Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a matčina kamarádka, která má 54 let a dcery 28 a 30 let, je plně kojila do 12 měsíců a až pak začala s příkrmy, takže v té době se příkrmy řešily a to hodně.
Ale nedělám si iluze, tupci byli tehdy i dnes
@viky23 píše:
@Šmoulice nebo spis ty ne? ty si krm sve dite cim chces, treba vanockama ve 3mesicich, ale nekafrej tady, ze je to snad uplne normalniJinak jsem ale naprosto v klidu, protoze dikybohu nemam v okoli nikoho, kdo by mi cpal deti takovyma vecma
Nikde jsem nenapsala, že je to normální
A nechápu, proč tak vyšiluješ a nadáváš cizímu člověku do krav, psychopatů a podobně ![]()
Je vidět jak jsi v klidu
Nebuď hysterka ![]()
No po přečtení diskuse se jen modlím že mi syn dovede domů normální holku a ta mi dovolí se normálně stýkat s vnoučaty
![]()
Proboha, tak jí dala mléko s vánočkou no. Na to se snad neumírá.. To je problém jí normálně a v klidu vysvětlit co jí a nejí moje dítě? Co mu může a nemůže dát? Poslední dobou se snad neumí nic řešit v klidu. ![]()
No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte…
A ona už třeba nebude chtít hlídat ![]()
@orionk píše:
No po přečtení diskuse se jen modlím že mi syn dovede domů normální holku a ta mi dovolí se normálně stýkat s vnoučaty![]()
![]()
Proboha, tak jí dala mléko s vánočkou no. Na to se snad neumírá.. To je problém jí normálně a v klidu vysvětlit co jí a nejí moje dítě? Co mu může a nemůže dát? Poslední dobou se snad neumí nic řešit v klidu.
No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte…A ona už třeba nebude chtít hlídat
naprostý souhlas ![]()
@mischelinka píše:
Tchyně dala miminku pečivo - dobře, kdyby mě to naštvalo, tak bych to tchyni řekla, řekla bych jí, že si to nepřeju, ale takovou hysterickou kovbojku bych z toho nedělala. Nesnáším tady ty scény snacha-tchyně. Děláš, jak kdyby tchyně chtěla dítě zabít. S takovým přístupem věřím, že do budoucna budeš malou očkovat proti babičce a vztah nebude nijaký. Škoda, pokud nejsou prarodiče vyloženě patologičtí (ve smyslu alkohol apod.), tak si myslím, že vztah dítěte s prarodiči je velmi důležitý a prospěšný. My na takové stravě vyrůstali běžně. Ano, neříkám, že je to dobře, ale boha jeho nebuďte takový fanatičky. Dneska mi přijde, že se doba vyextremizovala ve smyslu eko-bio-alterno-jediněkojo a všechno jiného je špatně. Ale i to je extremismus
TOTO vystihuje i muj nazor. Mam pocit, ze nektere tchyne to delaji z nevedomosti, nektere mozna i schvalne, protoze citi, ze snaha je extremistka, ktera nekde na ceste mezi otehotnenim a porodem ztratila zdravy rozum. Vzdycky je to o komunikaci, u nekterych prispevatelek mam pocit, ze byt jejich tchyni musi byt skutecne terno. Treba u tech, ktere nazyvaji tchyni dobytkem.
Nechapu ty co tady brání tchýni… Ta ženská je evidentně hloupá když dá 3měsíčnímu miminku vánočku s kravským mlíkem. Argument, že to bylo dřív normální je další blbost, normální to nebylo ani před 50lety, jen vždy existovali blbý lidi
Například můj bývalý manžel byl krmen od 6týdnů krupičnou kaší atd.ve dvaceti už měl žaludeční vředy, samozřejmě si jeho matka nikdy nepřipustila, že by to mohla být její vina.
@viky23 píše:
Nedocitala jsem celou diskuzi, ale nechalu kolik se tu tchyne zastavate, kdyz ta krava nakrmila 3mesiccni mimino kravskym mlekem s vanockou. Male je z toho ocividne pekne zle ale ono se vlastne vubec nic nestalo a zakladatelka se ma tchyni jeste omluvit a vubec nema pravo byt nastvano, no to mi rozum nebere. Chudak prcek
Ovšemže se nic nestalo. Dítě vydrží daleko víc než kousek vánočky v jídle
Zakladatelka se nemusí tchýni omlouvat, ale ani tchýně nemusí přilézt po kolenou. Je to drobné nedorozumění, časem budou i horší. A to vše proto, že tchýně se chce také trochu prosadit a ukázat, že se to dá dělat i jinak, než na pokraji psychického zhrouceni a paniky z toho, že by děcko spapalo co nemělo. Ono je tohle chování tchýně možná i vrozené, je to součást mechanismů jak natrénovat imunitní systém dítěte na skutečné hrozby a předejít tak alergiím a autoimunitním nemocem. Dělaly se na to výzkumy, vědci zjišťovali, proč existují babičky a proč neumíráme hned po menopauze nebo ještě před ní jako většina ostatních zvířat. Je to proto, že babičky prokazatelně svou péčí zlepšují „fitness“ dítěte ![]()
@Alušáček píše:
Nechapu ty co tady brání tchýni… Ta ženská je evidentně hloupá když dá 3měsíčnímu miminku vánočku s kravským mlíkem. Argument, že to bylo dřív normální je další blbost, normální to nebylo ani před 50lety, jen vždy existovali blbý lidiNapříklad můj bývalý manžel byl krmen od 6týdnů krupičnou kaší atd.ve dvaceti už měl žaludeční vředy, samozřejmě si jeho matka nikdy nepřipustila, že by to mohla být její vina.
A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné ![]()
@orionk píše:
No po přečtení diskuse se jen modlím že mi syn dovede domů normální holku a ta mi dovolí se normálně stýkat s vnoučaty![]()
![]()
Proboha, tak jí dala mléko s vánočkou no. Na to se snad neumírá.. To je problém jí normálně a v klidu vysvětlit co jí a nejí moje dítě? Co mu může a nemůže dát? Poslední dobou se snad neumí nic řešit v klidu.
No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte…A ona už třeba nebude chtít hlídat
Já zas při některých diskuzích doufám, že syn bude gay.
@Jar Jar píše:
A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné
@Anonymní píše:
Ahoj,Mame tří měsíční plne kojene miminko. Jsme na návštěvě u tchyne a u prarodicu. Miminko jsem nakrmila a pri kojeni usnulo. S manzelem jsme na pul hodiny odesli na hrbitov a malou jsme nechali doma s tchyni. Prijeli jsme za cca 40 min. Malá uz nespinkala, tchýně říkala, ze doma bylo vse v pořádku. Mala poplakavala a pak se poblinkala a vyblinkala v mlecku kousky nejakeho peciva. Manzel uderil na tchyni a ta se priznala, ze mala mela hlad, tak ji v kravskem mleku rozpustila vanocku a davala ji po lzickach. Tchyni je 43 let, není to žádná senilni paní. Je to tak dva měsíce, co jsem ji rikala, ze miminko se začíná prikrmovat v 6 měsících a to zeleninou. Sama jedno dítě v 19 letech porodila a pochybuji, že ho krmila pecivem ve 3 mesicich. Mala od te doby porad pláče a odmítá prso. Na chvilku usne a za chvilku se vzbudi, musi byt hladova, podarilo se mi ji trochu nakrmit az ted ve 2 v noci.
Manžel tchyni vynadal a ja jsem radši ani nevylezla z pokoje. Mam chuť se zitra sbalit a odjet. Mame tady byt tyden. Ale žijí tady i prarodiče a těch nam je líto.Prosim poradte co s miminkem a jak se ted chovat k tchyni? Nemůžu uvěřit, že je snad tak blba. Mam to nechat na manželovi nebo si s ni taky promluvit? Může to miminku nejak ublížit? Vyvolat nějakou alergii?
Děkuji za každou radu
Chápu, že nejsi nadšená, já bych taky nebyla, ale zkus to vzít z té lepší stránky. Teď se tvrdí, že ve 4. měsíci je nějaké „alergické okénko“, prostě čas, kdy je vhodné dát zkusmo kousek lepku, že se to snáší líp v tom 4. měsíci než později, aby se stím tělo seznámilo. No, tak to prostě už máte odzkoušeno ![]()
@orionk Já třeba s tchýní vycházím v pohodě, ale ona se zeptá co může a nemůže vnukovi dát k jídlu. Kdyby mi za zády krmila syna bůhví čím, tak bych jí ho k samostatnému hlídání nesvěřila. Já jsem rodič a případné problémy způsobené nevhodnou stravou, zvlášť u malého od.seru já a ne ta babička, co chtěla vnoučeti „dopřát“. Takhle to má ségra s tchyní, neteř je alergik a atopik, přijede na návštěvu babička a holku nacpe sladkýma sušenkama (potají) babička odjede a ségra holku léčí dva měsíce aby se jí kůže zklidnila a nebolelo jí to. Myslím, že takovéhle babičky si plně zaslouží aby vnoučata vídaly jen pod přísným dozorem.
@Jar Jar Že žaludeční vředy způsobuje infekce bakterií se ví asi 10let, že nevhodná strava a stres oslabují vnitřní sliznatý povrch žaludku (kde se pak ta bakterie přemnoží) se ví asi tak 100let, takže bych řekla, že matka na tom svůj díl viny nese.
@Jar Jar píše:
A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné
Ne každý žaludeční vřed zapříčiní tato bakterie ![]()
@robínek je kolem 6. měsíce, ne 4. A postupně se se vším začíná taky proto, aby si ten žaludek vůbec zvykl. Asi to pro toho prcka nebylo zrovna ideální, když dokonce zvracel.
@Alušáček píše:
Ne každý žaludeční vřed zapříčiní tato bakterie
To sice ne, ale i pro ostatní možné příčiny platí, že
![]()