Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Mišmiš píše:
@RadkaCh v nizsich rychlostech, pri beznem provozu a predevsim za neprizni pocasi jsou to 4kolky. Mam kazdodeni porovnani se zadokolkou a rozdil markantni (pri desti, snehu obzvlast)
Jestli tou zadokolkou myslíš klasické BMW, tak oproti tomu je rozdíl cítit i v tom Fiatu 500. Tenhle zadní náhon je děsná mizérie, kterou na BMW, obzvlášť sedanovém nesnáším.
@Magna A když ti nedá přednost vyježděný kamioňák, který si tam čte noviny, tak je to OK?
@RadkaCh
Obyčejná fyzika, cim nižší těžiště, tím větší stabilita. Prevrhnes snadněji placaty objekt nebo vysoký?
@Magna píše:
Pro tebe je třeba 170 km/h standartní rychlost? Co máš proboha za auto? Já myslela, že na víc jak 140 km/hod se ty těžkopádný hromady železa nezmůžou.
140?
hmm..
@Mišmiš píše:
@RadkaCh v nizsich rychlostech, pri beznem provozu a predevsim za neprizni pocasi jsou to 4kolky. Mam kazdodeni porovnani se zadokolkou a rozdil markantni (pri desti, snehu obzvlast)
Jinak abys mi rozuměla. Ta SUV mají automaticky nastaveno, že v rychlostech kolem 50 km/h se čtyřkolka vypíná. Zapne se znovu, když klesneš zpět na maximální rychlost nebo začnou podkluzovat kola. Jinak neběží.
@pohledzdruhestrany ale ja se nepru, ze je SUV bezpecnejsi nez vsechna auta. Ja se pru, ze KVALITNI SUV je bezpecnejsi, nez bezne vozy.
Pokud se bavime o stejne kategorii aut, stejneho vyrobce pak ano pak je to s bezpecnosti podobne - ne stejne - i vyrobci maji sve kategorie.
Pokud tedy stejne kategorie i stejny vyrobce pak z hlediska prakticnosti je lepsi SUV. Kde je problem?!
Priklad: Mercedes. Mercedes je bezpecnejsi znacka. Ale i mercedes ma sve kategorie. Kdyz chci nejbezpecnejsi vuz od mercedesu ktery je i prakticky pak vychazi jedine ML/GL. Tedy SUV ![]()
Limuzina neprakticka, Vito apod o kategorii nize. Jeste mozna kombik, ale vzhledem k tomu, ze prestal mercedes vyrabet Rko tak tam na vyber neni.
P. S. Nemam mercedes - pro ty kdo by touzili vedet..
Z jakého důvodu by tu stěnu nezvládlo úplně stejně sedanovske Volvo. To není otázky SUV, ale obsahu vysokopevnostních materiálu a nastavení deformacnich zón.
@pohledzdruhestrany píše:
@RadkaCh
Obyčejná fyzika, cim nižší těžiště, tím větší stabilita. Prevrhnes snadněji placaty objekt nebo vysoký?
Tak to bude asi dost záviset na podstavě. A já se s tebou nepřu o stabilitě nízky vs. vysoký. Já mluvím jenom o těch f1.
Takza závěr je, ze SUV nejsou obecně bezpečnější, ale ze některá SUV jsou bezpečnější než obecný průměr na silnicích, stejně jako, ze velké sedany od Volva jsou bezpečnější než většina SUV ![]()
Příspěvek upraven 19.05.15 v 17:40
A já opakuju, ze důvod nizkeho designu u F1 je primárně teziste a odpor vzduchu az sekundárně:)
@j.a.n.i1 píše:
@Magna A když ti nedá přednost vyježděný kamioňák, který si tam čte noviny, tak je to OK?
Velkých SUV je na silnicích čím dál více viz.
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… , je to zvrhlá a nebezpečná móda.
Za chvíli budou lidé v běžných osobácích jak lovná zvěř. Přitom tyhle terení auta pro běžné ježdení jsou zbytečná a nebezpečná. Je logické je zakázat, příp. na ně uvalit zvýšené oprávněné daně.
Zde je dobře vidět síla stěny, stalo se to v Rusku.
http://www.doodoo.ru/…crash-09.jpg