Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15688
22.1.17 08:28
@Rouzálie píše:
Okamžitě bych od tchyně odjela, abych se s ní nemusela hádat. Klidně mohla dítěti nastartovat vznik celiakie nebo alergii na lepek. A ještě k tomu vánočka obsahuje kvasnice, takže nic horšího už dítěti dát nemohla. Na imunitu dítěte tohle může mít celoživotní následky. Rozhodně už bych si pohlídala, aby tchyně nikdy nezůstala s dítětem sama. Nentí ona náhodou nějkaý psychopatka? Vždyť to snad normální člověk nemůže udělat, takto ublížit miminku.

8o 8o 8o to snad ani nemůžeš myslet vážně  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
22.1.17 08:30

Já mám sice už 7měsíční, takže trošku něco jiného. V sobotu u nás byla manželovo babička. Hned si toho mladšího vzala do parády, já připravovala kafe a pohoštění. Když jsem přišla do obýváku, tak bylo hrobové ticho a oba kluci ( jak čtyřleťák, tak ten 7měsíční) cucali cocacolové lízo. Už mě brala hysterie, a pak si říkám, že ho to nezabije. Tak si pocucal, babička byla spokojená a byl klid. A přežil :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.1.17 08:35

Proboha, lidi, uklidněte se… je mi 45, taky jsem měla dítě v 19, a tenkrát se fakt běžně dával dětem od dvou měsíců třeba tvaroh (to by vás teď asi kleplo z fleku, jak se tak dívám), polévky - vývar nebo zeleninová, do které se namáčel rohlík nebo chleba, krupice s kravským mlékem, i pečivo, pokud ho dítě umělo sníst… a přesto to všechny děti tenkrát přežily… neuvěřitelné…

Nechápu, proč to tak hrotit a dělat z toho pokus o vraždu… zakladatelko, chtělo by to se trochu uklidnit a tchyni normálně vysvětlit, že tohle jí dávat nemá a že je malá jen kojená… navíc, pokud je jen kojená, tak asi neumí jíst lžičkou, takže jí toho tchyně ani moc dát nemohla, ne? Čím víc budeš ty naštvanější a nervní, tím víc se toho přenese na dítě a bude na tom stejně… ona to ze zlé vůle určitě neudělala… ale ty jsi ji asi neměla zrovna v oblibě ani předtím, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
22.1.17 08:42

No ja bych byla teda pekne nastvana ale uz to vyresil manzel zakze bych to neresila ja ted do toho sveho chlapa hustim at konecne rekne tatovi at malou (26m) porad necpe cokoladou a ruznyma sladkostma… nechce pak normalne jist a chce jen mnamky. Bydlime s nimi a ted zacal chodit na navstevu kazdy den a porad ji cpe sladkostma a kdyz prijde vi ze to nechci tak je ruzne schovala naposled jsem nasla susenky v gauci vcera donesl nejakou penovou mys. A chlap mi rekl ze az budeme mit jednou taky vnoucata tak to bude delat taky myslim ze to je na palici. Uz me to zase vytocilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
22.1.17 08:43

Manželova strejdu (je mu stejně jako nám, takže okolo 30) krmili jako kojence jahodama rozmixovanýma v mlíce. A představte si, neumřel. Má se čile k světu.

Jako tchýně je v tomhle taky na zabití, co ta dětem cpe. :zed: Ta strejcova rodina se dlouho snažila jí to vysvětlit… a nic. :cert: U třetího dítěte rezignovali. Mně se to taky nelíbí (vůbec její přístup k dětem, ona by jim povolila i podpálit barák, protože by je to bavilo :zed: ) ale přece jí nezakážu se s dětmi stýkat. Trpím, jsem radši, když nevidím, co provádí, ale všchni žijou. Kluk se jí z toho přístupu taky párkrát poblil, trochu jí to vyškolilo, ale ne moc.

Trochu vánočky mimčo přežije, bříško se mu uklidní. Uvidíš že dnes už bude pít normálně. Ty se taky hoď do klidu, s tchýní si můžeš promluvit. Ale to je asi tak všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.1.17 08:45
@Regina Hero píše:
Proboha, lidi, uklidněte se… je mi 45, taky jsem měla dítě v 19, a tenkrát se fakt běžně dával dětem od dvou měsíců třeba tvaroh (to by vás teď asi kleplo z fleku, jak se tak dívám), polévky - vývar nebo zeleninová, do které se namáčel rohlík nebo chleba, krupice s kravským mlékem, i pečivo, pokud ho dítě umělo sníst… a přesto to všechny děti tenkrát přežily… neuvěřitelné…Nechápu, proč to tak hrotit a dělat z toho pokus o vraždu… zakladatelko, chtělo by to se trochu uklidnit a tchyni normálně vysvětlit, že tohle jí dávat nemá a že je malá jen kojená… navíc, pokud je jen kojená, tak asi neumí jíst lžičkou, takže jí toho tchyně ani moc dát nemohla, ne? Čím víc budeš ty naštvanější a nervní, tím víc se toho přenese na dítě a bude na tom stejně… ona to ze zlé vůle určitě neudělala… ale ty jsi ji asi neměla zrovna v oblibě ani předtím, že?

Konečně rozumný názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
22.1.17 08:47

Tak je bych tohle nerozdýchala a odjela domů. Už jen proto, abych byla v klidu a ne ve stresu, co se zase stane.
Jako ať si každý dává svým dětem co chce, ale nacpat 3 měsíční mimi hodinu po kojení něčím takovým, i když věděli, že chceš plně kojit a ještě to neříct…já jsem cholerik, takže bych bouchla, odjela a ještě dlouho to rozdýchávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
22.1.17 08:48
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mame tří měsíční plne kojene miminko. Jsme na návštěvě u tchyne a u prarodicu. Miminko jsem nakrmila a pri kojeni usnulo. S manzelem jsme na pul hodiny odesli na hrbitov a malou jsme nechali doma s tchyni. Prijeli jsme za cca 40 min. Malá uz nespinkala, tchýně říkala, ze doma bylo vse v pořádku. Mala poplakavala a pak se poblinkala a vyblinkala v mlecku kousky nejakeho peciva. Manzel uderil na tchyni a ta se priznala, ze mala mela hlad, tak ji v kravskem mleku rozpustila vanocku a davala ji po lzickach. Tchyni je 43 let, není to žádná senilni paní. Je to tak dva měsíce, co jsem ji rikala, ze miminko se začíná prikrmovat v 6 měsících a to zeleninou. Sama jedno dítě v 19 letech porodila a pochybuji, že ho krmila pecivem ve 3 mesicich. Mala od te doby porad pláče a odmítá prso. Na chvilku usne a za chvilku se vzbudi, musi byt hladova, podarilo se mi ji trochu nakrmit az ted ve 2 v noci.
Manžel tchyni vynadal a ja jsem radši ani nevylezla z pokoje. Mam chuť se zitra sbalit a odjet. Mame tady byt tyden. Ale žijí tady i prarodiče a těch nam je líto.

Prosim poradte co s miminkem a jak se ted chovat k tchyni? Nemůžu uvěřit, že je snad tak blba. Mam to nechat na manželovi nebo si s ni taky promluvit? Může to miminku nejak ublížit? Vyvolat nějakou alergii?

Děkuji za každou radu

Hoď se do klidu malé se nic nestane. To že tě odmítá je ze stresu co z tebe cítí. Tchyni řekni co ti vadí ale takovou kovbojku co z toho děláš ty bych osobně neřešila.

• Citovat
  • Upravit
1380
22.1.17 08:52
@Šmoulice píše:
Konečně rozumný názor :palec:

A to určuje kdo, že je to rozumný názor 8o Tchyně věděla, že chce přikrmovat v půl roce, přes to dala, nezavolala a ještě to nechtěla říct. Tak jak to, že to nebyla „zlá vůle“? Každej ať si to nastaví, jak chce, ale tímhle tempem bude malé nalívat kolu ve dvou letech apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.1.17 09:06

Já bych se uklidnila a v klidu si to s tchýní vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.1.17 09:08

Budeš si muset připustit, že tchýně trochu blbá/omezená/nepřemýšlející/doplň podle svého je, speciálně pokud jí je tolik, kolik píšeš. No a podle toho se příště zařídit.
Jinak bych nikam neodjížděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
22.1.17 09:14

40-letá ženská není senilní, tak holt bude asi jednodušší. Taky mohla vzít telefon a zavolat. Zopakovala bych ji, že děti se kojí plně do 6 měsíců, pak se dávají teprve příkrmy.

A že příště pokud bude mít potřebu mimino něčím cpát, tak ať nejdřív zavolá a domluvíte se, snad není úplně mimo a tohle zvládne. Tragédie to není, stane se.
Mimino to nezabije, aspoň víš, ž v tomhle směru si musíš dávat na tchýni majzla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
22.1.17 09:19

Ty jo a řeší tu vůbec někdo, ze zakladatelka si výslovně nepřála, aby ji nějaký pokrm tchyně dávala? Vy co ji radite, aby byla v klidu, tak byste byly v klidu? Já bych byla vytocena do vrtule, ani se nedivím, ze se mala nechce kojit, asi ji vážně není nejlíp.. já s mou povahou bych si s tchýni promluvila sama a možná bych ji i odjela anebo už s ni malou nenechavala. Pro mě by bylo zásadní, ze ji nemůžu věřit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.1.17 09:19
@Anonymní píše:
Tak mala od dvou nejedla a stale odmita jíst. Takže nejlépe ji asi neni. Mne nejvic na situaci stve, ze jsem dva mesice zpátky, výslovně tchyni rikala, ze si nepřeji, aby se cokoliv male davalo a ona to porušila. Nedejboze, abych musela prestat kojit.

Mě spíš přijde, že jsi fanatická kojomatka. Jak můžeš vědět, že tvé dceři tvé mléko bohatě stačí k tomu, aby nemělo hlad?
Nikde není psáno, že se kojené děti MUSÍ začít přikrmovat až od 6 tého měsíce. Nemusí. Je to o potřebách dítěte. A nikde není psáno, že to má být masozelenina.
Můžeš začít kašemi, potom na oběd zeleninu, postupně podle apetitu přidávat. Žádný rozjezd na celilakii to ale vůbec neznamená, bože to jsou ale názory :lol: :lol: :lol:
Tchyně přestřelila, co se týče výběru stravy, o tom žádná, ovšem není to nic, co by mělo dítě zabít, nebo mu uškodit, ona se chudera snažila uspokojit dítě a vám dát klid. Zažívací problémy sama začneš poznávat ve chvíli, kdy začneš přikrmovat, ono střeva si na pevnou stravu budou muset s jejím příchodem vytvořit prostředí, že…
Takže se trochu zklidni, příště to s ní proberte, ona to jistě pochopí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
22.1.17 09:33

Jéžiš to je zase aféra kvůli kousku vánočky :-D Ano, taky bych z toho nebyla nadšená, ale stalo se. Pochybuju, že chtěla tchýně miminko otrávit, určitě jednala s dobrým úmyslem, takže bych jí v klidu vysvětlila, proč takové jídlo ještě nesmí, usmála bych se a hotovo ne?? :roll: Moje 4letá dcera mi včera krmila 7měsíčního prcka Kinder řezem. No co? Mám jí za to seřezat? Nebo s ní nemluvit? :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová