Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veronikacek No já ještě před bouřkou vysála a vytřela celý byt, tak třeba to bylo i tím. To je mi líto že jsi měla tak těžký porod, neumím si to představit, musela jsi mít šílené bolesti bez epiduralu. Já už jej ani nestihla. Tenhle porod bude jinačí uvidíš ![]()
MS jsem mela naposledy 24.3 a pak jsem je uz v dubnu 23.4 uz jsem je nedostala.
@Jana1989 Tak to doufam! Ja totiž dceru rodila v 18ti letech, chodila jsem do skoly takze na nejaky surfovani po netu co a jak nebyl cas a nikdo mi nerekl ze urcity věci existuji a daji se vyuzit, vis? Hlavne mi třeba ani nikdo neporadil protože všechny moje spoluzacky a kamarádky měli jiné starosti!
ted uz je to zase všechno jiné, takze se poradne o vsem informuji a uvidíme!
no jak pises ze jsi uklízela a vysávala, tak me nepomohlo vůbec ni, nic proste nic aby se mi vůbec porod sam rozjel! ![]()
@saky jeeee tak to mas uplne jako ja! Ja ji mela taky naposledy 24.3.
no a podle sestricky a tech jejich tabulek jsem 6+4 ale doktor koukal na UZ a to jsem pry cca 4tt.
a srdicko jsem nemela a mam prijit pristi tyden, tak třeba když pujdes na kontrolu pristi tyden tak uz tam bude ![]()
Me nastesti nic neni jen jsem trochu unavena, ale oproti prvnimu tehu me teda dost boli zada…to ze mi bude este vic zle jak prvne, z toho ma teda strach.snad ne
doufam, ze druej porod bude taky za odmenu, pac prvni nic moc. v patek 13.4. se jim nezdaly prej ozvy(spis mala byla lina nebo spala),takze me ubytovali
o vikend prej ze me pusti a pak hovno, ze prej mam stejne 21.4. termin, co bych delala doma
jsem byla nasrana… furt se ve me stourali, jestli to byl hamilton se mi ani neuracel nekdo rict az pak v utery dopoledne mi z toho pomalu zacly bolesti, ktery jsem este ten den zaspala, ale druhy den kolem 12 me prevezli na porodni, pac uz zacaly pomalu silit. vecer uz brutal, prej zkuste se prospat, at si odpocinete
haha! na 4 prsty, cipek na bolest byl leda na to ze jsem naku dobu necitila, jak se ve me hrabou, jinak nic
,kolegyni, kterou vyvolavali, dali neco na bolest, tak rikam, ze chci taky a oni, ze se opicim…asi si mysleli, ze me to prece tak neboli, kdyz tam nervu(za celej porod jsem nevydala skoro ani hlasku, proste nejsem ten typ, co by jecel
)na pesti fakt…aspon ze po 12 konecne mohl prijet pritel, kterycho v 8 poslali pryc…do vany na kterou jsem se tesila jsem nemohla kvuli zvyseny teplote z ty unavy.ve 3 porad na 4 ja uz usinala mezi kontrakcema tak uz jsem se doprosovala, at mi pichnou vodu, aby se to hyblo. musela jsem cekat pac dr.mela akutniho cisare s tou kolegyni…takze asi ve 4 mi ji konecne pichli, hned to skocilo na 8prstu, ale pak jsem stejne tlacila asi pul hodiny, pac uz se mi ztracely kontrakce, tak jejic kapacky moc nepomohla…no sileny
pak v 4:55 konecne mala vykoukla.siti taky nic moc…doufam, ze to ted opravdu bude prirozena rychlovka a ne ze ze me nekdo bude delat pokusnyho kralika. a to jsem este na poporodnim musela narazit na jednu starou kravku sestru ![]()
@veronikacek ..budu drzet palecky
u me to bude taky tak nejak…nevim jak se to pocita po IVF…taky doufam ze ve ctvrtek uz na
vykoukne
dej zoravicku ![]()
@simcaak jeeee tak to ani ja nevím to mi pak musíš rict jak to počítají ale myslím ze tam budou počítat přesně týdny od zákroku protože vi kdy to přesně bylo, si teda myslím ja!
a jináč jestli ty jdeš ve čtvrtek tak dej zpravicku první ja jsem objednama až ma patek 13,30hod.
To je dobry ze sme meli tahle posledni MS
ja jsem byla na kontrole 7.5 a rekl mi at prijdu pristi tyden ze moc nevidi…takze jdu 14.5 rano a uz se tesim az to zas uvidim
a jak ty se tesis
?
@Jana1989 Samozrejme, mam to jako povinnost
ale samo ze mam strach, ale nekde jsem cetla ze normalni bezne věci při tehotenstvi vůbec nevadi, jako je sex, obcasne zvednuti neceho těžkého, koupani atd… tak snad bude vse v poho ![]()
@veronikacek Ahojky, tak jsem taky 5tt, srdíčko zatím ne, ovu jsem měla asi 9.4.
Jinkak kontrolu až 27.5., což je dost dlouho, teda pro mě. Ale pokud bude vše ok, vystaví mi i průkazku.
Tak to budeme nějak stejně ![]()
@veve15 píše:
@veronikacek Ahojky, tak jsem taky 5tt, srdíčko zatím ne, ovu jsem měla asi 9.4.Jinkak kontrolu až 27.5., což je dost dlouho, teda pro mě. Ale pokud bude vše ok, vystaví mi i průkazku.
Tak to budeme nějak stejně
stejne zvlastni, ze tam ten tejden hapruje ![]()
@liiida ono záleží i na tom, kdy tam mužský element dorazil a prorazil
Můžou přežít i 72hodin!
Což máš další dny, o které může být mimi mladší ![]()
@veve15 to bych nerekla, ze az tak zalezi na spermii, hlavne zalezi na vajicku a u toho se uvadi ze je oplodnenischopne pouze 12,max 24 hodin od ovulace ![]()