Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
22.1.17 13:42

Jo a matčina kamarádka, která má 54 let a dcery 28 a 30 let, je plně kojila do 12 měsíců a až pak začala s příkrmy, takže v té době se příkrmy řešily a to hodně.
Ale nedělám si iluze, tupci byli tehdy i dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.1.17 14:04
@viky23 píše:
@Šmoulice nebo spis ty ne? ty si krm sve dite cim chces, treba vanockama ve 3mesicich, ale nekafrej tady, ze je to snad uplne normalni :roll: Jinak jsem ale naprosto v klidu, protoze dikybohu nemam v okoli nikoho, kdo by mi cpal deti takovyma vecma ;)

Nikde jsem nenapsala, že je to normální :roll: A nechápu, proč tak vyšiluješ a nadáváš cizímu člověku do krav, psychopatů a podobně :poblion:
Je vidět jak jsi v klidu :roll: Nebuď hysterka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
22.1.17 14:10

No po přečtení diskuse se jen modlím že mi syn dovede domů normální holku a ta mi dovolí se normálně stýkat s vnoučaty :think: :think:

Proboha, tak jí dala mléko s vánočkou no. Na to se snad neumírá.. To je problém jí normálně a v klidu vysvětlit co jí a nejí moje dítě? Co mu může a nemůže dát? Poslední dobou se snad neumí nic řešit v klidu. :think:

No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte… :mrgreen: A ona už třeba nebude chtít hlídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
22.1.17 14:12
@orionk píše:
No po přečtení diskuse se jen modlím že mi syn dovede domů normální holku a ta mi dovolí se normálně stýkat s vnoučaty :think: :think:

Proboha, tak jí dala mléko s vánočkou no. Na to se snad neumírá.. To je problém jí normálně a v klidu vysvětlit co jí a nejí moje dítě? Co mu může a nemůže dát? Poslední dobou se snad neumí nic řešit v klidu. :think:

No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte… :mrgreen: A ona už třeba nebude chtít hlídat ;)

:potlesk: naprostý souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
22.1.17 14:13
@mischelinka píše:
Tchyně dala miminku pečivo - dobře, kdyby mě to naštvalo, tak bych to tchyni řekla, řekla bych jí, že si to nepřeju, ale takovou hysterickou kovbojku bych z toho nedělala. Nesnáším tady ty scény snacha-tchyně. Děláš, jak kdyby tchyně chtěla dítě zabít. S takovým přístupem věřím, že do budoucna budeš malou očkovat proti babičce a vztah nebude nijaký. Škoda, pokud nejsou prarodiče vyloženě patologičtí (ve smyslu alkohol apod.), tak si myslím, že vztah dítěte s prarodiči je velmi důležitý a prospěšný. My na takové stravě vyrůstali běžně. Ano, neříkám, že je to dobře, ale boha jeho nebuďte takový fanatičky. Dneska mi přijde, že se doba vyextremizovala ve smyslu eko-bio-alterno-jediněkojo a všechno jiného je špatně. Ale i to je extremismus :roll:

TOTO vystihuje i muj nazor. Mam pocit, ze nektere tchyne to delaji z nevedomosti, nektere mozna i schvalne, protoze citi, ze snaha je extremistka, ktera nekde na ceste mezi otehotnenim a porodem ztratila zdravy rozum. Vzdycky je to o komunikaci, u nekterych prispevatelek mam pocit, ze byt jejich tchyni musi byt skutecne terno. Treba u tech, ktere nazyvaji tchyni dobytkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.1.17 14:17

Nechapu ty co tady brání tchýni… Ta ženská je evidentně hloupá když dá 3měsíčnímu miminku vánočku s kravským mlíkem. Argument, že to bylo dřív normální je další blbost, normální to nebylo ani před 50lety, jen vždy existovali blbý lidi :roll: Například můj bývalý manžel byl krmen od 6týdnů krupičnou kaší atd.ve dvaceti už měl žaludeční vředy, samozřejmě si jeho matka nikdy nepřipustila, že by to mohla být její vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
22.1.17 14:24
@viky23 píše:
Nedocitala jsem celou diskuzi, ale nechalu kolik se tu tchyne zastavate, kdyz ta krava nakrmila 3mesiccni mimino kravskym mlekem s vanockou 8o. Male je z toho ocividne pekne zle ale ono se vlastne vubec nic nestalo a zakladatelka se ma tchyni jeste omluvit a vubec nema pravo byt nastvano, no to mi rozum nebere. Chudak prcek :roll:

Ovšemže se nic nestalo. Dítě vydrží daleko víc než kousek vánočky v jídle :-) Zakladatelka se nemusí tchýni omlouvat, ale ani tchýně nemusí přilézt po kolenou. Je to drobné nedorozumění, časem budou i horší. A to vše proto, že tchýně se chce také trochu prosadit a ukázat, že se to dá dělat i jinak, než na pokraji psychického zhrouceni a paniky z toho, že by děcko spapalo co nemělo. Ono je tohle chování tchýně možná i vrozené, je to součást mechanismů jak natrénovat imunitní systém dítěte na skutečné hrozby a předejít tak alergiím a autoimunitním nemocem. Dělaly se na to výzkumy, vědci zjišťovali, proč existují babičky a proč neumíráme hned po menopauze nebo ještě před ní jako většina ostatních zvířat. Je to proto, že babičky prokazatelně svou péčí zlepšují „fitness“ dítěte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
22.1.17 14:25
@Alušáček píše:
Nechapu ty co tady brání tchýni… Ta ženská je evidentně hloupá když dá 3měsíčnímu miminku vánočku s kravským mlíkem. Argument, že to bylo dřív normální je další blbost, normální to nebylo ani před 50lety, jen vždy existovali blbý lidi :roll: Například můj bývalý manžel byl krmen od 6týdnů krupičnou kaší atd.ve dvaceti už měl žaludeční vředy, samozřejmě si jeho matka nikdy nepřipustila, že by to mohla být její vina.

A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.1.17 14:27
@orionk píše:

No a ty co nechtějí půjčovat mimčo tchýni (že by ho snad mohla zamordovat), věřte že až bude mimču 6,8,11.. let, tak ho rádi na víkend tchýni strčíte… :mrgreen: A ona už třeba nebude chtít hlídat ;)

Já zas při některých diskuzích doufám, že syn bude gay.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.1.17 14:28
@Jar Jar píše:
A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné :)
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.1.17 14:38
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mame tří měsíční plne kojene miminko. Jsme na návštěvě u tchyne a u prarodicu. Miminko jsem nakrmila a pri kojeni usnulo. S manzelem jsme na pul hodiny odesli na hrbitov a malou jsme nechali doma s tchyni. Prijeli jsme za cca 40 min. Malá uz nespinkala, tchýně říkala, ze doma bylo vse v pořádku. Mala poplakavala a pak se poblinkala a vyblinkala v mlecku kousky nejakeho peciva. Manzel uderil na tchyni a ta se priznala, ze mala mela hlad, tak ji v kravskem mleku rozpustila vanocku a davala ji po lzickach. Tchyni je 43 let, není to žádná senilni paní. Je to tak dva měsíce, co jsem ji rikala, ze miminko se začíná prikrmovat v 6 měsících a to zeleninou. Sama jedno dítě v 19 letech porodila a pochybuji, že ho krmila pecivem ve 3 mesicich. Mala od te doby porad pláče a odmítá prso. Na chvilku usne a za chvilku se vzbudi, musi byt hladova, podarilo se mi ji trochu nakrmit az ted ve 2 v noci.
Manžel tchyni vynadal a ja jsem radši ani nevylezla z pokoje. Mam chuť se zitra sbalit a odjet. Mame tady byt tyden. Ale žijí tady i prarodiče a těch nam je líto.

Prosim poradte co s miminkem a jak se ted chovat k tchyni? Nemůžu uvěřit, že je snad tak blba. Mam to nechat na manželovi nebo si s ni taky promluvit? Může to miminku nejak ublížit? Vyvolat nějakou alergii?

Děkuji za každou radu

Chápu, že nejsi nadšená, já bych taky nebyla, ale zkus to vzít z té lepší stránky. Teď se tvrdí, že ve 4. měsíci je nějaké „alergické okénko“, prostě čas, kdy je vhodné dát zkusmo kousek lepku, že se to snáší líp v tom 4. měsíci než později, aby se stím tělo seznámilo. No, tak to prostě už máte odzkoušeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.1.17 14:43

@orionk Já třeba s tchýní vycházím v pohodě, ale ona se zeptá co může a nemůže vnukovi dát k jídlu. Kdyby mi za zády krmila syna bůhví čím, tak bych jí ho k samostatnému hlídání nesvěřila. Já jsem rodič a případné problémy způsobené nevhodnou stravou, zvlášť u malého od.seru já a ne ta babička, co chtěla vnoučeti „dopřát“. Takhle to má ségra s tchyní, neteř je alergik a atopik, přijede na návštěvu babička a holku nacpe sladkýma sušenkama (potají) babička odjede a ségra holku léčí dva měsíce aby se jí kůže zklidnila a nebolelo jí to. Myslím, že takovéhle babičky si plně zaslouží aby vnoučata vídaly jen pod přísným dozorem.
@Jar Jar Že žaludeční vředy způsobuje infekce bakterií se ví asi 10let, že nevhodná strava a stres oslabují vnitřní sliznatý povrch žaludku (kde se pak ta bakterie přemnoží) se ví asi tak 100let, takže bych řekla, že matka na tom svůj díl viny nese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.1.17 14:46
@Jar Jar píše:
A taky že to nebyla její vina. Nebo že by jej infikovala helicobacter pylori a ta infekce se projevila po 20 letech? Úsměvné :)

Ne každý žaludeční vřed zapříčiní tato bakterie :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
22.1.17 14:47

@robínek je kolem 6. měsíce, ne 4. A postupně se se vším začíná taky proto, aby si ten žaludek vůbec zvykl. Asi to pro toho prcka nebylo zrovna ideální, když dokonce zvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
22.1.17 14:50
@Alušáček píše:
Ne každý žaludeční vřed zapříčiní tato bakterie :P

To sice ne, ale i pro ostatní možné příčiny platí, že :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek