Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mé mamince bude 77 a tahle pitomost by jí také nenapadla. Vím, že sestru krmila Sunarem, ale vánočku jí v tomhle věku určitě nedávala. Takže o věku to není.
@stinga píše:
@Enmamma ano souhlas, o věku to nebude, ale o inteligenci
O věku to opravdu není. Já jsem starší než tchýně zakladatelky diskuze a koukám na to jak vyvoraná myš.
Prostě je málo uvědomělá, já bych se již jí bála svěřit dítě, jen na malou chvíli.
@lucenka píše:
Ne tohle neni o inteligenci. V různé době byla různá doporučení a i ta se měnila podle toho, kde žena žila. Dost jiná byla ve městě a jiná na vesnici.
ale 3měsíčním plně kojeným dětem se vánočka nepodávala nikdy
@lucenka píše:
Ne tohle neni o inteligenci. V různé době byla různá doporučení a i ta se měnila podle toho, kde žena žila. Dost jiná byla ve městě a jiná na vesnici.
To ovšem nic nemění na tom, že matka je jedna, a matka jasně řekla, že dítě je plně kojené a žádné příkrmy nedostává.
Pokud to není o inteligenci, tak je to minimálně o respektu. Obzvlášť v dnešní době, kdy si lidi berou telefon pomalu i na wc a jsou zastižitelní, se těžko stane, že by dítě hodiny a hodiny řvalo hlady a babička nemohla matku ani otce dítěte zastihnout.
V tomto případě si prostě babička dělá co chce, rozhodně odmítá jakoukoliv sebereflexi a rodiče svého vnoučete vůbec nerespektuje.
@stinga píše:
ale 3měsíčním plně kojeným dětem se vánočka nepodávala nikdy
V době, kdy měla zakladazelky tchýně dítě nebylo moc plně kojenych 3 měsíčních dětí. A dávaly se jim různé prikrmy, takže bych se té vánocce moc nedivila. Dítě se probudilo, tak mu dala to nejlepší dle svého uvážení, aby nebrecelo.
@zrcadlo píše:
To ovšem nic nemění na tom, že matka je jedna, a matka jasně řekla, že dítě je plně kojené a žádné příkrmy nedostává.
Pokud to není o inteligenci, tak je to minimálně o respektu. Obzvlášť v dnešní době, kdy si lidi berou telefon pomalu i na wc a jsou zastižitelní, se těžko stane, že by dítě hodiny a hodiny řvalo hlady a babička nemohla matku ani otce dítěte zastihnout.
V tomto případě si prostě babička dělá co chce, rozhodně odmítá jakoukoliv sebereflexi a rodiče svého vnoučete vůbec nerespektuje.
Takže měla nechat miminko třeba 20 minut brečet hlady, než by se vrátili? Chyba je i na straně zakladatelky, že když odchází od plně kojeneho dítěte, tak tam nenechala lahvicku s odstříkaným. Nikdy nemůže vědět, kdy dostane hlad. Je to i její nezodpovědnost.
@lucenka píše:
To si myslim, ze jinak to bylo vzdy na vsi jinak ve meste. Babi vyrostla v sedlacke rodine na vsi, ma 73r. a patri mezi ty, ktere by klidne dali 4 mes. rohlik se sunkou a potřene maslem a jako bonus by uvarila puding s kravskeho nebo obycejnou krupici. Sousedka zas vyklada, ze kdyz chodila mezi vesnicemi do poradny, ze holce dala v kocare 5 mes.do ruky kus kabanosu domaciho na cestu (jeji dcera ma ted 35r).
Takze tez si myslim, ze jinak to bylo na vsi a jinak ve meste, tam se mozna i na to maso stalo vubec by me to nepřekvapilo.
A s toho si myslim xy roku panuji dohady co se davalo co ne. Ja vyrostla na sunaru, ten otec rikal, ze davali aj nam a ze ho bylo moc, krmil tim i prasata ![]()
@lucenka píše:
Takže měla nechat miminko třeba 20 minut brečet hlady, než by se vrátili? Chyba je i na straně zakladatelky, že když odchází od plně kojeneho dítěte, tak tam nenechala lahvicku s odstříkaným. Nikdy nemůže vědět, kdy dostane hlad. Je to i její nezodpovědnost.
A to je tak těžké vzít mobil a zavolat? Určitě by se jí dostalo jiné rady, než dát takhle malinkému mimču vánočku s mlékem
Zajímalo by mě, jak daleko zakladatelka odjela a jak dlouho jim to trvalo domů. Předpokládám, že pár minut, když tam nechala plně kojené miminko.
@lucenka píše:
V době, kdy měla zakladazelky tchýně dítě nebylo moc plně kojenych 3 měsíčních dětí. A dávaly se jim různé prikrmy, takže bych se té vánocce moc nedivila. Dítě se probudilo, tak mu dala to nejlepší dle svého uvážení, aby nebrecelo.
to není pravda pokud je tchýni 43!!! tak v té době se opravdu tříměsíční nepřikrmovalo - ne na doporučení pediatra…pleteš si to s generací 60+… cca o dvacet let před tím ![]()
@lucenka Dovolila bych si nesouhlasit, z mého okolí jediný o kom vím, že nebyl plně kojený do 4-6 měsíců je můj muž a to jen proto, že jeho máma brala léky při kterých kojit nemohla. A řekla bych, že jsme zhruba stejná generace jako zakladatelka.
@majki.r píše:
A to je tak těžké vzít mobil a zavolat? Určitě by se jí dostalo jiné rady, než dát takhle malinkému mimču vánočku s mlékemZajímalo by mě, jak daleko zakladatelka odjela a jak dlouho jim to trvalo domů. Předpokládám, že pár minut, když tam nechala plně kojené miminko.
Zajímalo by mě co bytam dala za radu, 20 minut od baráku, když doma nic nenechala.
@Kelsey píše:
To si myslim, ze jinak to bylo vzdy na vsi jinak ve meste. Babi vyrostla v sedlacke rodine na vsi, ma 73r. a patri mezi ty, ktere by klidne dali 4 mes. rohlik se sunkou a potřene maslem a jako bonus by uvarila puding s kravskeho nebo obycejnou krupici. Sousedka zas vyklada, ze kdyz chodila mezi vesnicemi do poradny, ze holce dala v kocare 5 mes.do ruky kus kabanosu domaciho na cestu (jeji dcera ma ted 35r).
Takze tez si myslim, ze jinak to bylo na vsi a jinak ve meste, tam se mozna i na to maso stalo vubec by me to nepřekvapilo.
A s toho si myslim xy roku panuji dohady co se davalo co ne. Ja vyrostla na sunaru, ten otec rikal, ze davali aj nam a ze ho bylo moc, krmil tim i prasata
Přesně tak, lidi dělají z jídla moc velkou vědu. Podle mě často přehánějí a dětem tím v konečném důsledku škodí
Škodlivá je výživová deprivace, veganská strava, míchání a odvažování jídla přesně podle nějaké příručky a podobné. Už proto, že se tyhle názory mění stejně rychle jako kterákoliv jiná móda.