Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Iveta84 píše:
Ahoj Sinam, dekuji ti! Je mi 26 a snazime se od Vanoc, take jsem to drive neresila, ale bohuzel jsem cervnu mela zamlkle tehu a mam po kyretazi. Takze na to vsechno myslim trosku vic, nez je zdravoproto jsme se take uz rozhodli, ze se nasim kratkym tehu nebudeme trapit a nechame dalsimu volny prubeh. Uvidime, jak to dopadne
vsem moc drzim palecky, aby nam narostly poradna briska
Ahoj Ivet, vítám tě ![]()
mně je taky 26 a zatím se nezadařilo. Taky spoléhám na 10.-17.den, ovu netestuju.
Zdravím všechny snažilky, dlouho jsem přemýšlela, jestli se do debaty zapojit, ale nakonec jsem to nevydržela a a příhlásila se
Za měsíc mi bude 26, přítelovi je 31. Kvůli špatným výsledkům z biopsie jsme se rozhodli (hlavně po konzultaci s doktory), že plánování těhotenství uspíšíme a pustíme se do toho letos. Dneska dobírám poslední prášek a pak to všechno vypukne
Musím ale říct, že mám z toho strach. Obzvlášť, když pročítám diskuse a vidím, že některým snažilkám trvá i měsíce než otěhotní… To je šílený!!! Jak to všechny zvládáte? Pročítáte taky různé články? Řešite pří. řešily jste hned od začátku BT nebo výpočet plodných dnů?
Ahoj ![]()
ja sa snazim si tie mesiace snazenia, o ktorych tu citam, velmi nepripustat, aby som si to nedajboze neprivolala
Mam za sebou zatial len prvy mesiac, takze som celkom v pohode. Nic nepocitam ani nemeriam, lebo sa bojim, ze zacnem okolo toho prilis stresovat a psychicka pohoda je dolezita. Mna najviac stresuje, ze som cerstvo mala 29, inak by som asi bola kludnejsia.
mě je 28 a tak nějak se snažíme už asi sedmý měsíc… já sem teda taky nic neřešila, neměřila bazalní teplotu ani sem si nedělala ovu testy… ![]()
ale protože zatím nic, tak zkusím ty ovu testy a taky jsem se objednala k dr., abych s ní mohla probrat nějaké možnosti…
Ahoj Marti, děkuji za přivítání
Dnes jsem byla u Dr. a řekla mi že ovu budu mít do pěti dnů. Tak nevím, jestli to máme risknout nebo počkat na další měsíc. Možná raději počkám na druhou menstruci. Když jsem tak pročítala net, tak jsem byla docela v šoku, ono totiž otěhotnět, je docela věda ![]()
no jo, spousta holek píše, že třeba ovulaci ani neměly a zjistila jim to dr… to zrovna zajímá mě ![]()
ale píšou tam i holky, který první dítě měly na první nebo druhý pokus ![]()
No, tak to jsem ráda. Protože si říkám, že je zatím celkem zbytečné se stresovat nějakou BT a podobnými věcmi. Zatím si jen hlídám plodný dny. Paní doktorka mi říkala, že bychom se měli s přítelem milovat obden, taky to tak praktikujete? Berete třeba nějaký vitamíny? Případně Vaši partneři? Moc se omlouvám za to šílený množství dotazů, ale je to tak nějak poprvé, tak sbírám informace ![]()
Ahoj Ivi,
ja beriem Acidofolan - kyselinu listovu, priatel nic. Co sa tyka frekvencie milovania - ako mame chut, ale raz za dva dni urcite - najma medzi 10. a 17. dnom ![]()
Tiez mam jednu otazku - akurat mi konci MS a tak sa zase mozeme snazit, len som trochu prechladnuta. Nevadi to? Lieky neberiem ziadne.
Ahoj Soni, já beru Femibion - což je asi něco obdobné jako Acidofolan - taky je to kys. listová. Jen si tak říkám, jestli by neměl brát taky něco můj přítel. Třeba zinek a selen, slyšela jsem, že je to dobré. Co si o tom myslíš? No, já teď odjíždím na týden na dovču, ale hned jak se vrátím, tak se do toho zvesela pustíme
Můžu se zeptat, jestli se o miminko pokoušíte, protože jste si řekli, že teď ho konečně chcete, nebo Tě k tomu přiměly jiné okolnosti, jako to třeba bylo u mě.
No ja asi draheho nedonutim brat nic. Babatko chcem hlavne ja, lebo uz to bude 5 rokov, co sme spolu - v septembri. No a minuly september sme mali svadbu (preto este obcas pisem priatel, lebo je to este trochu nezvyk
a tak uz som zacala viac hovorit o babatku, ved naco cakat. Ja som mala teraz 29 a manzel bude mat v septembri. Myslim, ze uz je najvyssi cas.
Len on sa tak neponahla, my totiz dost chodime na hory a cestujeme a on sa asi boji, ze to budeme musiet dost obmedzit (co urcite zo zaciatku ano) a tak to snazenie teda velmi nepreziva, na rozdiel odo mna. Takze tak
Ale som si ista, ze akonahle sa to podari, tak bude dobry tatko. Minuly rok sme raz strazili od piatka do nedele jeho maleho 4-rocneho bratranca, teda dvoch, ale s 12-rocnym neboli starosti. No a pekne sa s nim hral a ja som si dokonca na cely vecer odisla na stretavku zo strednej skoly a nechala mu obe deti na krku a vobec neprotestoval ![]()
Á, ako tak pozerám, máme toho dosť spoločného
Ja som sa včera spytovala priateľa ( teraz v máji sme oslávili 5 rokov, min. rok ma v Paríží požiadal o ruku, takže je to vlastne snúbenec, ale ja mu stále hovorím priateľ
či by mi nevadilo brať nejaké vitamíny a on bez rozpakovania súhlasil
U nás je to skvor naopak, po bábatku túžil viac priateľ. Tým, že sme od seba o 5 a pol roka, tak som chcela ešte nejaký ročik počkať, ale lekári to viac menej rozhodli za mňa. Musím povedať, že vlastne len pred 14 dňami mi paní doktorka povedala, že nemám čakať, takže je to všetko veľmi čerstvé. Si vnútorne pripravená na bábo? Lebo ja sa strašne bojím. Aj keď aj my sme celý jeden týždeň mali na sratosti mojho, vtedy asi 5 ročného, bratranca a všetko sme zvládli bez problémov ![]()
A preco pises po slovensky? ![]()
Hm, pripravena…tazko povedat. To sa asi ani uplne neda, ked som doteraz ziadne dieta nemala. Urcite to bude uplne ine, ako hocico doteraz. Ale mam 11-rocneho psa, s ktorym sme uz co-to preskakali, od znicenych veci po hnacky a vencenie uprostred noci, hladanie po lese a podobne - proste situacie, kedy som ja isla bokom a prvorade bolo, aby bol hafan v pohode. Na druhej strane ten spokojny pocit, ked sa s nim hram a on sa pride pritulit a tesi sa, ked pridem domov. Tak si myslim, ze to bude podobne, ale vo vsetkych smeroch asi ovela silnejsie…
Teda, nemyslim to nijak zle s tou slovencinou, len si Ta teraz neviem zaradit, ci si z Ciech, Moravy alebo zo Slovenska
tak len preto sa pytam…