kontryhel vzdy pred zavedenim embrya a pokazde mam peknou sliznici
Ahoj holky, tak dnes jsem byla u dokorky.ges.vacek tam je, ale maly a prazdny. doktorka me objednala za 10 dni znovu na knntrolu a znovu udela ultrazvuk. nemela jsem presnou menstruaci..tak pry to muzt mit cele posunute. a nebo se nezadarilo..jsem smutna.
@Jany-S dekuju za rady
po obydku si udelam prvni hrnicek, ted jeste pracuju
tak si udelam siesticku po obydku a uvidim, co se stane potom ![]()