Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
22.1.17 20:24

@lucenka No tak já jsem třeba nikdy téměř žádné mléko neodsála, i když byla dcera plně kojená. Takže bych tam tchyni taky neměla co nechat. To jen pro pořádek, že ne každý má zásoby odstříkaného mléka po ruce.
Jinak by mi až tak nevadilo, že tchyně něčím cpala kojené dítě. Vadila by mi pak hláška, že ona si bude dělat co chce. To bych asi fakt měla problém rozdýchat a neměla bych k ní důvěru. Mé tchyni je 47 a taková kravina by ji nenapadla. Mé matce je 52 a taky by tohle neudělala. Co jsme se o příkrmech bavily, tak obě jely zhruba ve stejném režimu jako já s dcerou. Žádné pečivo v mléce, žádné omáčky a knedlíky pro 4-5-6 měsíční. Začínalo se zeleninou, ovocem, polévkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 20:28
@kacka52 píše:
@lucenka No tak já jsem třeba nikdy téměř žádné mléko neodsála, i když byla dcera plně kojená. Takže bych tam tchyni taky neměla co nechat. To jen pro pořádek, že ne každý má zásoby odstříkaného mléka po ruce.
Jinak by mi až tak nevadilo, že tchyně něčím cpala kojené dítě. Vadila by mi pak hláška, že ona si bude dělat co chce. To bych asi fakt měla problém rozdýchat a neměla bych k ní důvěru. Mé tchyni je 47 a taková kravina by ji nenapadla. Mé matce je 52 a taky by tohle neudělala. Co jsme se o příkrmech bavily, tak obě jely zhruba ve stejném režimu jako já s dcerou. Žádné pečivo v mléce, žádné omáčky a knedlíky pro 4-5-6 měsíční. Začínalo se zeleninou, ovocem, polévkami.

Já také téměř nic neodsála a proto jsem kluka dala n hlídání až když měl zavedený jeden příkrm. Do té doby bych ho hlídat nedala právě proto, aby hlídací osoba nemusela řešit, co s hladovým brečícím dítětem.

• Citovat
  • Upravit
4315
22.1.17 20:34

@lucenka Tak mám kolem sebe asi ‚inteligentní‘ hlídače, protože nebyl problém dítě mezi kojením pohlídat. Manžel hlídal běžně, protože já jsem jezdila na nákupy potravin. A prarodiče taky problém nikdy neměli. Vždy jsem jen všem říkala kdyby něco, ať volají a šla si po svých. Taková blbost by napadla možná mojí 83 letou babičku, tam bych ruku do ohně nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 20:36
@lucenka píše:
No nepsala nic o tom, že by jí tam něco nechala. To by její příspěvek vypadal jinak, tipla bych něco ve smyslu: nechala jsem tam v láhvi své mléko a ona jí místo toho dala vánočku s kravským.

Takže čistě tvoje dedukce. Tak třeba to zakladatelka vyvrátí, nicméně to nemění nic na situaci, že tchyně mohla používat tu část lidského těla, která se nazývá mozek a nebýt u toho ještě drzá jako nevycválaný pubertální nezodpovědný fracek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
22.1.17 20:39
@lucenka píše:
Dobře, tak 15 minut. I tak bych neměla nervy na to, poslouchat 15 minut dítě brečící hlady. Tebe by to třeba nechalo v klidu, mě ne. A naopak po příchodu snachy, bych ji upozornila, ať příště nechá hlídací osobě doma nějaké mléko.

Tak být v té situaci, tak chovám, nosím, zpívám mu, zkouším všechno a u toho bych měla telefon na uchu a snažila se dovolat snaše. Rozhodně bych nevymyslela něco tak hloupého, jako krmit takhle malé miminko vánočkou s mlékem. Že tam měla zakladatelka nechat mléko pro tyhle případy je jiná věc, ale co my víme, kdy kojila naposledy a jaký měli v kojení systém. Ne každé miminko se kojí co hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1241
22.1.17 20:41

@majki.r kojila pred 40 minutami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 20:42
@kacka52 píše:
@lucenka Tak mám kolem sebe asi ‚inteligentní‘ hlídače, protože nebyl problém dítě mezi kojením pohlídat. Manžel hlídal běžně, protože já jsem jezdila na nákupy potravin. A prarodiče taky problém nikdy neměli. Vždy jsem jen všem říkala kdyby něco, ať volají a šla si po svých. Taková blbost by napadla možná mojí 83 letou babičku, tam bych ruku do ohně nedala.

ano každý má tu zodpovědnost jinou. Já bych nenechala své dítě se sebelepším hlídačem o hladu ;) Takže jsem si courání po obchodech nechala až na dobu, kdy jsem kluka mohla dát na hlídání s klidným svědomím. A mám chlapa, který zvládne nakoupit ;)

• Citovat
  • Upravit
2205
22.1.17 20:43
@lucenka píše:
ano každý má tu zodpovědnost jinou. Já bych nenechala své dítě se sebelepším hlídačem o hladu ;) Takže jsem si courání po obchodech nechala až na dobu, kdy jsem kluka mohla dát na hlídání s klidným svědomím. A mám chlapa, který zvládne nakoupit ;)

Ona šla na hřbitov, zřejmě uctít památku někoho blízkého předpokládám… pokud tu je řeč tedy o zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
22.1.17 20:49
@Janasas píše:
@Alušáček tchýni, ne te se nikdo nezastává, ale některé tady mi přijdou jako fakt semetriky, pardon ale musela jsem to napsat..
Stačí říct názor, klidně se naštvat, prostě si říct, že takto ne a jdeme dál..
Jako naštvat se na tchýni, udělat komedii, rozhádat půlku rodiny, nazvat jim praštenou a třeba divným člověk, mi přijde jako reakce malého dítěte :nevim:
Já s espíš divím reakcím tady ne, že se zakldatelka naštvala, ale spíš tady, jakoby nikdo nikdy neudělal chybu

Když tchýně na výtky maminky reaguje tak jak reaguje, tak bych se s ní rozhádala i já a to jsem mírná povaha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
22.1.17 20:49

@lucenka A jak ta babička poznala, že má dítě zrovna hlad? :think: Pokud bylo kojeno před 40 minutami, velice pravděpodobně vůbec o hlad nešlo. Ve 3 měsících už dítě nevisí na prsu každou minutu. Neboj, můj muž zvládne nakoupit taky, ale já jsem to brala jako exkurzi mezi lidi, jezdila jsem velice ráda. Já jsem si zas ráda zachovala zdravý rozum a taky byla chvíli bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 20:50
@Lady Bee píše:
Ona šla na hřbitov, zřejmě uctít památku někoho blízkého předpokládám… pokud tu je řeč tedy o zakladatelce.

ano a i ke hřbitovu se dá jet s kořárkem. Pokud chtějí dodržet zvyk a nechodit s dítětem na hřbitov, tak jeden z rodičů/babička mohou počkat u vrat na hřbitov. A ne nechat kojené dítě na hlídání v cizím prostředí a bez mléka.

• Citovat
  • Upravit
12550
22.1.17 20:53
@xammy píše:
@majki.r kojila pred 40 minutami

Jojo, dočítám pomalu :D Díky. Takže tím spíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 20:55
@kacka52 píše:
@lucenka A jak ta babička poznala, že má dítě zrovna hlad? :think: Pokud bylo kojeno před 40 minutami, velice pravděpodobně vůbec o hlad nešlo. Ve 3 měsících už dítě nevisí na prsu každou minutu. Neboj, můj muž zvládne nakoupit taky, ale já jsem to brala jako exkurzi mezi lidi, jezdila jsem velice ráda. Já jsem si zas ráda zachovala zdravý rozum a taky byla chvíli bez dítěte.

vždyŤ píšu, že každý to má jinak. Někdo klidně odjede od plně kojeného dítěte na nákupy a je mu jedno, že probudí hlady, ale hlavně že bude mít chvilku bez dítěte. Někdo si to pár měsíců odpustí a nemusí řešit, že dá někdo jeho dítěti něco nevhodného, když se probudí hlady. A ano tříměsíční dítě se klidně po 40 minutách probudí hladové, kor v cizím prostředí, kde ho při kojení rozptylují nové podněty.

• Citovat
  • Upravit
12550
22.1.17 20:58
@lucenka píše:
vždyŤ píšu, že každý to má jinak. Někdo klidně odjede od plně kojeného dítěte na nákupy a je mu jedno, že probudí hlady, ale hlavně že bude mít chvilku bez dítěte. Někdo si to pár měsíců odpustí a nemusí řešit, že dá někdo jeho dítěti něco nevhodného, když se probudí hlady. A ano tříměsíční dítě se klidně po 40 minutách probudí hladové, kor v cizím prostředí, kde ho při kojení rozptylují nové podněty.

Zakladatelka byla od domova jen pár minut, to je snad trochu jiná situace. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 21:00
@majki.r píše:
Zakladatelka byla od domova jen pár minut, to je snad trochu jiná situace. :roll:

byla pryč 40 minut. Takže asi hřbitov nemají hned za rohem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová