Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Zajímalo by mě co bytam dala za radu, 20 minut od baráku, když doma nic nenechala.
Jasně, běžné dítě po 20 minutách prodlevy v kojení umírá hlady… ![]()
@lucenka píše:
Zajímalo by mě co bytam dala za radu, 20 minut od baráku, když doma nic nenechala.
A kde bereš těch 20 minut od baráku? Nečetla jsem tedy celou diskusi, ale podle úvodního příspěvku byli pryč cca 40 minut a mezitím stihli navštívit hřbitov, takže předpokládám, že cesta 20 minut asi trvala těžko.
@Lady Bee píše:
Pardon, ale je jí 43, možná se to tak nehrotilo, ale moje matka je v podobném věku a takovou kravinu by opravdu neudělala.
Já netvrdím, že to není kravina, a že je to v pořádku. Jen poukazuji na to, že zakladetelka měla vůči tchýni poměrně přehnanou reakci. Ano, na jejím místě bych taky nebyla nadšená a rozhodně bych nad tím nemávla rukou, ale balit se k odjezdu a nevylézat z pokoje aby jí nemusela vidět…? ![]()
@FreeLady12 píše:
Já netvrdím, že to není kravina, a že je to v pořádku. Jen poukazuji na to, že zakladetelka měla vůči tchýni poměrně přehnanou reakci. Ano, na jejím místě bych taky nebyla nadšená a rozhodně bych nad tím nemávla rukou, ale balit se k odjezdu a nevylézat z pokoje aby jí nemusela vidět…?
No jestli není tchýně schopná žádné sebereflexe a ještě odpoví takovým stylem, tak bych se s ní taky neměla chuť bavit. ![]()
@Jar Jar píše:
Přesně tak, lidi dělají z jídla moc velkou vědu. Podle mě často přehánějí a dětem tím v konečném důsledku škodíŠkodlivá je výživová deprivace, veganská strava, míchání a odvažování jídla přesně podle nějaké příručky a podobné. Už proto, že se tyhle názory mění stejně rychle jako kterákoliv jiná móda.
No pockej, ale ja uplne s pristupem moji vlastni babi nesouhlasím.
Jo kdyby dosla dej 4 mes. zakladni jednoduche polevky bez koreni, ok. Po mleku se ma najizdet opatrne, pomalu netreba a i kdyz se najzdi pomalu kolem 7-8 muze mit spoustu surovin odzkousenych.
@lucenka píše:
V době, kdy měla zakladazelky tchýně dítě nebylo moc plně kojenych 3 měsíčních dětí. A dávaly se jim různé prikrmy, takže bych se té vánocce moc nedivila. Dítě se probudilo, tak mu dala to nejlepší dle svého uvážení, aby nebrecelo.
Prosím? Před 24 lety nebylo moc kojených 3měsíčních dětí? A to snad ne
@majki.r píše:
No jestli není tchýně schopná žádné sebereflexe a ještě odpoví takovým stylem, tak bych se s ní taky neměla chuť bavit.
Tchýninu reakci jsem nečetla… až teď jsem si ji dohledala.
No tak to pak samozřejmě chápu, že se člověk urazí, přestane se bavit a naštvaně odjede. Ale až po tom co řekla. Né proto, že dala malé kravské mléko a ždibec vánočky.
Pokud je tchýně takový expert bez sebereflexe, pak ano. To je důvod nevěřit jí a nesvěřovat dítě bez dozoru.
Já bych to uzavřela tak, tchýně udělala rozhodně chybu, příště bych to ošetřila třeba lahvičkou mlíčka nebo jiného jídla, které bych jí tam po dobu mé nepřítomnosti nechala a rozhodně bych to nehrotila. Co já bych dala za hlídací babičku. ![]()
@Jar Jar píše:
Jasně, běžné dítě po 20 minutách prodlevy v kojení umírá hlady…
Ne neumre hlady, ale ne každá babička má zaludek na toto, sledovat zbytečně brecici miminko.
Tchyni pro výstrahu veřejně zastřelit, mimču vypumpovat žaludek a začít s ním docházet k odborníkovi na karmu, auru a žaludeční vředy.
@majki.r píše:
A kde bereš těch 20 minut od baráku? Nečetla jsem tedy celou diskusi, ale podle úvodního příspěvku byli pryč cca 40 minut a mezitím stihli navštívit hřbitov, takže předpokládám, že cesta 20 minut asi trvala těžko.
Dobře, tak 15 minut. I tak bych neměla nervy na to, poslouchat 15 minut dítě brečící hlady. Tebe by to třeba nechalo v klidu, mě ne. A naopak po příchodu snachy, bych ji upozornila, ať příště nechá hlídací osobě doma nějaké mléko.
Mě by zajímalo, jak na tom miminko je, jestli už se kojí normálně a nezvrací?
Plně kojenému miminku do pusy nic jiného než MM nepatří a ty, které se tu zastávají, že kvůli troše mlíka s vánočkou neumře…tak by si měl uvědomit, že kravské mléko je v tomto věku nevhodné, těžce stravitelné, nehledě na složení vánočky.
@lokynka píše:
Mě by zajímalo, jak na tom miminko je, jestli už se kojí normálně a nezvrací?Plně kojenému miminku do pusy nic jiného než MM nepatří a ty, které se tu zastávají, že kvůli troše mlíka s vánočkou neumře…tak by si měl uvědomit, že kravské mléko je v tomto věku nevhodné, těžce stravitelné, nehledě na složení vánočky.
Tak zakladatelka na to měla myslet a nechat tchýni láhev svého mléka.
@Šmoulice v tyhle veci klidne budu za hysterku, me by tchyne uz na navsteve nevidela, tohle se nedela proste
Uz jsem psala vyse, ty tchyne to proste stihnou i behem pulhodiny narvat dite nejakym blivajzem. Maji nejake uchylne nutkani ci co, za tim ja si stojim. Nastesti pro jine se najdou i normalneli, ktere respektuji prani rodicu ![]()