Poradna duly
Jana Čurdová
Monaliso24
chúďátko, taková škaredá no. Teď, místo, abychom mohly nabírat sílu se jen trápíme, co?
Já teda usnula hodně pozdě..někdy kolem půl třetí, ale pak jsem spala hezky a cítím se odpočatá.
Ahoj po ránu, tak já se taky hlásím stále celá
taky na mě nějak úplněk nezabírá, ani to víno.Dneska mě pobolívá břicho, tak že bych konečně poznala co je to posel? ![]()
A co ty panoramko , jsme všechny napnuté
![]()
Panoramko ..hm, PA asi ví o čem mluví, včečra mě velkej 10 minut ukecával / po tom/, že se mi určitě chce móóóóóóóóóc čůrat a že bych mu při té příležitosti mohla donést limču z lednice
![]()
Ahoj holky.
Přeji vám hezké ránko. Malá na chvilku usnula, tak vás pozdravím. V noci zase spala krásně, takže se cítím docela dobře. Už jsem po spršce a po snídani. Přála bych vám taky takový hodný miminka. Jediný co, že začíná být vzteklá u kojení, když se nemůže dlouho přišát, ale to se snad poddá.
Jinak vám držím palečky, ať už se to pořádně rozběhne a máme spoustu nových miminek.
Tak zase brzo nakouknu, jaká je situace.
Tak teď vstal i Pitrýsek, je vyspinkaný do růžova, což se o mamince říct nedá. Udělali jsme si snídani a já využívám chvilku a brouzdám po netu.
Holky , máte ty poslíčky celý den? Mě totiž přijde, že dopoledne mám relativně klid, ale odpoledne se ty bolesti rozjedou a bolí a bolí. Už je to fakt děsný ![]()
Saary , takové hodné miminko Ti může každá maminka závidět
, i když Pitrýsek byl také v 6-ti nedělí hodný, a pak ty noci začali ![]()
Monaliso24 ..já to mám hlavně v noci, ale někdy i přes den poslíkuju…vždy mne pak napadne…pošli posly a našli moji rádcové, našli, našli?
Saary,Monoliso -taky to znám, úplně malinká mi Alžbětka vydržela spát v noci i 6 hodin v kuse, ale intervaly sde pomalu ,ale jistě zkracovaly, myslím, že u těch kojených dětí je to běžné a třeba v půl roce vstávala hodněkrát i co hodinu.To byly noci a vyčerpání
![]()
Matulienka - no, tak ja jsem zase vcera nasi ‚romantickou‘ chvili prerusila vetou… ‚hned se vratim, musim si odskocit‘.....
Manzel na me nechapave koukal - tak jsem mu rekla - ‚no musim ted, protoze pak musim zustat lezet‘…
Tak me pochvalil, jak myslim na vsechno… ![]()
A od vcerejska se muj muzicek sam nazyva ‚mym predepsanym lekem‘…
A pta se me, kolikrat denne bych mela tu ‚medicinu‘ uzivat… ![]()
Ahoj holky, Woodo se vcera narodila ROZARKA ve 12.05 ma 3.15kg a jsou v poradku.Porod byl pry bolestivejsi,byl vyvolany.
Tak WOODO moc blahopreju k Rozarce,hlavne zdravicko a at jste stastni!!!
panoramko,
jó, to já mám pocit, že se cítí manžel tak nějak divně, že to dělá kvůli změkčování, nevím, je to jen můj pocit.
**Woodoo,
jé, tak moc moc gratuluji k Rozárce, ať jste obě zdravoučké**
Teda holky, to není moc povzbuzující, snad jí to zůstane, já nechci vstávat po hodině. ![]()
No teď si zachovám iluze a uvidíme, co se vyklube postupem času.
Dneska chceme vyrazit na první procházku s kočárkem, tak jsem docela zvědavá, jestli se jí to bude líbit a jestli mi vydrží bez kojení aspoň dvě hodinky.
Woodoo - veliká gratulace k Rozárce!!!
Všechny Vás zdravím, tak včerejší změkčování mělo skutečně za následek jen to pálení žáhy a po vínku to byl úplný oheň
. Takže tudy cesta nevede. Mužík byl celý divný z toho, že by se měl „přibližovat“ takto k hlavičce
. Nakonec ho ty „mužský potřeby“ přemluvily, ale
. No, chová se-jako kdyby to bylo prvně
. Nemáme přeci první
. Tak nevím. Je to prý divný, má tam chudinka hlavičku …
Budu mu muset přetlumočit zprávu o vlivu sperma na měknutí čípku.
Monalisa 24 - K těm poslíčkům: já myslím, že to tvrdnutí, to nejsou přeci poslíčci,ne? Nebo já nevím. Mně kamarádka tvrdila, že by to mělo být pravidelnějšíl, ale nekončit porodem. Já to rozhodně pravidelně nemám. Pokud to jsou, tak bych to měla snad pět týdnů. Achych ouuuuu ![]()
A já vím, že tu budu jediná a poslední bez mimi
a já musím 4.9. do školy. Marťas nastupuje jinam, na speciální, já to nestihnu a malá se narodí bůhví kdy a budu jako slon - 12měs. těhotná
![]()
Ahojky holky,
všechny vás po delší době zdravím! Jsem sice doma už od pondělí, ale nějak jsem se nemohla od Lucinky odtrhnout ![]()
V první řadě bych chtěla Moc gratulovat ke všem novým miminkům i když ani nevím, kdo všechno už porodil…
Lucinka je zlatíčko, hodně spinká, baští a když je vzhůru, tak krásně kouká a „povídáme si“ ![]()
Něco k mýmu porodu: od začátku jsem měla kontrakce po 5minutách - začalo to cca. v 16.30 ale to bylo hodně slabý, ale postupně to sílilo, tak jsme před půlnocí vyrazili do porodnice. Jeli jsme do mýho vysněnýho Vrchlabí - i když jsem kvůli tomu malování už přestala doufat - a dorazili jsme něco po 3hod ranní. Pro mě ta cesta autem byla úžasná, protože to krásně utíkalo a jela bych klidně ještě dál
Tam mě vyšetřili stím, že mám ještě čípek 1,5cm
a že se to teprve rozjíždí…tak nás uložili, že si máme odpočinout, že nás čeká ještě dlouhá „cesta“, tak ať čerpáme síly. Tak jsem mezi kontrakcema pospávala, ale po 6-té ráno už to začala být síla a říkala jsem si, že jestli tohle je teprve rozjíždějící se porod, tak to NEVYDRŽÍM!! Po osmé hodině jsem poprosila o napuštění vany a tak v 8.40 jsem si do ní přelezla. Vana mi ty bolesti trošku utišila a hlavně mi zkrátila intervaly na 3 minuty (občas mi šla hlava pod vodu, tak manža mě musel hlídat
). Asi v 10hod. praskla voda - tím přestaly křížové kontrakce = obrovská úleva a už byly jen ty břišní, při kterých jsem si mohla přitlačovat. No a v 10.55 se malá narodila. Byla to nádhera, když ji z té vody vylovili a dali mi ji na břicho
Manžel přestřihl pupeční šňůru a celou dobu, co mě šili (to byl děs
- byla jsem sice bez nástřihu, ale měla jsem dost vnitřních poraněních a trochu potrhané stydké pysky, takže cca. 15-20 stehů, nevím přesně)si malou držel v náruči ![]()
Takže Cecetko , já byla porodem do vody nadšená, myslím, že mi to celkově dost urychlilo, protože dr. co mě přijímala, byla překvapná, že jsem tak rychle porodila, že to ráno podle toho nálezu vypadalo nejmíň do večera
No a dost mi to i ulevilo od bolestí..Ale uvidíš, co bude vyhovovat Tobě ![]()
Omlouvám se za román, ale nějak to nešlo zkrátit ![]()
Malá se hlásí o baštu, takže vás dočtu zas někdy jindy (taky musím změnit metřík..)
Mějte se moc krásně a přeji pohodové porody
![]()
Ahoj holky,
GRATULUJI CINQ, MISCHIINĚ, WOODOO K MIMÍSKŮM!!!!!!!!!!!!
Holky ta moje princezna pořád spí, dnes v noci dokonce od desíti do pěti a to už jsem měla nervy že se jí něco stalo a pořád jsem poslouchala jestli dýchá.
Monaliza24 - díky za tu fotku, ono mi to nedošlo že tam jde dát jedna, přitom to vím že jsi o tom psala, dám nějaké na emimino. S těma školníma potřebama je to těžké, dostaneš seznam co všechno potřebují ale ve skutečnosti třeba některé věci nepoužijí ani jednou. U malého to tak bylo, fakt jsem byla naštvaná když nutně museli mít děti malířské pastely za dvě stovky a na konci roku je donesl Tomášek zabalené tak jak jsem je koupila i moře dalších věcí, ale co naděláš.