Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
ano a i ke hřbitovu se dá jet s kořárkem. Pokud chtějí dodržet zvyk a nechodit s dítětem na hřbitov, tak jeden z rodičů/babička mohou počkat u vrat na hřbitov. A ne nechat kojené dítě na hlídání v cizím prostředí a bez mléka.
Krásně si to otočila
to se musí nechat a kdyby jí ho nenechala na hodinku na pohlídání, tak by stejně byla hysterická, přehánějící snacha, že
tak jak je tu na emimi zvykem.
@lucenka píše:
Tak třeba babička použila rozum a nechtěla je rušit na hřbitově. Stejně slušně vychovaný člověk, má na hřbitově mobil vypnutý, takže by se jim nedovolala
A proto dala 3měsíčnímu mimino vánočku s mlíkem? Tak to ju
začínáš docela perlit, když už to absurdně překrucuješ, tak ať to aspoň dává smysl prosím ![]()
@xammy píše:
@lucenka ty jo, ja jsem taky tak nezodpovedna matka… kdyz jsem odchazela od plne kojenych deti do kramu naproti, tak jsem jim nepripravila odstrikany mliko, protoze co kdyby me zrovna srazilo auto a ja se nestihla vratit na dalsi kojeni.
@lucenka píše:
ano nepsala jak daleko je hřbitov od domova. Ale píše, že přijeli po 40 minutách. Mysklela zakladatelka třeba na to, že po cestě se jim mohlo něco stát, třeba píchnout, takže by se rozhodně nestihla vrátit do dalšího plánovaného krmení.
Dle Tvých posunutých měřítek je nezodpovědná většina kojících matek, které si dojdou po nakojení, přebalení a uspání dítěte (tedy uspokojení jeho potřeb) např. na poštu, ven s odpadky nebo koupit mouku do večerky naproti, protože se jim může něco stát? To, že Ty jsi nakojila (resp. prsem utišila) dítě vždycky, když zabrečelo, neznamená, že to je běžná praxe. Naopak by většina matek přemýšlela, co jiného kromě jídla dítěti asi chybí. Z mojí zkušenosti i zkušenosti mých blízkých, když se dítě probudilo s brekem do pár desítek minut po kojení, tak si potřebovalo krknout nebo prdnout, protože ho tlačila vzduchová bublina (k tomu může nakrmení pomoct, protože se to tam pohne, ale to dítě nemá primárně hlad). To, že se dítě vzbudí v neznámém prostředí a brečí, přeci neznamená automaticky, že v tom neznámém prostředí je hladovější?
Je naprosto běžné, že s kočárkem chodí např. tatínek dítěte, a NEMÁ u sebe flašku s mlíkem, prostě máma doma dítě nakojí, tatínek s ním jde s kočárkem na procházku, a když se dítě probudí dřív a brečí, tak s ním tatínek zamíří domů a rozhodně si nemyslí, že dítě chudák umře hlady.
@Lady Bee píše:
Krásně si to otočilato se musí nechat a kdyby jí ho nenechala na hodinku na pohlídání, tak by stejně byla hysterická, přehánějící snacha, že
tak jak je tu na emimi zvykem.
Pro mě ne
@zrcadlo píše:
Dle Tvých posunutých měřítek je nezodpovědná většina kojících matek, které si dojdou po nakojení, přebalení a uspání dítěte (tedy uspokojení jeho potřeb) např. na poštu, ven s odpadky nebo koupit mouku do večerky naproti, protože se jim může něco stát? To, že Ty jsi nakojila (resp. prsem utišila) dítě vždycky, když zabrečelo, neznamená, že to je běžná praxe. Naopak by většina matek přemýšlela, co jiného kromě jídla dítěti asi chybí. Z mojí zkušenosti i zkušenosti mých blízkých, když se dítě probudilo s brekem do pár desítek minut po kojení, tak si potřebovalo krknout nebo prdnout, protože ho tlačila vzduchová bublina (k tomu může nakrmení pomoct, protože se to tam pohne, ale to dítě nemá primárně hlad). To, že se dítě vzbudí v neznámém prostředí a brečí, přeci neznamená automaticky, že v tom neznámém prostředí je hladovější?
Je naprosto běžné, že s kočárkem chodí např. tatínek dítěte, a NEMÁ u sebe flašku s mlíkem, prostě máma doma dítě nakojí, tatínek s ním jde s kočárkem na procházku, a když se dítě probudí dřív a brečí, tak s ním tatínek zamíří domů a rozhodně si nemyslí, že dítě chudák umře hlady.
Nene, tatínek má běžně u sebe štangli salámu a narve ho do dítěte, dle lucenky
![]()
@lucenka píše:
Pro mě ne
Obávám se, že dle tvých příspěvků alá „za každou cenu mít svojí fantasy teorii“ u tebe právě ano a přes to vlak nejede ![]()
@zrcadlo píše:
A tatínek s tím kočárkem raky nejezdí kdoví jak daleko id domu. A ne takové matky mi nepřijdou nezodpovědné. Přijde mi nezodpovědné odjet autem od takhle maleho miminka, které je v cizím prostředí s pro něj neznámou osobou a nenechat tam mlíko. Ale mezi tím asi rozdíl nevidíš.
@Lady Bee píše:
A proto dala 3měsíčnímu mimino vánočku s mlíkem? Tak to juzačínáš docela perlit, když už to absurdně překrucuješ, tak ať to aspoň dává smysl prosím
Tu vánočku s mlikem mu asi dala proto, že se dítě probudilo a matka doma nenechala své mléko. Tak holt miminko utisila po svým, tak jak to nejlíp v té chvíli uměla. Neznám žádnou babičku, která by cchtěla úmyslně ublížit svému vnoučeti.
@Lady Bee píše:
Na mě máš trošku tvrdší výrazy, ale v jednom s tebou souhlasím… to co dostalo 3 měsíční miminko, bych nesežrala ani já. Z kupovaného krabicového rádoby mléka se mi zvedá žaludek a o vánočce ani nemluvím.
Souhlas, a to ještě nikdo nepsal, že ta vánočka tam byla možná jenom rozmočená, nemixovaná, což by takhle malýmu dítěti dal fakt jenom k****n. Co kdyby se jí začala dusit?
@pst007 píše:
Souhlas, a to ještě nikdo nepsal, že ta vánočka tam byla možná jenom rozmočená, nemixovaná, což by takhle malýmu dítěti dal fakt jenom k****n. Co kdyby se jí začala dusit?
Viděla jsi někdy vanocku rozmocenou v mléce? Co bys tam chtěla mixovat? ![]()
@lucenka píše:
Tu vánočku s mlikem mu asi dala proto, že se dítě probudilo a matka doma nenechala své mléko. Tak holt miminko utisila po svým, tak jak to nejlíp v té chvíli uměla. Neznám žádnou babičku, která by cchtěla úmyslně ublížit svému vnoučeti.
Prosimtě přečti si to po sobě ještě jednou… ![]()
@pst007 píše:
já jsem to psala, taky tam mohla být rozinka nebo kousek ořechu nebo mandle
@lucenka píše:
A tatínek s tím kočárkem raky nejezdí kdoví jak daleko id domu. A ne takové matky mi nepřijdou nezodpovědné. Přijde mi nezodpovědné odjet autem od takhle maleho miminka, které je v cizím prostředí s pro něj neznámou osobou a nenechat tam mlíko. Ale mezi tím asi rozdíl nevidíš.
No tak já teda nevím, ale když tatínkové chodí třeba na 1,5h na procházku, tak opravdu nekrouží kolem baráku (tedy možná tvůj manžel jo, protože ho dál nepustíš, ale běžně jdou chlapi klidně na několik km dlouhý okruh, babičky to samé). A jít pěšky na procházku nebo popojet autem na hřbitov za městem je podle mě v časové náročnosti na návrat úplně stejné. Babičku neberu jako neznámou osobu, proč by si tříměsíční mimino nemělo zvykat na to, že ho chviličku pochová i někdo jiný kromě mámy? A znovu: Proč jsi stále přesvědčená o tom, že to dítě muselo brečet hlady? To jiný brek než hlad neexistuje?