Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja uz tomu přestala sama věřit, 2× IVF, 1× KET a nic… Pritel uz do dalšího jit nechtěl, tak jsem si užívala byt tetou a najednou to prislo. Neboj fakt mas čas! Chlap se objeví ani nebudeš vedet jak!
Joo a jeste me napadlo, ze ja jsem zase byla za blazna kdyz jsme si dobrovolne porodili dite a me bylo 23let, manzelovi 28let a pro okoli a kamaradky jsem byla blazen
takze ono 35let je a neni dlouho stejne tak 23let je a neni brzy
zase az mi bude 35let budu mit „velke“ deti a ja budu furt relativne mlada
a zase Ty sis do ted „uzivala“ a mela svuj klid na ktery ja uz se moooc tesim az ditka odrostou ![]()
proste neboj, jednou to prijde ![]()
Reaguju na úvodní příspěvek: Nedělej si těžkou hlavu z toho, že v tom a v tom věku už ostatní to a to… a ty nic. Já vím, na první pohled se mně to píše dobře; jenže mně je už 45 pryč, rodinu nemám - a to jsem si ji taky moc přál - a navíc se mně život díky vlastní naivitě a dobrosrdečnosti zkomplikoval. No co, tak jsem jenom přepnul z „dlouhodobých“ cílů na ty „krátkodobé“. A doufám, že časem bude líp.
Teď se třeba chystám „vyškolit“ dva pány inženýry, co si myslí, že Zákoník práce je akorát zdroj papíru na WC… A myslím si, že na to mám (abych je „vyškolil“).
@Jura007
u chlapa je to trosku jine, dite muzes v pohode mit i ted i za x let, pokud jsi zdravy ale zenska ve 45letech prvni tezko…mame to trochu jine a hlavne psychika je v tomhle u zen dost jina a hned se nam borti svet ![]()
jinak mas pravdu ![]()
@Jura007 můj kámoš zarytý odpůrce svazku..dětí a všeho kolem se nám za pár týdnů žení a zároven tím oslaví myslím 47narozky a nikdy není pozdě. Z pohledu ženský bych už svítila červeně, ale nadruhou stranu nemá cenu lámat něco co nejde a určitě bych si našla způsob jak ten život si užít, protože vždycky může být hůř a člověk má být spokojený s tím co má ![]()
@Denisa76 ano, máš pravdu, člověk by měl být vděčný za to co má a neměl by se rouhat.Ale já toužím po něčem, co může být pro ostatní samozřejmost(já vím, že pro všechny taky ne).A myslím si, že toužím po něčem hezkém, co opravdu stojí za to.Chci být maminka
.
Za prvé, stáří začíná tak v 70. Za druhé, znám ženy, které první dítě měly až ve 40. Za třetí, najdi si nějaký koníček, raději takový, díky kterému bys byla obklopená muži, třeba jako párové tance. ![]()
Má kolegyně z práce porodila své první dítě v 41 letech, také do nějakých 39 se jí nedařilo najít toho správného mužského. A má kamarádka(v lednu měla 40tiny)se se svým přítelem o mimi teprve nyní začínají snažit.
Takže věřím, že i Ty máš ještě dost času ![]()
Přeji, abys brzy našla fajn chlapa a splnilo se Ti vše, co si přeješ ![]()
Bude to znít blbě, takový stav jsem měla v 29ti letech. Kamošky měly děti, vdané a já sama. Nevyšly mi 3 vážné vztahy, říkala jsem si, že nemá cenu žít, tak moc jsem chtěla rodinu. Až jsem přepla z: Chci muže, abych s ním mohla mít dítě na: Hledám lásku, tak jsem našla mého manžela a mimčo už taky mám.
@Anonymní píše:člověk chtít může, ale je už pak otázka jestli se mu to splní. Každopádně je dobrý vycítit, kdy je toho už na nás moc a přestat tolik tlačit na pilu, protože pak dostaneme přes prsty.
@Denisa76 ano, máš pravdu, člověk by měl být vděčný za to co má a neměl by se rouhat.Ale já toužím po něčem, co může být pro ostatní samozřejmost(já vím, že pro všechny taky ne).A myslím si, že toužím po něčem hezkém, co opravdu stojí za to.Chci být maminka.
Znám ženu, která měla plánovaně třetí dítě s novým manželem skoro v 50ti letech. Dcerka je moc šikovná a chytrá. Ona to zvládá skvěle.
@Lidym píše:
Bude to znít blbě, takový stav jsem měla v 29ti letech. Kamošky měly děti, vdané a já sama. Nevyšly mi 3 vážné vztahy, říkala jsem si, že nemá cenu žít, tak moc jsem chtěla rodinu. Až jsem přepla z: Chci muže, abych s ním mohla mít dítě na: Hledám lásku, tak jsem našla mého manžela a mimčo už taky mám.
@Lidym píše:
Znám ženu, která měla plánovaně třetí dítě s novým manželem skoro v 50ti letech. Dcerka je moc šikovná a chytrá. Ona to zvládá skvěle.
wow
no a pak, že láska nekvete v každém věku ![]()
@jok píše:
Za prvé, stáří začíná tak v 70. Za druhé, znám ženy, které první dítě měly až ve 40. Za třetí, najdi si nějaký koníček, raději takový, díky kterému bys byla obklopená muži, třeba jako párové tance.
Tak troufnu si tvrdit, že třeba při létání na aeroklubovém letišti by měla těch chlapů okolo sebe víc… Nebo třeba v jakémkoli modelářském, paintballovém, airsoftovém a dalších klubech. A zároveň při těchto činnostech se chlapi odvážou a ukážou se v pravém světle…
Zakladatelko
nevěš hlavu, ještě není nic ztraceno.Ten pocit znám, taky jsem si tak připadala. A nejvíc v době, kdy mi bylo 30 a EX manžel odmít jít na IVF - to už jsme měli zmražený embria a on se šprajcnul
No, nakonec jsme se rozvedli, kamarádka mě seznámila se svým kamarádem a dnes mám v postýlce 7 měs. chlapečka. A rodila jsem ve 36
Neboj, to krásný tě teprv čeká ![]()