Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak důchodci mi vůbec nevadí to spíše pubertální výrostci a jejich slovník minule se mně syn ptal v autobuse co je to ku. va(po výlevu dvou výrostků)
@zikado píše:
Tak důchodci mi vůbec nevadí to spíše pubertální výrostci a jejich slovník minule se mně syn ptal v autobuse co je to ku. va(po výlevu dvou výrostků)
Toto taky nemám ráda, neumí se krotit ![]()
@K.Black píše:
to si nemyslím, ke stáří úctu mám, nosím babčám nákupy, vynáším jim smetí atd. (v domě kde bydlím) opravdu si nemyslím že jsem rozcapená MATKA.
Tak to je dobře, v úvodním příspěvku jsi zněla jak rozcapená matka
Ale když tě tak čtu dále, máš pravdu tohle by mi taky vadilo, když jsou volná místa někde jindě a oni by zrovna chtěli jít na to moje.
Mmch pár let jsem dělala v hypersupermarketu… musím se vždycky smát jak všichni nadávají na důchodce… přitom ostatní mladší či mladí lidé jsou ještě horší. Ti jsou schopni se opravdu porvat… V 7hod se otevřeli dveře (když byl první den akce) a už se to valilo dovnitř všechno dohromady, mladí staří… strkali do sebe vozejkama.. no jak stádo zvěře. Až jsem se musela vždycky chechtat jak jsou lidi praštěný ![]()
@paola white píše: Štvou mě všeobecně nevychovaní lidé, bez rozdílu věku a pohlaví.vadí mi když mě nechali v MHD stát v 8. měsíci, jediný kdo se zvedl byl nějaký 70 letý děda, nebo mě ve frontě na toaletu předběhnou 2 mladý pipinky.
není to o věku, ale o elementární lidské slušnosti. kolikrát se mi stalo, že když jdu z tramvaje tak mladí čumí kolem a starý člověk hned jde pomoct ze schodů…
vadí mi když někdo kdo jde s taškou skočí do výtahu a naschvál mi odjede když vidí že mám kočár.
naopak jsem vděčná, když mi někdo pomůže do schodů, postí mě ve frontě, podrží výtah, nebo když se mi na rozbitém kočárku vzpříčil kočár a jedna slečna mi hned šla pomoct.
@jalemina tak já se klidně zvednu, když jedu sama, a zvednu se klidně i když tam bude sedět mlaďák, úctu ke stáří mám. Ale jak rozlišuju „mladé“ lidi tak rozlišuju i důchodce.
A na mladé si zas nemůžu stěžovat já, ať už jsem potřebovala pomoct s kočárkem nebo mě pustili sednout jako těhotnou.
@Baba píše:
starsi lide byvaj skleroticti a vic zmatkujou
Kolik ti je?
málo ![]()
No tak není to v důchodcích ale v lidech, mě třeba vytáčeli pravidelně u doktora (oční, ušní atd.) kde malé děti mají přednost a to si neumíte představit těch keců, že je předbíháme…ale já jsem držka a řekla jsem jim svoje ![]()
@jalemina píše:
Mmch pár let jsem dělala v hypersupermarketu… musím se vždycky smát jak všichni nadávají na důchodce… přitom ostatní mladší či mladí lidé jsou ještě horší. Ti jsou schopni se opravdu porvat… V 7hod se otevřeli dveře (když byl první den akce) a už se to valilo dovnitř všechno dohromady, mladí staří… strkali do sebe vozejkama.. no jak stádo zvěře. Až jsem se musela vždycky chechtat jak jsou lidi praštěný
JJ to je jak s akcema v lidlu na dětské oblečení, já už tam nechodím, páč se těch poštuchujících maminek bojím
![]()
Podívej se na to z druhé strany. Budeš stará, nohy Tě budou bolet hned od rána, sotva dojdeš k busu. Budeš ráda, když si sedneš nebo budeš raději stát?
Ad nákupy - není to tak dávno, kdy jsem z několika zdrojů slyšela, že důchodci hodně nakupují pro „mladé“, protože oni jsou v práci a to co chtějí, pak bude vyprodané.
Důchody mají malé, tak se nedivím, že kupují více v akcích a na důchod pracovali celý život. Oni nemohou za to, že peníze na důchod, ač jich bylo dost, se probendilo jinde.
Vím, že důchodci dovedou zejména křikem a hlasitou mluvou si vynutit přednost. Ale myslím, že daleko hůře se chovají všichni. Od mladých, kteří to vidí u rodičů, přes rodiče a důchodce.
Jak to můžeme změnit? Vím, že jedno zrníčko ve velké hromadě neznamená nic, ale těch zrnek může být hodně. Snažím se chovat tak, jak bych chtěla, aby se chovalo okolí ke mně.
Hele, v těhotenství v 9. měsíci jsem si vyzkoušela, jaké to je být „stará“: všechno tě bolí, každý krok zvažuješ, jestli je to fakt nutné, každých 5 minut musíš čůrat, když ti něco spadne na zem, radši to tam už necháš
, i kilový nákup je děsně těžký, všichni lidi v MHD se ti zdají sobečtí, protože tě nikdo nechce dobrovolně pustit sednout a ty si o to musíš říct atd. Zrátka je to pěkný vopruz. Teď na rodičáku zase vidím, jaký vopruz je počítat pořád kačky, člověk z toho má permanentně blbou náladu. Takže já se už vůbec nedivím, jací někteří důchodci jsou. Naopak mají můj respekt, že nejsou ještě horší
. A to jsi řekla celkem blbě, že ty a tvůj manžel děláte na jejich důchody. Oni makali celý život a odváděli daně, na to, aby teď živořili za nějakých 8-12 tisíc měsíčně. Taky to nemají lehké, tak se na to zkus podívat z jejich pohledu.
Stojím při tobě..před x lety, mě takto osočil jeden důchodce, jetli ho pustím sednou..já těhotná (nešlo vidět pár tt), ale bylo mi děsně zle, byla jsem ráda, že žiju..tak jsem na něj vyjela, že to tedy nemohla, že jsem těhotná a je mi špatně..důchodce kulil oči, omluvil se a šel to zkoušet na studenty ![]()
@mag píše:
A ty důchodce, co odváděli daně celý život, zase třeba štvou sebestředné matky, které se myslí, že si z nich a jejich dětí musí každý sednout na zadek.
Ne, neštvou. Mám s nimi i hodně dobrých zkušeností. Je to o člověku, když byl někdo protivnej celý život, tak se ve stáří těžko změní.
@jalemina píše:
Jo a jak se udrží ta 70tiletá babka nebo dědek??
mluvím o čiperných, čti pořádně, píšu že nemocné atd pustím.
@momi33 píše:
nic proti, ale na anonym to není moc citlivé a osobní
@momi33 píše:
nic proti, ale na anonym to není moc citlivé a osobní
možná když by to byl někdio jiný, měla jsem strach aby to nebylo bráno jako provokace, protože tak to myšleno není.
@K.Black píše:
@jalemina tak já se klidně zvednu, když jedu sama, a zvednu se klidně i když tam bude sedět mlaďák, úctu ke stáří mám. Ale jak rozlišuju „mladé“ lidi tak rozlišuju i důchodce.A na mladé si zas nemůžu stěžovat já, ať už jsem potřebovala pomoct s kočárkem nebo mě pustili sednout jako těhotnou.
málo
Já se na to prostě trochu vybodla… vždycky jsem se zvedala, páč mě maminka slušně vychovala. Jenže Když už v buse sedí hromada mladých kteří jedou do školy, tak si říkám proč bych se já měla zvedat?? Jsou o polovinu mladší… Jednou byl narvanej autobus, hned v předu kluk cca 15-16 let, vedle mě babka vlaje na tyči… tak jsem do mladýho š´touchla jestli by se nechtl zvednout a babku pustit… vyskočil a bylo
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat