Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2451
24.1.17 10:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
24.1.17 10:19
@Jana206 píše:
Zakladatelka se pravděpodobně neozvala proto, že v určitých fázích diskuze dostala kartáč, ale taky je tam dost názorů, které ji chápou a plně podporují.

Nebo taky leží s dítětem v nemocnici, protože atopák, alergie ani astma se u tříměsíčního dítěte fakt nepoznají. Babka mohla rozjet první ataku. U naší holčičky se vše začalo projevovat až mezi 8 měsíci a rokem, do té doby byla spokojené, plně kojené miminko.

Znám jednu rodinu z dnešní doby, která má statek, krávy, vlastní mléko. Pracují tam celé generace. Nikdo z rodiny nedosáhl na vyšší vzdělání než výuční list, většina má jen základní vzdělání, účetnictví si nechávají dělat :mrgreen: Spolužačka je stejně stará jako já, má víc dětí a jela „po staru“,na radu své matky, babičky. Mléko přímo od krávy pasterizovali(mají na to stroj) ředila, děti velmi brzy okusily např. sádlo, zabijačkové výrobky. Zároveň si ale myslím, že děti jí velké množství ovoce a zeleniny, nejlíp přímo ze zahrady, jablka a švestky přímo ze stromu :mrgreen: Děti byly jako děti a batolata plné exému, dětská doktorka tomu nemohla přijít na kloub.Je ale fakt, že dlouhodobé následky to na nich nezanechalo, jsou zdraví. Nejstarší její syn právě dokončuje základní vzdělání, je rád, že nepropadne a chystá se na učiliště.

V podstatě všechny Tvé příspěvky mají určitou hlavu a patu a v mnohém souhlasím.

Ovšem tou poslední přihlouplou jedovatostí jsi to celé poslala rovnou do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
24.1.17 10:30
@kdochcekam píše:
Všichni jsou u chocholouška a děcko už nic jinýho než vánočku nechce jíst :jazyk: :jazyk: :jazyk:

:lol: :lol: no, jo široké téma, kde se rozebírá kdo jak často navštěvuje babičky a kdo co jedl jako dítě. Proč zakládat více témat, když se to probere v jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
24.1.17 10:37

@axlpol zlá tchýně versus nebohá snacha je nevyčerpatelné téma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.1.17 10:48

No jo, ono se nedá mluvit pořád jen o vánočce, ne? tak proč diskuzi nezpestřit? nakonec téma snacha tchyně je nevyčerpatelný zdroj zábavy. Pro mne tedy, když vidím, z čeho všeho se dá udělat kovbojka a důvod, proč tchyni izolovat, vytěsnit, nejlépe zastřelit a pro výstrahu oběsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
24.1.17 10:50

Škoda, že už se neozvala zakladatelka, jak miminku je…čtu tady jen choré výmysly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.1.17 11:58

-

Příspěvek upraven 26.03.19 v 01:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
24.1.17 12:04
@inkakřivák píše:
No jo, ono se nedá mluvit pořád jen o vánočce, ne? tak proč diskuzi nezpestřit? nakonec téma snacha tchyně je nevyčerpatelný zdroj zábavy. Pro mne tedy, když vidím, z čeho všeho se dá udělat kovbojka a důvod, proč tchyni izolovat, vytěsnit, nejlépe zastřelit a pro výstrahu oběsit.
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
24.1.17 12:08

S tchyní bych si to vyřídila sama. Ještě když jsi jí sama řekla jak a kdy začneš s přikrmováním. Vánočka nic moc a kravské mléko je vyloženě nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.1.17 12:14
@inkakřivák píše:
Víš co je zajímavý? Že se svíčková uvádí jako odstrašující příklad toho, co může dítě dostat - a přitom at to beru jak chci, pořád mi vychází, že je to dušené hovězí a zelenina. Co je na tom probůh špatného? je to totéž, jako ty hrůzy ve skleničkách, až na to, že si to udělám sama. Moje děti vyrůstaly v devadesátých letech, skleničky nejedly, ale svíčkovou ano, i ten guláš a jiné hrůzy. A dokonce třeba bramboračky a podobné delikatesy. Stačilo odebrat dřív, než se to dokořenilo a hotovo. I když jak tak přemýšlím - asi to nebylo dobré - syn je bez VŠ. Jo, to bude ona. Mám mu to přiznat?

Asi tak.

Příspěvek upraven 26.03.19 v 01:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.1.17 12:22

No možná ta venkovská strava má něco do sebe. Když mi dcera po čtyřech zdrhla ven a snědla krmení pro kačeny - namíchané brambory se šrotem a kopřivami - tedy kopřivy vytahovala z pusinky a vyhazovala - tak to taky nebylo zrovna as nej, a VŠ má. Tak třeba nezdravá venkovská být může, když je to pod dozorem matky. Ale nezdravá pod dozorem tchyně už ne.
A taky bych dala tu skleničku, když bych ji měla. Ale tady tchyně neměla nic a tam je problém. A stejně si myslím, že jsou už všichni bud v Bohnicích anebo mrtví z té hrůzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
24.1.17 12:53

@inkakřivák A dost uz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 12:55
@Alušáček píše:
@inkakřivák Já si třeba nemyslím, že to tchýně udělala z nějakého zlého úmyslu, mě spíš překvapuje, že je tak hloupá. Dát plně kojenému miminku takový blaf :roll: snad každého napadne, že to může způsobit žaludeční problém…
Souhlasím.
@inkakřivák píše:
Bane, se škvarkama v sádle a cibuli navrch - joj joj, to by bylo! Anebo ještě lepší - vepřové výpečky, opatrně dosolit, no boží!

Asi jsem divna, ja bych to děcku nedala a to jsem vesnické dítě, rodičů zemědělců. Nejím to ani dnes. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.1.17 12:56
@inkakřivák píše:
No možná ta venkovská strava má něco do sebe. Když mi dcera po čtyřech zdrhla ven a snědla krmení pro kačeny - namíchané brambory se šrotem a kopřivami - tedy kopřivy vytahovala z pusinky a vyhazovala - tak to taky nebylo zrovna as nej, a VŠ má. Tak třeba nezdravá venkovská být může, když je to pod dozorem matky. Ale nezdravá pod dozorem tchyně už ne.
A taky bych dala tu skleničku, když bych ji měla. Ale tady tchyně neměla nic a tam je problém. A stejně si myslím, že jsou už všichni bud v Bohnicích anebo mrtví z té hrůzy.

teď jsi na to kápla… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 13:29
@Melpel píše:
@Anna766 Já dětem ve vedrech taky nezastrkávám. Však jsem psala, že je to poučka, kterou možná máma bez přemýšlení aplikovala, prostě celý život zastrkávala, protože se to má, a víc (teplotu okolí) neřešila. A nevěděla jsem, že malá byla jen v altánu, prvně jsi psala, že lítala po zahradě a měla zpocenou hlavu. Pokud seděla ve stínu altánu a na slunko nepřišla, tak bych šátek nedávala, pokud lítala po zahradě, tak bych něco na hlavu dala. Jak píšu, nemusel v tom být zlý úmysl, potřeba něco dokazovat, prostě jen jiná péče o dítě. I u nás je to tak, že babička si něco dělá po svým, ale pokud to není zdraví ohrožující (což u našich babiček není), neřeším to, jiná péče ještě nemusí znamenat špatná péče.

Ne ne :mrgreen: běhala venku ve stínu toho altanu, rozumíš? Poučku nevím, jen teda nechapu kdw by jí vzala, protoźe u babičky, její matky, jsme jako děti běhaly po zahradě v horkach jen v trenkach a gatích a babi nam nezastrkovala nic, nechala nas běhat a žít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová