Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@baluuu8
No to bylo jediný, co jsem našla k uhnízdění, takže denně ananas živej a jeden džusík 100%.
A to ananas fakt nemám ráda. A bobek je tam a kdoví, třeba trošku díky i těm tunám ananasu
![]()
@WmarliesW A co Ty? Jak se máte? Na screening jdu 22.11. do Brna. Jak si psala o těch příznacích, že Ti vymizely, tak mě trochu splaskly prsa, ale včera na kontrole dobrý, tak nevím. ![]()
@audiomax
ahojky zrovna se láduju těstovinami, chuť k jídlu mám stále
Příznaky - na kontrole vše dobré (minulý týden úterý), prcek se má čile k světu. Teď se mi zase trochu vrátily, večer se mi houpe žaludek. Včera jsem po utření večer měla trochu růžovo na toal papíru
takže panika, ale dnes už zase dobrý. Tak snad se nic neděje. Jo a největší příznak (ještě tedy cítím prsa) - je mi pořád zima a nemůžu vůbec ale vůbec cítit naše malamutí mimino ![]()
Další kontrolu mám ve čtvrtek, snad už i průkazka, screening 14.11.
Nenervuj se, ony ty příznaky mizí a zase se objevují, Váš prcek je bojovník, určitě prospívá dobře. Jsi stále na neschopence? Budeš na ní celé těhotenství?
Miluše23 Ahoj, snažíme se o mimko už skoro 2 roky. Vím není to dlouho ale ty nervy si nedají pokoj. Každý mi říká to chce čas, to já vím, co naplat jsem netrpělivka. ![]()
@WmarliesW Já chuť k jídlu taky mám, každý den celý dopo vařím nějaký dobrůtky a pak si naberu, dvakrát do toho rýpnu a nemůžu. Vadí mi ty vůně a většinou se mi navalí. Tak třeba něco zhubnu
To by mě nevadilo. Láduju se ovocem, to mi nevadí. Jo, na neschopence jsem pořád a asi zůstanu. Mám smlouvu jen do konce roku a pochybuju že by mě někdo zaměstnal v lednu. Ale jak bude líp, chci si najít nějakou brigádu, nebo zešílím. To byla určitě jen nějaká žilka neboj
Ty jo, tak takovej příznak že je ti zima jsem ještě neslyšela. A topíte?
![]()
@audiomax
topení - no to bude s tím taky spojený. Doma netopíme, zatím máme cca 20st, což není vedro ani zima ale Kira stejně funí a neustále se snaží vecpat na balkon aby se ochladila
Dneska v noci jsem to ale vychytala - okno na větračku, malé bylo asi akorát neboť spala před dveřmi do ložnice a já dvě peřiny na sobě. Bylo mi super
Jen manžel asi jen pod dekou klepal kosu
![]()
To máš jako já - pořád mám hlad, kromě smaženého taky můžu vše, ale trochu se porýpu v jídle a už ho nechci. Jo ale mám závislost na mandarinkách. Manžel už má strach, že se kluk narodí oranžovej ![]()
Jo ráda bych byla optimista, ale pokud je to takto, tak Ti asi nikdo smlouvu nenabídne. A v lednu už na Tobě těhotenství vidět bude. Tak brigády, trochu se zaměstnat, než se v baráku zbláznit ![]()
@audiomax termín u doktora zatím nemám. Dřív jak 15. tam chodit ani nechci. Ty začátky jsou vždycky šílený. Musím prostě vydržet.
Já jsem úplně bez chuti k jídlu, jediný co mi nevadí je vývar. Udělám si ho půl litru a pak po lžičkách piju. Včera to bylo moje jediný jídlo a dnes to bude asi stejný. Snažím se k tomu dát alespoň trochu ovoce, ale moc mi to nejede.
To je zvláštní, že už teď víš, že v novým bytě dlouho nebudete. Nakonec se ti tam určitě začne líbit. Udělej si ho tak, aby jsi to tam milovala. Já se podle toho zařídila a jsem moc spokojená ![]()
@WmarliesW No blázníš
20 stupňů, to já bych se jednou nadechla a zmrzla
V ložnici máme míň, taky se mi líp spí v zimě, ale ta moje zima má 22 st a přes den pod 24 nejdu. Jooo mandarinky na těch taky ujíždím.
No a malá s vama bude celou zimu v baráku? To aby jste nakoupili umělej snih ne?
![]()
@Izie No a víš teda asi kolikátý týden či den jsi? No mě nevadí byt, ten jsem si udělala dle svýho, všechno skoro nový, takže v pohodě, ale vadí mi, že vylezu ven, nikoho tu neznám, každej na mě čumí jak na debila ( tchýně tu dělá doktorku ) tak mě každej očumuje jak v zoo. Nejvíc mi vadí ty schody. Jsme skoro ve 4 patře, schody jsou krátký a úzký a já když jdu, tak se musím kvůli těm nohám přitahovat za zábradlí. Nedokážu si představit jak potáhnu do schodů třeba bojovníka ve vajíčku. A to mě deptá. Navíc než jsme se nastěhovali, tak mi můj manžel slíbil, že půjdeme do baráku do pěti let, až trochu vydělá. Takže tu fakt nechci zůstat. chci mít dvorek s pískovištěm a bazénem
![]()
@audiomax
aha a já zrovna nedávno manžu přesvědčovala, že 20st je tak akorát, že normálně bývá i méně
Zima - no to právě nevíme. Venku má nádhernou boudu. Prostě hotovej Hilton. Občas se do ní podívá jestli tam nemá piškot nebo něco k jídlu ale jinak jí obchází obloukem. Kira je ráda venku, ale musí mít pocit, že i vevnitř. Pro ní je ideální stav - ona je venku, dveře jsou otevřené dokořán, takže se přijde podívat zda jsme stále tam a zase maže ven. Ale ty dveře už nezavře
Zatím se nám nedaří jí prostě naučit být jen venku. Spustí vytí, štěkání, škrábání no a to nedáváme a otevřeme
S tím sněhem - plánujeme, že hned co napadne někde v horách tak vyrazíme - musíme jí na sněhu vidět, asi z toho bude mimo ![]()
@audiomax myslím, že ovulace mohla být týden po líbánkách. Asi někdy kolem 7/10, soudím ale jen podle ov. hlenu. Takže teď bych měla být 4+4, ale opravdu jenom hádám.
Ale je mi tak zle, jak jsem myslela, že bývá až tak kolem 8-9 týdne. zrovna před chvílí jsem zase zvracela a před záchodem na mě čekal šéf. Myslím, že nic nepoznal, jen po mě něco chtěl…Takhle to moc dlouho neutajím, a ono vlastně ještě ani není co. Mám jen pozitivní test, nic víc.
@Izie Je ti opravdu špatně hodně brzy, u mě to začalo v tom 8. či 9. týdnu. Snad tě to ještě přejde. ![]()
Holky zitra jedu do caru kde dostanu veskere veci ke stimulaci.Chci se zeptat musi tam byt i pritel? Dnes sem se tel.obj. a zapomnela se zeptat. Budou mi jeste brat krev a delat ultrazvuk. Myslim tam byt nemusi.Jen jestli nebude muset treba neco podepisovat? ![]()
@Hakrajta píše:
@Izie Je ti opravdu špatně hodně brzy, u mě to začalo v tom 8. či 9. týdnu. Snad tě to ještě přejde.
Nechci ztrasit, ale mne začaly nevolnosti v 5.tydnu a trvaly do 16.tydne.
![]()
@audiomax @WmarliesW No to je paráda, takže se nám tady narodí jeden ananas a jedna mandarinka
Hlavně holky jezte, na co máte chuť a co udržíte v žaludku. Kámoška jedla dva týdny jen mrkev. Já jedla týden jen rohlíky s taveňákem a další týden rohlíky se šunkou a to jsem doplňovala hranolkama z mekáče
Ono se to dřív nebo pozdějc uklidní ![]()