Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Mě je o 6 let více neż tchyni od zakl. A řešilo se to hodně.
no jo to je takové klišé a fráze - ale málokdo si uvědomí, že čas se hnul.. že - ono se to neřešilo platí tak pro generaci 60+ ale ne pro ženský okolo 40
@jdukolem
No dobře, ale podívej se na stravování dětí před čtyřiceti lety a dnes, podívej se co tehdy doporučovali pediatři a co doporučují dnes.
@Big boss píše:
@jdukolem
No dobře, ale podívej se na stravování dětí před čtyřiceti lety a dnes, podívej se co tehdy doporučovali pediatři a co doporučují dnes.
ono se to tak průběžně mění, ale pokud měla děti před 20 lety, tak to zas takový pravěk fakt nebyl. ![]()
@Big boss píše:
@jdukolem
Tchyninym dětem asi není 40 ne? Mé nejstarší je 22 let a na vyživu dětiček se v té době kladl velký důraz.
@Big boss píše:
@jdukolem
před 40 lety bylo té paní 3 roky
seš cca o dvacet let jinde ![]()
@strýček sally píše:
@jdukolem zlatá doba, rum měl ještě 40%![]()
už i fernet šiděj…
@Big boss píše:
Jo jen tak pro zajímavost, u nás v rodině kouřili vždycky všichni, od prapradědu co jsem vypátrala. A nikdo nikdy neumřel na rakovinu, vlastně u nás v rodině ani z jedné strany nikdy nikdo neměl rakovinu. Tak jsem zvědavá jak to dopadne a pevně doufám že nebudu první.
A tak ony ty cigarety nezpůsobují jen rakovinu, že. Jakákoli nemoc, co kuřáka postihne, může mít horší průběh nebo horší dopad na jeho zdraví kvůli tomu, že kouří.
@strýček sally píše:
@jdukolem zlatá doba, rum měl ještě 40%![]()
vidíš rum
to je nápad.. jdu si udělat grog.. je mi jakási kosa ![]()
@ospalámyš píše:
Jen poznámka, tej povedenej tchýni je 43 letJá jsem ještě o něco málo starší jak ona, takže bych o ní řekla že je mladice
jakýpak " za jejích mladých let"…
spíš bych řekla, že asi nebude z nejchytřejších, nebo nevim
tak.. to je ono!
@majki.r píše:
A tak ony ty cigarety nezpůsobují jen rakovinu, že. Jakákoli nemoc, co kuřáka postihne, může mít horší průběh nebo horší dopad na jeho zdraví kvůli tomu, že kouří.
Já neobhajuju kouření, vím jak je to škodlivé, jen jsem chtěla poukázat na to že co se týče zdraví hraje velkou roli genetika.
@Big boss píše:
Já neobhajuju kouření, vím jak je to škodlivé, jen jsem chtěla poukázat na to že co se týče zdraví hraje velkou roli genetika.
To jistě ano
Ale nedá se srovnávat, lidé dřív byli odolnější. Nespoléhala bych se na geny. Ty škodlivé vlivy jsou ze všech stran…jsem zvědavá, jak na tom budou zdravotně další generace. ![]()
@jdukolem píše:
před 40 lety bylo té paní 3 rokyseš cca o dvacet let jinde
Jo dobře a myslíš že před dvaceti lety byla výživová doporučení stejná jako dnes? Prostě se to tenkrát dělalo jinak, před čtyřiceti lety jinak, před dvaceti lety jinak a dnes je to taky jinak. Nevím co na tom nechápeš. Jde o podstatu věci ne o to kolik je to let. Doba jde do předu a mění se výživová doporučení. Před pěti lety byli taky rozdíly oproti dnešku. Už to chápeš nebo potřebuješ ještě nakreslit? ![]()
@jdukolem píše:
vidíš rumto je nápad.. jdu si udělat grog.. je mi jakási kosa
Padla kosa na kozu jo?? ![]()
@Inaris píše:
No to nevím, dcera má 25 a nikdy jsem žádný Nutrilon nedávala. Možná to existovalo, ale skutečně nevím, že by tu v r. 92 byly běžně k dostání třeba lahvičky s kaší s masem a podobně.
Možná jsem si nevšimla.
Obyč kaše jasně, ta existuje od pradávna. Že by se přímo „kladl důraz“, to jsem tedy nezaznamenala, kromě protestu naší doktorky, ať děcku nedáváme banány.
Plenky jednorázovky byly, ale ty jsem dávala jen na cestu. Některé dost špatně lepily a statní byly drahé.
Nutrilon nevím, ale feminar, eviko a sunar ano. A ja měla dr která na výživu, co se týce příkrmů atd důraz kladla.