Tchýně a moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
12.10.13 22:56

Tak já tohle občas taky slýchám. Zrovna dneska jsme byly u tchánovců a malej nesnědl oběd a už měl v puse čokoládovou tyčinku :cert: se slovy:,, co to má být jako!!!" my tchýně odpověděla:,, čokoládová tyčinka pro DĚTI" :pocitac: a tak jsem jí rázně utnula, že když malej nesní oběd- ŽÁDNÁ TYČINKA NEBUDE :cert: nebo když mi chce radit, tak jí řeknu, že už si svije dítě vychovala a já si taky vychovám to svoje :dance: a je klid. Prostě jí utnu hned v zárodku - já jsem taková huba, co na srdci, to na jazyku a když se tchýně urazí - tak tam holt nejedu a je to. Ona stejně za 3-4 dny zavolá a zase je vše OK. :lol: Pokud nechceš aby ti zasahovala do výchovy - nedá se nic dělat - prostě jí to rázně řekni. Každý ŇUŇU má své hranice. Kdyby mi moje tchýně dělala to co tobě - při tom koupání nebo říkala, že maminka neví… už leží zakopaná u nás v garáži a zalitá betonem :mrgreen: - dělám si srandu :lol: ale fakt je, že si člověk nesmí nechat s… na hlavu. Někdy je lepší si to vyříkat, než se tvářit mile a ustupovat a pak se tím užírat. Hodně pevný nervy a hlavně se to chce obrnit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.10.13 22:58

A bude hůř. Musite si to vyřikat a stsnovit pravidla. mysli na to, že se ti taky bude hodit jednou hlidani. Takze ja bych volila zlatou stredni cestu.mam to same v baraku. Nee takovy extrem, ale znam to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.10.13 23:01

Ja jsem toto taky resila, se svoji mamou. I jsem se ji to snazila nekolikrat rict, nekolikrat se urazila, pohadali jsme se. Vzdy nachvili dobry, ale casem seto zacalo vzdy vracet. Mela jsem pocit ze mi to materstvi jakoby bere ci co. Ted se stehujeme pryc. Jinak to proste nejde. Nedokaze se ovladat. Svym zpusobem to chapu, ma nas rada.. ale z me strany se to vydrzet neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.10.13 23:02

Ja mam skvělou tchyni, ale taky mi dela veci co mi vadi. Dává male furt sladkosti, rekla sem ji, ze mi to vadí a dalši den přinesla ovoce.taky o dve generace starši a též vykačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 23:06

@Anonymní také v tomto zůstanu anonymně. Měla jsem s tchýní také různé, jiné problémy a potom co jsem zjistila, že muž to nehodlá nijak řešit a zastat se mě, tak jsem se projevila sama a odvětila mě větou, že jsem moc přecitlivělá a dál si dělala tak, jak chtěla. Odrazilo se to ale na našem vztahu, už ne úplně ráda tam chodím, nenechávám s ní dítě samotné nikdy, protože vím, že mě nerespektuje. A já se nebudu v mé výchově podřizovat jí, ona si vychovala svoje děti, tím to hasne. A pokud mě prostě a jednoduše nehodlá respektovat, bude to mezi námi tak jak to je :roll:

• Citovat
  • Upravit
2752
12.10.13 23:20

Jo, taky máme s tchýní skvělej vztah ;) spíš jsme jako dvě kamarádky ale co se narodil malej ( jejich jedinej vnouček ) a začalo :,, dej mu dudlík do medu, přislaď mu ten sunar…" a nejvíc mě dostalo, když jsme jely s kočárem a s malým drncala tak, že tam skoro lítal - chudák řval jak tur a čím víc řval, tím víc s ním házela :cert: tak jsme si spolu sedly ke kávičce a vysvětlily jsme si to na rovinu, řekla jsem jí, že jí vždycky řeknu co se mi nelíbí a bylo. S kočárem už nedrncá, když něco koupí, tak mi to předem ukáže jestli jo nebo ne. Vzala to docela dobře. Sladkost mu koupí - tomu se neubráním :P ale máme doma pirátskou bednu, kam sladkosti od 3 babiček a 3 dědečků schováváme a dostane 2× týdně za odměnu. Jinak vždycky všichni volají, aby se nesešly doma 2 stejné dárky a kupují, co malej potřebuje ( pleny, sunar, ovoce, jogurtíky…)Taky mi je občas tchýně líto, když jí vynadám nebo spíš hlasitěji upozorním, přece jenom by pro malého dýchala a máme spolu hezký vztah ale jak říkám chce si to nastavit pravidla. Zatím až na tu dnešní tyčinku to funguje ;)

Příspěvek upraven 12.10.13 v 23:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
12.10.13 23:20

@ikyki Ahoj :-) Taky jsem toto před pár dny musela řešit. Pomohlo zajít za mámou mého přítele a všechno jí v klidu říct :nevim: Vzala to relativně v pohodě. Holt si musíš určit nějáká pravidla a sdělit jí je. Pokud je v pohodě, tak to pochopí :) Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
896
12.10.13 23:25

Asi bych jí to řekla na ferovku a navrhla nějaké řešení ve vší slušnosti, pokud by pro mě bylo snesitelný nechat s ní dítě samotný, dohodla bych se kdy může hlídat sama, abych to neviděla:)A abych měla i já někdy klid. Máma mi to dělá taky, jako netahá mi dítě z ruky ani se nepere o oblečení..Ale ona pracuje na směny, tak to jde.. Je milionová, vymění si směnu aby mohla pohlídat když je potřeba a tak. Nemůžu si stěžovat. s malou si čte, prohlíží obrázky, hraje si, užívá si to a malá taky.
Ono je i těžký jak máš to dítě malinký, nechat ho s ní samotný..já dala malou poprvé v 8 měsících.
Taky se s vlastním rodičem jední jinak než s cizím no. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
13.10.13 00:00

Ahoj,
no my taky bydlíme s tchánovci, též tchýni vykám. Věř, že pokud jí to nedáš najevo hned, časem jdou ty hranice nastavovat hůř a hůř, dá to hodně práce. Já do porodu s ní neměla problém. Jenže po porodu prvního jsem měla dost velkej problém s kojením, ona jako zdravotní sestra mi hodně pomohla. Jenže časem kojení v pohodě, tchýně nakýblovaná u nás furt. Já jsem bohužel typ, co neumí říct, co se mu nelíbí. Takže jsem jí nic neřekla, pak to vždy vygradovalo tak, že jsme se pohádali, pak i spolu měsíc nemluvili. Teď by staršího měla doma nejraději minimálně jednou denně, mě dá ohromnou práci jí kočírovat (to si pro něj i chodí, o to je to horší). Krom toho starší syn, jak je na ní hodně zvyklej, babička má na něj čas (což já s rok a půl starym bráchou tolik nemám, hlavně si můžeme hrát omezeně jen určité druhy her s ohledem na bráchu), tak by tam nejraději furt. Kolikrát dělá scény, že chce dolů, ale má smůlu, když nemaji rozum oni, aspoň ho musím mít já. O mladším nepíšu, ona o něj nemá moc zájem, ale to k tématu už nepatří…
Teď tvé dítě z toho ještě nemá rozum, ale až bude starší, budeš hůř a hůř bojovat o svou samostatnost, zvyknou si na každodenní kontakt oba dva… Utni to teď dokud to jde ještě v pohodě, když s tebou nebude mluvit, alespoň jí tam nebudeš mít. A neboj, rozhodně nebude uražená věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.10.13 00:57

Čím dýl to budeš odkládat, tím horší následky ta debata bude mít, tím hůř se ti bude říkat, co máš na srdci. Buď slušná, chápavá, ale upřímná, ona si musí uvědomit, že je to tvoje dítě. Zkus jí říct, jak jí by se líbila tchýně nárokující si její dítě, když se jí narodilo. A pokud byla tak hloupá, že to tak měla, ty to tak nechceš. Chceš si věci dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ráda si k ní třeba přijdeš pro radu, budeš ráda, když si malého užijou a občas pohlídá, ale je to tvoje rodina a tvé dítě. Ty jsi máma, tak za to zabojuj nebo si budeš mateřství kazit furt. A věř tomu, že už kvůli malému nevydrží být naštvaná dlouho ;) POkud je je trochu rozumná, přechroupe to a poučí se. Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
13.10.13 02:21

Achjo holky, to sou takový extrémy co každá řešíme :,( my zas musíme tchýni platit za to, aby malou vyzvedávala ze školky :( a chvilku s ní pobyla, než přijedu z práce… Kdyby aspoň neměla 8 let řeči, jak se těší až jednou bude mít vnučku a pak takový ty keci „já vám to vrátím na dětech“. Vyzvedává jí 6× v měsíci, no nic už nemám sílu to řešit…ale rozhodně chápu, že vás berou čerti, když zasahují do výchovy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.10.13 07:55

Snaz se to vydrzet a trebas trochu usmernit, za nejaky cas budes stastna, ze mas hlidani zadarmo hnedka u zadku…vim o cem mluvim, bez babicek je dite proste koule u nohy, ver tomu. Ted je jeste malinka, ale casem budes chtit jit trebas vecer do kina, pres den na cviceni, normalne nakoupit bez decka a nebo si najdes trebas praci na jeden den… bud rada, ze babicka se k diteti ma, je zbehla v jeho dennim rezimu a vi co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
13.10.13 09:42

@ikyki Jasně jí řekni - já jsem matka, vy jste babička. Péči o malou nechte na mě, já rozhodnu jak a co bude jíst a já sama ji přebalím. To, jestli pojede s námi nebo bude doma rozhodneme také my, protože jsme její rodiče.
Buď příjemná, ale asertivní! :palec: čím méně bude mít práv se ti do péče montovat, tím víc si bude uvědomovat, že je v tomto nadbytečná a nebude pak tolik otravovat. Teď si asi myslí, že je naprosto nepostradatelná, když si necháš do všeho kecat a tak ji tam máš několik hodin denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
13.10.13 09:54
@Mjau píše:
Achjo holky, to sou takový extrémy co každá řešíme :,( my zas musíme tchýni platit za to, aby malou vyzvedávala ze školky :( a chvilku s ní pobyla, než přijedu z práce… Kdyby aspoň neměla 8 let řeči, jak se těší až jednou bude mít vnučku a pak takový ty keci „já vám to vrátím na dětech“. Vyzvedává jí 6× v měsíci, no nic už nemám sílu to řešit…ale rozhodně chápu, že vás berou čerti, když zasahují do výchovy :cert:

Ty jo tak to je docela drsný, nechat si platit za to, že ti 6× v měsící vyzvedne malou ze školky…Neřeknu, kdyby ti jí hlídala celé dny a ty chodila při rodičáku do práce, ale takhle je to teda síla. Co na to říká tvuj partner? A to si o ty peníze normálně sama řekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
13.10.13 10:00

Kdyz to tak ctu. Jsem opravdu rada, ze bydlime od obou rodicu daleko.
@Mjau tak najdi spis nejakou holcinu na vyzvedavani, ono to tchyni dojde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová