Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem je měla původně stejně jako ty 10-12 a 14-18 a nevyhovovalo mi to. A když jsem přišla s prosbou o změnu, tak jsem taky myslela, že mi je nechá dýl. Řekl mi ať si dám těch 6h jak chci. Tak mám teď 13-19, potřebovala jsem do 19h abych mohla chodit večer na cvičení, ale někdy by se mi taky hodily už třeba od 12ti. No asi to dává všem stejně a ještě mě nezapomněl upozornit, že kontroly opravdu chodí.
Annnet píše:
Taky jsem je měla původně stejně jako ty 10-12 a 14-18 a nevyhovovalo mi to. A když jsem přišla s prosbou o změnu, tak jsem taky myslela, že mi je nechá dýl. Řekl mi ať si dám těch 6h jak chci. Tak mám teď 13-19, potřebovala jsem do 19h abych mohla chodit večer na cvičení, ale někdy by se mi taky hodily už třeba od 12ti. No asi to dává všem stejně a ještě mě nezapomněl upozornit, že kontroly opravdu chodí.
to mi taky řekl, že kontroly chodí, že tam zrovna přede mnou měl maminku, co jí kontrola doma nezastihla. Jen nevím, jestli vezmou pak peníze za celý měsíc nebo jen za ten jeden den ![]()
Jesterka21 píše:Annnet píše:to mi taky řekl, že kontroly chodí, že tam zrovna přede mnou měl maminku, co jí kontrola doma nezastihla. Jen nevím, jestli vezmou pak peníze za celý měsíc nebo jen za ten jeden den
Tak to mi řekl úplně stejně. Určitě za celý měsíc, spíš nevím jestli pak nevezmou třeba všechny až do mateřský.
Já jsem hrozně ráda, že moje dr. dává neomezený vycházky když není žádnej zdravotní problém, ani se to nějak neřeší s dr., naposled když jsem byla na KO, tak v čekárně přišla pacientka za sestřičkou, že jsi jde pro neschopenku ta jí vypsala papíry a šla..
Annnet píše:Jesterka21 píše:Tak to mi řekl úplně stejně. Určitě za celý měsíc, spíš nevím jestli pak nevezmou třeba všechny až do mateřský.Annnet píše:to mi taky řekl, že kontroly chodí, že tam zrovna přede mnou měl maminku, co jí kontrola doma nezastihla. Jen nevím, jestli vezmou pak peníze za celý měsíc nebo jen za ten jeden den
já teda co jsem se bavila s holkama co byly celý těhu na PN, tak ani na jednu kontrola nepřišla
takže on asi pěkně kecá a straší
jediný co vim, tak sociálka nedělá kontroly o víkendech a o svátcích. já jsem takhle jednou chtěla poslat kontrolu na naše zaměstnance a šla jsem kvůli tomu na sociálku a dala jsem požadavek, že chci, aby mi ty dotyčný zaměstnance zkontrolovali o víkendu a to mi vedoucí těch kontrol řekl, že o víkendech a o svátcích mi tam nikdo nepůjde kontrolovat, že ty lidi mají volno jako my ostatní. Takže o víkendech můžeme trajdat jak je nám libo ![]()
Holky, kde v Plzni se všude prodávají oblečky na miminka? Vim je o tom Superbaby vedle Tesca a pak v Krteček v Kauflandu na Roudný. Kam se dá ještě jít a něco krásnýho vybrat?
Já si psala s jednou holčinou co dělá na sociálce, ale ne v Plzni, nevím kde. A ta říkala ty víkendy a svátky to samé co ty. Ale zase když jsem tady na emiminu projížděla diskuse, tak jsem našla, že na někoho přišli i o víkendu. No zatím se to snažím dodržovat, když nebudu doma o víkendu, tak by mi to žádný doktor pak dodatečně nemohl napsat. Já mám jen jednu kamarádku co byla celé těhu doma a vycházky jen 4h a kontrola nepřišla. Ostatní chodily buď do práce a nebo měly neomezené. Je to takový pitomý, když člověk neví. Mně ty vycházky většinou takhle stačí, ale třeba když jsme byli před pár týdny v Praze, tak jsme za těch 6h stihli jenom tak polovinu toho co jsem chtěla.
A jak je to dlouho co jsi chtěla volat na někoho z práce tu kontrolu?
Jesterka21 píše:
Holky, kde v Plzni se všude prodávají oblečky na miminka? Vim je o tom Superbaby vedle Tesca a pak v Krteček v Kauflandu na Roudný. Kam se dá ještě jít a něco krásnýho vybrat?
Tyhle jsou asi největší, pak je ještě v Olympii hned u vchodu, takové to 2patrové nevím jak se to jmenuje. Dole jsou hračky a nahoře věci pro mimina. Jinak moc o ničem nevím. Občas mají hezké věci třeba v Tescu, H&M, C&A.
Annnet píše:
Já si psala s jednou holčinou co dělá na sociálce, ale ne v Plzni, nevím kde. A ta říkala ty víkendy a svátky to samé co ty. Ale zase když jsem tady na emiminu projížděla diskuse, tak jsem našla, že na někoho přišli i o víkendu. No zatím se to snažím dodržovat, když nebudu doma o víkendu, tak by mi to žádný doktor pak dodatečně nemohl napsat. Já mám jen jednu kamarádku co byla celé těhu doma a vycházky jen 4h a kontrola nepřišla. Ostatní chodily buď do práce a nebo měly neomezené. Je to takový pitomý, když člověk neví. Mně ty vycházky většinou takhle stačí, ale třeba když jsme byli před pár týdny v Praze, tak jsme za těch 6h stihli jenom tak polovinu toho co jsem chtěla.
A jak je to dlouho co jsi chtěla volat na někoho z práce tu kontrolu?
tu kontrolu jsem chtěla poslat v roce 2010. A ta co tam psala, že jí kontrola přišla o víkendu, tak nebyla to náhodou kontrola z práce? protože oni ted můžou chodit první 3 týdny tě zkontrolovat. Sociálka chodí až pak
To už nevím, koukala jsem na různé diskuse hned ze začátku neschopenky, je to možné, že to bylo z práce. Každopádně teď už se nikam nechystám a o vánočních svátcích vycházky řešit nebudu, to bych nemohla nikam.
Holky já razím na kontrolu, tak snad bude vše OK a dozvíme se pohlaví. Ještě, že mám dr. 5min od baráku ![]()
Annnet píše:
To už nevím, koukala jsem na různé diskuse hned ze začátku neschopenky, je to možné, že to bylo z práce. Každopádně teď už se nikam nechystám a o vánočních svátcích vycházky řešit nebudu, to bych nemohla nikam.
Holky já razím na kontrolu, tak snad bude vše OK a dozvíme se pohlaví. Ještě, že mám dr. 5min od baráku
já ho mívala dřív taky 5 minut od baráku
tak držim palce ![]()
Tak jsem doma, miminko v pořádku
Paní doktorka byla z našeho mimča úplně unešená, prej takhle krásně symetrické miminko už dlouho neviděla a taky už dlouho nedělala tak pěkné video
Akorát já teda nevím, prcek se celou dobu dloubal v nose a rozhazoval ručkama před obličejem, takže zas tak moc vidět nebylo. Ale UTZ trval 45min, byla jsem poslední před pauzou, takže nikam nespěchala. No a pohlaví je velká neznámá, za celou tu třičtvrtě hodinu nedal prcek nožky od sebe. Říkala, že to tipuje spíš na holčičku, ale nemáme to brát moc závazně. Škoda no, hlavně se teď nechci předčasně radovat, takže ten její tip nebudu brát moc v potaz.
Annnet píše:
Tak jsem doma, miminko v pořádkuPaní doktorka byla z našeho mimča úplně unešená, prej takhle krásně symetrické miminko už dlouho neviděla a taky už dlouho nedělala tak pěkné video
Akorát já teda nevím, prcek se celou dobu dloubal v nose a rozhazoval ručkama před obličejem, takže zas tak moc vidět nebylo. Ale UTZ trval 45min, byla jsem poslední před pauzou, takže nikam nespěchala. No a pohlaví je velká neznámá, za celou tu třičtvrtě hodinu nedal prcek nožky od sebe. Říkala, že to tipuje spíš na holčičku, ale nemáme to brát moc závazně. Škoda no, hlavně se teď nechci předčasně radovat, takže ten její tip nebudu brát moc v potaz.
tak gratuluju k úspěšné kontrole a že je mimi v pořádku ![]()
Anet tak blahopřeju, hlavně že je miminko v pořádku, ale taky chápu, já minule šla z KO taky zklamaná, že nevím pohlaví
ještě že jsou jen 2 možnosti ![]()