Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsi stará…já mám dvojčata a je mi 40 let…neříkám, že to zvládám skvěle, ale zvládám ![]()
@Jura007 v podobném okruhu, jaký zmiňuješ se nacházím, jako žena jsem tam vyjímka, muži se ke mně chovají moc hezky, ale jsou ženatí anebo zadaní a určitě nikomu vztahy kazit nebudu.Ti co náhodou nejsou, tak jsou o dost mladší anebo o dost starší. Ale snažím se.:)
@Denisa76 píše: člověk chtít může, ale je už pak otázka jestli se mu to splní. Každopádně je dobrý vycítit, kdy je toho už na nás moc a přestat tolik tlačit na pilu, protože pak dostaneme přes prsty.
Mám kamarádku co chtěla dítě hrozně šíleně a taky na něj čekala skoro 15let. Upíchla si ho v uvozovkách s dárcem, který dnes jí chce dceru vzít a dostat do péče. má výhodu je to vlivný a hodně bohatý člověk a zatím to nevypadá dobře. Kamarádka je na dně v péči psychologa, protože za právníky vysolila všechny prachy co měla a může se stát, že nebude mít vůbec nic. Chtěla dítě, ale udělal si ho z hrozně zlým člověkem, který se jí mstí za to, že nechtěla poslouchat jeho pravidla.On už tohle udělal své první ženě a ona to po 5letech boje o děti vzdala a má je on. Škoda, že tohle vyšlo najevo až se malá narodila.Je mě líto jak se trápí..ted vyměnila právníka tak snad se to obrátí k lepšímu
to je šílený. proto mi přijde snad i lepší upíchnou si ho při sexu na jendu noc, a tatínka ani neznat. jsou tam rizika, od různých nemocí až po blbý geny, ale všechno lepší než tohle ![]()
@Anonymní píše:
A když vidím tady téma - maminky v 18 a představím si, že bych za rok mohla být babičkou a nejsem ani maminkou, to jsem to nevzala za moc dobrý konec.
Hele, stará nejsi, ale nepřežen to s tím vybíráním chlapa. Pokud máš pocit, že dítě nezvládneš sama, tak si ho radši ani nepořizuj. Chlap není žádná jistota, to možná ještě rodiče nebo dobrá kamarádka. Mám dítě plánovaně ve 38 letech, jsem s ním sama, někdy vzpomínám na dlouhé roky svobody ![]()
@mismurka díky moc! jsi hodná
.
Hodně mi pomohla tato diskuze a reakce holek.
Dělá mi i starosti to, že cítím, že fyzické síly ubývají a čím budu starší, tím hůř.
Chodím cvičit a celkově se o sebe starám, ale stejně, už nevydržím to, co dříve.
@Ananta díky za osobní zkušenost.
Nemyslím si, že bych byla vybíravá, zpětně si říkám, že jsem měla být.
Po nevydařených vztazích nevěřím, že to musí být navždy, když by to vyšlo tak fajn, ale už jsem si taky něčím prošla.
Když mi vyjde tatínek a zároveň životní partner, tak budu moc ráda. Když budu sama s dítětem, tak jsem přesvědčená, že to zvládnu.
Ale jak už jsem psala - geny jsou důležité, tak bych to nechtěla ponechat jen náhodě.(myslím tím někdo z diskotéky
, na které teda fakt už nechodím)
@Denisa76 píše:
wowno a pak, že láska nekvete v každém věku
A manžel je o 20 let mladší ![]()
@Anonymní píše:
@Ananta díky za osobní zkušenost.
Nemyslím si, že bych byla vybíravá, zpětně si říkám, že jsem měla být.
Po nevydařených vztazích nevěřím, že to musí být navždy, když by to vyšlo tak fajn, ale už jsem si taky něčím prošla.
Když mi vyjde tatínek a zároveň životní partner, tak budu moc ráda. Když budu sama s dítětem, tak jsem přesvědčená, že to zvládnu.
Ale jak už jsem psala - geny jsou důležité, tak bych to nechtěla ponechat jen náhodě.(myslím tím někdo z diskotéky, na které teda fakt už nechodím)
Taky mi nebylo úplně jedno s kým a s kdekým bych ho neměla, největší průser je, když se rozejdete a otec dělá problémy, straší tě střídavkou nebo sebráním dítěte a další lahůdky. Mně se tedy zrovna toto neděje, ale celkově mě ta komunikace s ex a jeho rodinou dost vysiluje cítím se být pod kontrolou. Možná je lepší ten dárce ![]()
@Ananta a nepoškodí to dítě, když bude chtít znát své kořeny a já mu řeknu, nešlo to udělat jinak, tak jsem se vyspala s jedním chlápkem z baru a za 9 měsíců ses narodil.
Zlehčuju to, ale asi víš, jak to myslím.
Jj, ale vypadají spolu tak spokojeně…
Manžela mám ze seznamky, ze všech kandidátů měl nejmenší šanci - mladší než já, rozvedený s dítětem. Ale jak jsme si psali, bylo to tak příjemné, že jsem se na ostatní vykašlala a našla životního partnera.
Nezaměřuj se na potenciálního otce, ale hledej muže pro sebe. To je má zkušenost.
@Lidym jj, máš pravdu, holky tu už zmiňovaly, že je důležité abych byla spokojená já a že i to dítko bude ![]()
@Anonymní píše:
@Ananta a nepoškodí to dítě, když bude chtít znát své kořeny a já mu řeknu, nešlo to udělat jinak, tak jsem se vyspala s jedním chlápkem z baru a za 9 měsíců ses narodil.
Zlehčuju to, ale asi víš, jak to myslím.
Vím, taky jsem to dost řešila, k ideálu to má hodně daleko, pak je otázka jestli člověk ustojí ten tlak ze strany partnera pokud vztah nedopadne, ale to řeší spoustu lidí, pro tu matku je to určitě náročnější. Dítě to nechápe, dá se koupit, ovlivnit, sama mám strach co bude, dceři jsou teprve dva roky. Už jsem i zvažovala, že se odtěhuju n adruhý konec republiky, uvidím jak se to bude vyvíjet dál. Já jsem to brala jako poslední šanci na dítě, tak jsem ho měla i v situaci, kdy mi bylo jasné, že vztah nedopadne, počítala jsem s tím.
@Ananta poslední šanci zdravotně nebo věkově? promiň, že se ptám.
Máš to zřejmě těžké podle toho co píšeš, ale určitě nelituješ, ne?
Je to tak, že ti tvoje holčička všechno vynahrazuje?
@Denisa76 tak to co píšeš je fakt hodně smutné
doufám, že to takto nebudu muset řešit.