Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky,tak tohle zažívám taky.Bohužel bydlíme ve společném domku,který patří přítelové matce,my bydlíme v přední části a ona v zadní ještě se zbytkem rodiny.A musím říct,že bydlení s rodiči je to nejhorší co může být naše soukromí jí vůbec nic neříká prostě si sem napochoduje jakoby nic jen mě za zády pomlouvá,proč nechodím do práce,a že neumím pořádně vařit-to je sice pravda holt mě to nebaví,a že tlačím přítele do svatby a pak taky,že malá pokud se bude příjmením jmenovat po mě tak nebude jejich a další kdáky-je mi z toho docela smutno,protože to příteli říct nemůžu,ale bojím se až se malá narodí,protože to se jí nezbavím a bude tu nalezlá pořád,když přijede moje mamka,která bydlí 150km daleko tak se jen vychloubá co vše pořídila přitom oproti naší mamce je to naprosto nic,ale já od ní ani nic nechci a ještě podle ní nemám vkus na oblečení jenže mít takovej jakej má ona tak by mě asi hráblo.Kdybych tu měla vše vypsat tak to asi taky bude na knížku.A jak získat chlapa na svoji stranu bych taky chtěla znát,protože ten můj zatím bruslí mezi což mě se samotné nelíbí a to vůbec ![]()
Já mám taky hroznou bud.tchýni,naštěstí mimčo nemáme,tak přemýšlím že by jsem začla hledat jiného.Nebot ji jako babič.mého dítka nechci. ![]()
Pro drakovou, jedna rada z vlastní zkušenosti, udělej si pořádek hned, až se ti narodí mimčo tak se z toho zblázníš. Mě moje úžasná tchýně dostala málem do blázince, rozbila nám rodinu,s přítelem po sobě jenom řveme, už náš vztah nebude jako dřív. Je to rok co se malá narodila a co začlo to peklo a plácáme se v tom pořád. A to s ní nebydlíme !!! Máme svůj dům, její syn přišel do našeho vztahu jak se říká s holou prdelí. Jsme spolu 12 let a celou dobu jsem držela hubu aby byl „klid v rodině“ já husa jsem se měla ozvat hned, když to někdo nechce pochopit tak to stejně nepochopí. Důležité je aby stál ten tvůj při tobě, potom máš vyhráno, jestli ale ne jako ten můj tak najdi v sobě hodně síly, já už jí moc nemám, ale bojuji a vydržím, kvůli malé ta si moji sílu zaslouží. Držím palečky
Střízlík-díky za podporu budu ji potřebovat,přítel za mnou taky moc nestojí a nebo to tedy moc nepozoruji snaží se balancovat mezi oběma stranami,ale já už chci mít klid a hlavně soukromí,které ona bude tolerovat což teda asi nehrozí protože si myslí,že všechno může,ale musím to nějak vyřešit už sem jí říkala,aby klepala,ale bez úspěchu ani to,že se leknu jí nevadí. To pak vždy stojí mezi futrama hlásí nelekni se,ale stejně je nalezlá už v obyváku,kdyby jsme na krásně zrovna provozovali intimnosti tak nemůžem nedokážu se uvolnit,protože nepotřebuji mít za prdelí jeho matku.
Nebo,když došla a hlásí my budeme mít miminko
a já jí říkám ne to budeme mít my s přítelem a ona zase,ale naše bude taky a já zase,že NE prostě to nedokáže za boha pochopit,ale to,že hlásí,že jakmile malá nebude mít jejich příjmení nebude jejich jí z huby leze furt
Bohužel si myslím,že i kdybych si stanovila pravidla já stejně je bude ignorovat tak jak to klepání takže jak toho sakra docílit???
Moje tchýně respektuje ani mě ani pravidla. Ale aspoň už tu není každý den od 10h do 18h. Za to 4*týdně, každý víkend a dovolená. Co s tím? Nevím a jsem zoufalá ![]()
prostě jí řekni že má 2 výkendy v měsíci on a 2 výkendy tvoji rodiče . A nebo že nemusí mít taky žádné výkendy jen když se ukážete vi když to nebude respektovat
A že dovolená je jen rodiná což znamená ty ,manžel a děti nikdo jiný tam nemá co pohledávat
. A manželovi řekni že by bylo fajn jet nadovolenou sami bez tchýně že chceš taky dejchat
![]()
Omlouvám se že se míchám do rozhovoru.Taky mám takou bud.tchýni.Proto váhám jestli ve vztahu zůstat nebo odejít.Nebot už ji taky vidím jak tam bude vařená,pečená,7 dní v týdnu,jak kdyby jí to tam patřilo.Do výchovy dětí s tím počítám že by se mi míchala,co a jak mám udělat co nemám dělat,atd..jak je to u vás holky.
Draková-další taková tchýně.
Oni snad opravdu dělají kurz jak prudit mladých.
Nikoltea-jojo koukám,že jich je plno ona zatím naštěstí je jen budoucí tchýně a abych pravdu řekla ani nestojím o to,aby byla tchýně taková falešná ženská
to radši budu svobodná.Bohužel nemáme dostatek financí na to se od tud odstěhovat,ale pokud by to bylo jen malinko možné hned bych brala roha,protože pokud nám vztah ztroskotá bude to kvůli NÍ.Ona teda tvrdí,že nás rozeštve malá až se narodí,protože nejsme zvyklí na život s dítětem a prý jsme už moc pohodlní,tak uvidíme.Možná sem tohle měla řešit ještě než sem otěhotněla.
jak donutit klepatzkoušeli jsme ji to učit pár měsíců…a když vešla sice zaklepala ale než jsme stihli nějak zareagovat už byla v obýváku..tak jsme si začali zamykat dveře..párkrát klepla hned vzala za kliku a nabila si hlavu
a byl klid…ted nám sem neleze…a když něco chce tak mluví za dveřmi a ptá se jestli může vejít…už si ani nemusíme zamykat…už si zvykla že sem nesmí vstoupit..... ![]()
holky byla jsem z ní hodně dlouho na nervy…ale holky mi zde poradily: nenechat si nas..t na hlavu a být rázná-udělat si pořádek…a musím říct že trochu do pozadí se stáhla…samozřejmě při vás musí stát partner…tomu mýmu to trvalo půl roku než mu to došlo..
proboha na dovolenou s tchýní???????? nikdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a co na to tvůj manžel?tomu to nevadí? to mýmu naštěství vadí.....
Draková-jenže,třeba to nebylo takové jak je to ted,když jsi těhotná.To nevim.Dítko toho příčinou nebude,si myslím.Od mého jeho kamarád a jeho přítelkyně mají 34 let oba,rok mají chlapečka a klape jim to.Tchýně jim do toho nezasahuje,dítkem si myslím že to nebude.Nebot se na to těšíte,jak se o to budete starat,vychovávat,když něco tak ti s tím tvá mamka pomůže.Myslím že ONA bude příčinou hádek,ne dítko.Mě je 28 let a přítelovi 33 let,než budu mít dítko bude mi tak 30,31 protože za pár měsíců dělám maturitu,tak plánovat to ted nemůžu,potom než se dorekonstruuje barák,taky to nebude brzo,chybí peníze,tak přítel zatím musí zůstat s mamkou-znovu podotýkám je jedináček,ona vdova.Na rovinu jsem mu řekla,natvrdo že s jeho mamkou pod jednou střechou bydlet nebudu.
Taky nejsem zvyklá na dítko,ale těším se na to přebalování,krmení,až budu mít takové ty pěkné starosti.
Beruloušek-tak od mého jeho mamka ani neklepe,když jsou zavřené dveře,vždy je tak otevře a ž se oba lekneme a ještě mluví drzým tonem.Před nějakým týdnem jsme zaspali vedle sebe,tak vtrhla do dveří že jsme se oba lekli.
Taky jsem tu dostala rady,ale musím se to naučit být rázná,neumím odpovídat.Což když si stěžuju přítelovi tak mi říká:ona to tak nemyslí.Ona je taková drzá.Ale ona to tak nemyslí.NECHCI aby tohle byla babič.mých dětí.Nebudu jí chtět dávat malou a kvůli tomu se s přítelem budeme hádat.On jí jako mamce bude chtít dát dítko,aby to vozila a byla s tím sama,protže to i já budu chtít takto mé mace,ale moje mamka je jinačí,je vždy názoru:jak si uděláš tak budš mít.Ale ta jeho mamka se jen do všeho plete.Nechci aby mi mluvila,do výchovy,dávala dítkovi něco za mými zády,ale ona je taková,vím že to dělt bude.Takže dokud v tom ještě nejsu,opravdu pomýšlím na rozchod.Lepší než rozvod s dítkem,kvůli jeho mamce.
Nikoltea-ona mě nemusela moc od začátku,protože na mě vždy něco měla málo sem dělala na zahrádce jí nepomáhala a další akce,ale to sem se snažila to ještě tak nebrat,ale teď možná proto,že sem těhotná mi to začíná vadit víc i to,že přítel za mnou nestojí tak jak by měl.Radši drží pusu než,aby se s nimi vedle hádal tím pádem je vše podle nich.Jinak jeho matka taky neklepe vždy dojde až přímo do obýváku kolikrát se oba lekneme,když ji neslyšíme,otec ten je v pohodě dojde do kuchyně zavolá na přítele ten za ním jde a teprve potom případně jdou spolu dál jinak ne,ale jestli ona to pochopí nevím.O tom,že tu s nimi společně bydlet nechci už u nás taky byla řeč,přítel nejdřív nechtěl ani slyšet,ale teď bych řekla,že by se klidně i odstěhoval,ale nejsou finance prostě by jsme to neutáhli což mě hodně štve jelikož by to vyřešilo naší situaci.Jeho matka se akorát naparuje před mojí,když přijede (bydlí 150km daleko tak jezdí občas) co vše pořídila,ale přitom je to jen desetina toho co pořídila moje,ale ta není tak ubohá,aby se s tím takhle vychloubala.A celkem jí nechápe,jak může být tak hnusná a nesoudná.Ona do práce nechodí já jsem od března doma,protože mi operovali oko tak mám neschopenku a za 14 dní přecházím na mateřskou a jí strašně vadí,že nic nedělám.Asi má strach,že mě musí přítel živit,ale to je na omylu,ale vysvětlovat jí to nebudu nemám potřebu.Prostě je to na houby a až tu bude malá bude ještě hůř to je mi jasný ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ono je to těžké. je to jeho matka, má jí rád, má k ní prostě vztah. Můj partner třeba ví jaká je, zažil s ní dost a stojí na mojí straně. Jinak vždycky je to o kompromisu. Kdyby se s tou naší dalo domluvit, tak je prostě vše ok. jenže z její strany je stále nějaký problém.
Jinak chápu Tvou situaci s naušničkami. Já už to vidim tak samo u nás. Jak přiletí s nějakým extra dárkem, už mi ukazovala jak plete něco, co já dítěti nikdy nedám a že chodí po cestě z práce okolo fajn sekáče a že někdy nakoupí - takovýhle … Taky budem mít pravidlo, prostě zvonek stlumený na min. a jestli chce přijít, ať napíše sms, a počká na odpověd, jestli se nám to taky hodí. Nejsem zvědavá, jak čtyřikrát o týdne bude chodit koukat na koupání.
Já se snažila být dobrou snachou a respektovat ji a dokonce snažila se zlepšit i vztah jí a syna. Bohužel to ztroskotalo a já už s ní ani o kontakt nestojím. Ale vnoučeti babičku zakázat nemohu, to je jasné. Proto ty návštěvy budou, ale prostě z mé strany jen povinné. chybou bylo, že mi nabídla tykání a já to přijala. Tím víc si k ní i dovolím. kdybychom si vykaly, tak je to takové asi jiné. Nicméně, ona taky tím, že mi tyká, tak se ováží zeptat na věci jako, jaké máme příjmy, a tak.
není to jednoduché, musíme vydržet
stanovit hranice a ono to půjde.