Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78493
22.1.17 17:40

@lucenka tak to je taky pravda, měla nechat doma mlíčko nebo si vzít dítě sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1241
22.1.17 18:35

@stinga Zakladatelka psala, ze usnula po kojeni, mala nemohla mit tak strasnej hlad za 40 minut. Pokud koji za 2 - 3 hod, nemohla predpokladat, ze by ho tchyne potrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
22.1.17 18:36
@lucenka píše:
Tak zakladatelka na to měla myslet a nechat tchýni láhev svého mléka.

Tak já jsem třeba kojila obě své děti, nikdy jsem neodstříkávala a nikdy děti nepily z lahve. Mezi kojením prostě minimálně hodinu vydržely vždy, proto by mě nikdy nenapadlo (pokud jsem v dosahu minut) dávat jim např. do kočárku lahev s mlíkem. Já tu diskuzi nečetla celou, ale pochopila jsem, že dítě nakojila, ono usnula, a šli s manželem na hřbitov, pryč byli 40min., a během těch 40min. se stihlo dítě probudit, tchýně vyhodnotit, že má hlad (bez ověření u rodičů), rozpustit vánočku v mléce, lžičkou ho nakrmit a ještě to všechno uklidit a dělat jakoby nic (protože to zjistili až poté, co to to dítě později vyzvracelo)?
I babička, která tedy byla zvyklá dokrmovat dřív, by podle mě v případě, že jedná v dobré víře, ihned informovala rodiče „dítě mělo hlad, dostalo to a to a už je spokojené“.
V uváděném případě si spíš babička musela dokázat, že si s vnoučetem bude dělat co bude chtít, proto bez respektu a bez informování dítě něčím narvala. A i po důkazu, že to zase tak dobře dítěti neudělalo, trvala na svém a hodlá si dál dělat, co ona bude chtít. A to rozhodně normální není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
22.1.17 18:44
@xammy píše:
@stinga Zakladatelka psala, ze usnula po kojeni, mala nemohla mit tak strasnej hlad za 40 minut. Pokud koji za 2 - 3 hod, nemohla predpokladat, ze by ho tchyne potrebovala.

no ano, to je fakt
a já tchýni jinak neobhajuji, ale jsem ostře proti jejímu jednání, už jsem napsala několik příspěvků výše, sama mám 3měsíční mimčo a jednání té paní tchýně mně teda hodně hnulo žlučí
a já bych odjela domů a hodně dlouho se tam neukázala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.1.17 18:48
@zrcadlo píše:
Tak já jsem třeba kojila obě své děti, nikdy jsem neodstříkávala a nikdy děti nepily z lahve. Mezi kojením prostě minimálně hodinu vydržely vždy, proto by mě nikdy nenapadlo (pokud jsem v dosahu minut) dávat jim např. do kočárku lahev s mlíkem. Já tu diskuzi nečetla celou, ale pochopila jsem, že dítě nakojila, ono usnula, a šli s manželem na hřbitov, pryč byli 40min.,a během těch 40min. se stihlo dítě probudit, tchýně vyhodnotit, že má hlad (bez ověření u rodičů), rozpustit vánočku v mléce, lžičkou ho nakrmit a ještě to všechno uklidit a dělat jakoby nic (protože to zjistili až poté, co to to dítě později vyzvracelo)?
I babička, která tedy byla zvyklá dokrmovat dřív, by podle mě v případě, že jedná v dobré víře, ihned informovala rodiče „dítě mělo hlad, dostalo to a to a už je****spokojené“.

V uváděném případě si spíš babička musela dokázat, že si s vnoučetem bude dělat co bude chtít, proto bez respektu a bez informování dítě něčím narvala. A ipo důkazu, že to zase tak dobře dítěti neudělalo, trvala na svém a hodlá si dál dělat, co ona bude chtít. A to rozhodně normální není!

přesně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
22.1.17 19:04

Tak pokud usnulo ihned po nakojení, tak 40 minut je naprosto v pohodě, kdy by miminko mohlo vydržet. Tady bude asi ještě jiný problém, viz výše, příspěvek od @zrcadlo, ta to vyhodnotila perfektně myslím a netřeba dále rozebírat. Bůhví, jestli babča mimnko nevzbudila schválně a nenacpala právě aby jim dokázala, že si bude dělat co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 19:04
@zrcadlo píše:
Tak já jsem třeba kojila obě své děti, nikdy jsem neodstříkávala a nikdy děti nepily z lahve. Mezi kojením prostě minimálně hodinu vydržely vždy, proto by mě nikdy nenapadlo (pokud jsem v dosahu minut) dávat jim např. do kočárku lahev s mlíkem. Já tu diskuzi nečetla celou, ale pochopila jsem, že dítě nakojila, ono usnula, a šli s manželem na hřbitov, pryč byli 40min., a během těch 40min. se stihlo dítě probudit, tchýně vyhodnotit, že má hlad (bez ověření u rodičů), rozpustit vánočku v mléce, lžičkou ho nakrmit a ještě to všechno uklidit a dělat jakoby nic (protože to zjistili až poté, co to to dítě později vyzvracelo)?
I babička, která tedy byla zvyklá dokrmovat dřív, by podle mě v případě, že jedná v dobré víře, ihned informovala rodiče „dítě mělo hlad, dostalo to a to a už je spokojené“.
V uváděném případě si spíš babička musela dokázat, že si s vnoučetem bude dělat co bude chtít, proto bez respektu a bez informování dítě něčím narvala. A i po důkazu, že to zase tak dobře dítěti neudělalo, trvala na svém a hodlá si dál dělat, co ona bude chtít. A to rozhodně normální není!

Jak dlouho se rozmáčí vánočka v mléce? Pár vteřin. Pokud dítě mělo skutečně hlad, tak se to vše mohlo stihnout během 10 minut. A nikdy bych se u kojeneho dítěte nespolehala jen na to, že se u mě doma budí na jídlo v nějakém intervalu, že se tak bude dít i na návštěvě a nenechala tam mléko. Pro mě je zakladatelka stejně na vině jako tchýně.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.17 19:06
@lokynka píše:
Tak pokud usnulo ihned po nakojení, tak 40 minut je naprosto v pohodě, kdy by miminko mohlo vydržet. Tady bude asi ještě jiný problém, viz výše, příspěvek od @zrcadlo, ta to vyhodnotila perfektně myslím a netřeba dále rozebírat. Bůhví, jestli babča mimnko nevzbudila schválně a nenacpala právě aby jim dokázala, že si bude dělat co chce.

Tobě dítě v cizím prostředí spalo úplně stejně jako doma? Nikdy nemělo růstový spurt, že by se zničehonic začalo budit na mléko častěji?

• Citovat
  • Upravit
35487
22.1.17 19:07

No, ja si zas docela dobre dovedu predstavit, ze pokud zakladatelka nebo jeji muz na tchyni hnusne vyjeli, odpovedela jak odpovedela. A taky jsem nezaregistrovala, jestli zakladatelka napsala, jake dala na dobu sve nepritomnosti instrukce ( treba - kdyz se vzbudi, chovejte ji, my jsme hned zpatky) a jestli rekla, na jak dlouho jedou pryc.
Vidim jen jeji verzi, tchyninu ne.
Tchyni neobhajuji, taky by me to nastvalo. Ale mam pocit, ze dnesni matky jsou ve svych nazorech dost striktni, maji ve vsem jasno a nenechaji si do niceho mluvit… a nemaji moc respektu ke starsim. A z toho casto plynou naprosto zbytecne trenice, ktere se daly resit lepe (a casto to neni jen chyba tchyni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.1.17 19:09
@lucenka píše:
Tobě dítě v cizím prostředí spalo úplně stejně jako doma? Nikdy nemělo růstový spurt, že by se zničehonic začalo budit na mléko častěji?

miminko dostalo růstový spurt zrovna v okamžiku kdy ho 40 minut hlídala babička? ale no tááák 8)
a řešení - vzít mobil a volat - ihned pojeďte zpět dítě vám tu křičí - asi hlady co mám dělat je ještě rychlejší než vyspekulovat vánočku s mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
22.1.17 19:10
@lucenka píše:
Tak zakladatelka na to měla myslet a nechat tchýni láhev svého mléka.

já chodím v podstatě od narození prcka jednou za týden na dvě hodiny pryč, nakojím před odchodem a nikdy mu nikdo nic nenacpal protože pláče… každý pláč není z hladu. Holt mám lepší hlídače ;-) buď tatínka, nebo kámošku, co bude mít dokonce 50. A sama jsem o tři roky starší, než zakladatelky tchýně.
Jako, pro jednou bych to nehrotila, pokud dítě není alergik, prd se stane, ale pro příště bych si tchýni pohlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.17 19:13
@mroe píše:
No, ja si zas docela dobre dovedu predstavit, ze pokud zakladatelka nebo jeji muz na tchyni hnusne vyjeli, odpovedela jak odpovedela. A taky jsem nezaregistrovala, jestli zakladatelka napsala, jake dala na dobu sve nepritomnosti instrukce ( treba - kdyz se vzbudi, chovejte ji, my jsme hned zpatky) a jestli rekla, na jak dlouho jedou pryc.
Vidim jen jeji verzi, tchyninu ne.
Tchyni neobhajuji, taky by me to nastvalo. Ale mam pocit, ze dnesni matky jsou ve svych nazorech dost striktni, maji ve vsem jasno a nenechaji si do niceho mluvit… a nemaji moc respektu ke starsim. A z toho casto plynou naprosto zbytecne trenice, ktere se daly resit lepe (a casto to neni jen chyba tchyni).

Co je na tom k respektovani, ze babina nevi co by roupama diteti nacpala. Jeste neni stara nektere tak teprve reodi, at si poridi sve a klidne dava po odchodu s porodnice tu vanocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
22.1.17 19:15

@lucenka ty jsi ta tchyně nebo proč ji proboha tak urputně obhajuješ?

Já nechala týdenního syna doma babičce a šla s dcerou k zápisu do školy a rozhodně ji nenapadlo ho ničím cpát, prostě jsem ho nakojila, uspala a než jsem se vrátila, tak spinkal. Nevidím důvod, proč by tříměsíční miminko nemohlo vydržet 40 minut bez mléka. Spurt znám, neboj, děti mám 4 a nenapadlo by mě takovému miminečku dávat něco, co mu v jeho věku do pusy nenáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 19:18
@jdukolem píše:
miminko dostalo růstový spurt zrovna v okamžiku kdy ho 40 minut hlídala babička? ale no tááák 8)
a řešení - vzít mobil a volat - ihned pojeďte zpět dítě vám tu křičí - asi hlady co mám dělat je ještě rychlejší než vyspekulovat vánočku s mlíko

Ne nemusel to být růstový spurt. Jen se mohlo prostě nečekaně probudit a mít hlad. Tp není nic neobvyklého. A prostě babička se na hlídání zařídila podle svého, když jí tam matka nenechala mléko. Telefonem dítě těžko nakrmí. A poslouchat 15 minut řev zvládne málo babiček, pokud nejsou naprosto bezcitne.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
22.1.17 19:20

@lokynka ne nejsem tchýně. Jen mi přijde, že je vina na obou stranách a zakladatelka to moc hrotí a vůbec si nepřipouští i svou chybu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová