Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Emisis píše:
Holky ale tu se jedna o 40 minut jejda! To je asi tak skočit 100 m do obchodu a zpět? To byste vážně odstrikaly mléko, hned po kojení a kdy miminko spí? Mě by to fakt nenapadlo, treba můj syn spal po kojení vždy i 2-3 hodiny.. odstrikavala jsem jen když jsem šla třeba k lékaři a bylo to na několik hodin. A takové odstrikani trvalo skoro hodinu a bylo toho tak 60-80 ml. Nehledě na to, ze některá miminka si flašku ani nemusí vzít..Jinak kojila jsem syna plné 7 měsíců pal přikrmy a končila jsem teď kdy měl 26 měsíců..
To me ted pobavilo.
Sla si nekdy pesky do obchodu? 100m 40 minut? Pokud nejsi slimak.
@Jar Jar píše:
Podle reakcí na kousek vánočky soudím, že 1) dítě je mrtvé, 2) babička ubitá lopatou, 3) otec ve vazbě, 4) matka v blázinci, 5) zbylé děti v sirotčinci.
Uz by to bylo ve zpravach, kdyby to tak bylo.
@Emisis
Mně například odstříkat nešlo nic. A kdybych plně kojila, nemám doma ani láhev ![]()
@Kelsey píše:
Uz by to bylo ve zpravach, kdyby to tak bylo.
Kdepak, to je každou chvíli, to je normální. Aspoň podle toho, co jsem se tady dozvěděla
![]()
@Jar Jar píše:
Uvědomit si, že nejde o život a nevyšilovat. Babičky jsou od toho, aby dávaly dětem jiné jídlo než maminky, tak to prostě je, tak jsme geneticky naprogramované
Ale nejsme
jsem babičkou dnes skoro čtyřleté a vánočku s mlékem bych jí ve 3 měsících fakt nedala. Malá byla v té době plně kojena. Každá babička není padlá na hlavu. A to si vem že vnučka žije ve stejné domácnosti jako já a ani manžel, dědek té malè by si nedovolil jí do roka strčit do ručky či tlamičky nêco, co bychom s dcerou neschválily. Genetikou bych blbost neomlouvala.
@radúna píše:
Hele, mně se tím chlubila () kdysi známá z vesnice, kde teď žijeme. Ta známá je čtyřicátnice a má dceru (19). Tou papkou z mouky ji krmila už od 4. měsíce. To nekecám, přísahám na holý pupek
.
Takže až tak nic starého to není. Když si spočítáš věk té slečny, tak se nestačíš divit, v kolikátém roce to bylo…
Já před cca 15 lety byla svědkem toho jak mladá mamina krmila mimino tak, že mu nandala na talíř kolínka a rajskou, to nabrala na lžíci, šup do pusy, ale svojí!! tam to rozkousala a pak to přendala na tu lžíci a šoupla to pro změnu do tlamky tomu malèmu. Jako žasnu dosnes. Skoro jsem tam hodila šavli se přiznám a rychle jsem si vzpomêla že musím nutně domů ![]()
@stinga přisla se na vnučku podívat kámoska, sama matka 4dětí a šesti nebo sedmiměsíční, uż nevím přesně, přinesla banán v čokoladě, tu tyčinku
sebrala jsem jí to a dala jí sníst svému tehdy desetiletému synovi.
@Anna766 ano blbost jde napříč generacemi, někdy člověk žasne, třeba to rozžvýkané jídlo, no to je tedy humus
já jsem zas před 1,5 rokem byla u kamarádky, co měla tehdy asi 4měsíce mimčo a ona ho dala normálně sedět, i když samozřejmě samo sedět nedokázalo,
nic jsem jí tehdy neřekla, bylo mi to blbé, jako bezdětná ji poučovat, ale žasla jsem
@kdochcekam píše:
Právě ta separace od starší generace jim třeba hodně ubližuje. okrádáš je o vzácné chvilky s babičkami. Moje máma je tvrdá palice a když řeknu cokoliv, co děcka nemají jíst nebo pít, hned to běží koupit aby mi mohla za zády děti rozmlsávat. Ale vím, že jim nechce ublížit. Milují babičku nade všechno a jejich společné chvilky jsou k nezaplacení a nenahraditelné. Neumím si představit odpírat mámě nebo dětem společné zážitky. Podle mě je to trestuhodné a ubohé. A děti ti za to jednou pěkně poděkují.![]()
Když vzpomínám na svoje dětství, je tam vždycky babička a děda. Moji nejmilovanější lidi na světě, moje dětství, rozmazlování, speciální věci. Zkus to přehodnotit. Je to opravdu smutné co píšeš.
Mám to stejně…
@kdochcekam a proto ta zoufalá tchyně prohlasila že si bude dêlat co chce a jak chce jo? ![]()
Ja děti od rodičů neseparovala, ale strašně mě stvalo když mama měla furt tendence cpát dceři do sunaru cukr a roční jí cpat koblihama.
@stinga píše:
@Anna766 ano blbost jde napříč generacemi, někdy člověk žasne, třeba to rozžvýkané jídlo, no to je tedy humus
já jsem zas před 1,5 rokem byla u kamarádky, co měla tehdy asi 4měsíce mimčo a ona ho dala normálně sedět, i když samozřejmě samo sedět nedokázalo,
nic jsem jí tehdy neřekla, bylo mi to blbé, jako bezdětná ji poučovat, ale žasla jsem
Rozžvýkané jídlo mi též připadá jako humus, ale je to ideální způsob jak maminka předá dítěti svou (vyzkoušenou, léty prověřenou) mikroflóru
A taky je to pudová věc, dělal se takový politicky nekorektní průzkum jak se hloupé (IQ pod 80) ženy z okraje společnosti starají o děti a spousta z nich předvýkávala a měly děti zdravé ![]()
@zrcadlo píše:
@radúna
Tak pro všechny, které se hrozně diví kašičce z mouky a másla: máslo je stlučená smetana, smetana je horní tučnější mléko, mouka je je jemněji namleté obilí. Ta vámi opovrhovaná „papka“ je v podstatě obilná kaše s mléčným tukem. Jen pro srovnání, instantní dětské kaše doporučované od 4. měsíce obsahují obilniny, odtučněné sušené mléko a místo mléčného tuku jsou tam rostlinné oleje (palmový, slunečnicový, řepkový), v některých najdete i kvasnice (např. Hipp Bio mléčná kaše na dobrou noc s banánem a suchary) a informaci o tom, že může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodů, sezamu apod.
Přesto se mezi mladými matkami drží, že koupit Bio krabici v obchodě je tisíckrát lepší než „takový hnus jako mouka a nedejbože máslo“, a příkrm z takové krabice v klidu mezi 4.-6.měsícem nasadí. Ono by to chtělo taky trochu toho selského rozumu.
Ja se tomu nedivim. Tehdy se krmilo moukou s máslem, dnes jsou kaše z krabice a až budem my babičkama, tak se bude dávat bůhví co ![]()
@Anna766 píše:
@stinga přisla se na vnučku podívat kámoska, sama matka 4dětí a šesti nebo sedmiměsíční, uż nevím přesně, přinesla banán v čokoladě, tu tyčinkusebrala jsem jí to a dala jí sníst svému tehdy desetiletému synovi.
Zrovna včera přinesla bratrova přítelkyně mé desetiměsíční dceři Brumíka. Zasáhla jsem včas a dceři to nedala ![]()