Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
23.1.17 13:45

@LadyBrigit však brumík je dle reklamy úplně nejzdravější jídlíčko na světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.1.17 13:58
@kdochcekam píše:
Tak já bych to tipla, že prostě byla bezradná, chtěla se zavděčit, synátor na ni řval, snacha se demonstrativně zdekovala do pokoje, odkud nevychází…tak prostě něco plácla na svou obranu. Myslim, že by stálo za to říct: babi, budeme moc rádi, když nám budeš mimino hlídat, abyste si užili jeden druhého. příště ti necháme dudlíka nebo odstříkané mléko nebo lahvičku s vodou a prosíme tě, abys už miminovi nic nedávala, pokud se předem nedomluvíme. Když si nebudeš třeba jistá, tak nám zavolej a nějak se domluvíme, ano?
Myslím, že v jednoduchosti je síla a někdy stačí se prostě jednoduše domluvit. Ale chápu, že někteří se spíše vyžívají v konfliktech. :nevim:

Souhlasim do puntiku… ale nejak tohle podlevetsiny matek neni zrovna popularni reseni problemu… lepsi je prasknout dvermi a zakazat styk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
23.1.17 14:14
@Emisis píše:
Holky ale tu se jedna o 40 minut jejda! To je asi tak skočit 100 m do obchodu a zpět? To byste vážně odstrikaly mléko, hned po kojení a kdy miminko spí? Mě by to fakt nenapadlo, treba můj syn spal po kojení vždy i 2-3 hodiny.. odstrikavala jsem jen když jsem šla třeba k lékaři a bylo to na několik hodin. A takové odstrikani trvalo skoro hodinu a bylo toho tak 60-80 ml. Nehledě na to, ze některá miminka si flašku ani nemusí vzít..Jinak kojila jsem syna plné 7 měsíců pal přikrmy a končila jsem teď kdy měl 26 měsíců..

Tak já měla odsávačku a při hlídání někoho jiného jsem radši odsávala, bylo to na pár minut, takže pokud to je v možnostech rodiny, tak bych to doporučila. Ono jde i o to, že když dítě máš ty a začne řvát, tak třeba víš, že je to ještě v pohodě, že nedávno jedlo a kolik toho mělo, popř. poznáš, že neřve z hladu, ale ten, kdo hlídá, bývá víc nervózní, zejména u tak malých dětí, a je to spíš pro ně snadnější a víc v klidu, když můžou dítě sami hned nakrmit (a je větší šance, že nezačnou vymýšlet nouzová řešení, jako zdejší tchýně :) ). Flašku jsme měli speciální pro kojené děti a holka jí vzala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
23.1.17 14:19

@kdochcekam Přesně, přesně to jsem psala. A kdyby je nechala řvát, tak dostane čočku ještě větší a to by byla diskuze! přišli jsme, dítě řvaním vyčerpané polomrtvé a tchyně jakobynic. Uplně to vidím.
Jinak je pravda, že hloupost není nějakou výjimečnou věcí tchyní. I mladí blbnou, i mladí jsou schopní udělat pěknou hovadinu, to si zase nemalujte, že máte patent na rozum. Když to napíšu jednoduše, tak ve vašem věku jsme taky všechno věděli líp než staří. To až ted víme, že je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
23.1.17 14:34

@inkakřivák Respekt k výchově, kterou mají rodiče vůči svým dětem, to jako tchyni nic neříká? Pokud jí předtím snacha jasně řekla, že dítě bude do 6. měsíců plně kojit a až potom nasadí příkrmy, je jednání tchyně nerespektující a vůči snaše pohrdavé. Ke mně se takhle chovat moje tchyně, tak dceru nikdy sama už nehlídá. Protože my jsme rodiče s manželem a my rozhodujeme, jak bude dítě vychováváno. Ona už si svoje vychovala a tam se mohla prezentovat sama na plné čáře. Do výchovy vnoučat ale už nemá co říkat a rozhodovat se podle svého. Pokud chci z dítěte vychovat např. vegetariána (příklad, vegetariáni nejsme), tak to rodina včetně tchyně bude prostě respektovat, i kdyby se na hlavu stavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
23.1.17 14:40

@kdochcekam Mně vůbec nejde o tu vánočku s mlékem, už dávno ne. Mně jde o chování tchyně vůči rodičům dítěte. Kdyby přišla a omluvila se, přiznala že to byla kravina a příště si dá pozor, nemám problém a nic neřeším. Ale pokud dělá ramena a jak ona si bude dělat co chce, tak sorry, ale tam já se slušně také chovat nebudu. Respekt má mít jak snacha vůči tchyni, tak i tchyně vůči snaše. To mi tady z celé diskuze chybí. Tchyně žádný respekt nevyjádřila, naopak se chovala očividně jako největší suvenér. Vánočka je úplně ten poslední problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.17 14:48

Nečetla jsem diskuzi, do hádek se zapojovat nehodlám.

Sama by tato babička už nehlídala. A je jedno, jestli by šlo o tchýni nebo vlastní matku.40 minut není žádná dlouhá doba, plně kojené dítě hlady opravdu nezemře. Kdyby byla velká krize, snesla bych, kdyby dala trochu vody příp. s hroznovým cukrem.
Pro mě bylo důležité 6 měsíců plně kojit a potom postupně začít s příkrmy. Nacpat mléko určené pro telata a vánočku do plně kojeného dítěte, to by si nikdo za rámeček nedal. Já bych klidně odjela.
Daleko líp bych skousla, kdyby moje dítě v takové situaci nakojila jiná žena, která taky kojí. V tom bych neviděla problém, i když bych taky ocenila, abych to dopředu věděla, aby mi zavolali.

Babička měla volat, realizovat se mohla na svých dětech. Plně kojené dítě ve věku tří měsíců, pokud neprochází zrovna obdobím růstového spurtu, dvě tři hodiny bez kojení vydrží. V této době moje děti neměly po probuzení hlad, ale spokojeně si hrály, broukaly a rozhlížely se kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
23.1.17 14:55

@kdochcekam Třeba jí pár hodin trvalo než vychladla, nedivila bych se. Nikde taky není psáno, že musí první přijít rodiče dítěte. První taky mohla přijít tchyně a pokusit se o smír. Čas většinou vztek otupí a hrany se zase obrousí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.17 14:57
@kdochcekam píše:
@Jana206 klidně bys odjela a co?

Já převážně nevidím smysl v tom někde bydlet týden s dítětem. Odjela bych domů a měla bych klid. Chtěla jsem tím říct, že zakladatelku chápu. Málokdo by toto řešil s chladnou hlavou.Ono by šlo pochopit, kdyby tchýně uvařila mrkev a rozmixovala nebo nějaké ovoce, případně ovocnou přesnídávku, to se dá nějak pochopit.Ale že rozdrobila vánočku do obyčejného mléka zavání jen tím, že honem honem chtěla nakrmit děcko, zahladit stopy, hlavně, aby si rodiče ničeho nevšimli.

A nesnaž se na mě reagovat a vytrhovat věci z kontextu, zrovna s Tebou diskutovat nebudu. Já v tomto mám jasno. Zakladatelka má právo být uražená.

Taky jsem hlídala plně kojené kojence kamarádkám, které musely třeba k doktorovi, na úřad. Taky se to protáhlo, na hoďku, někdy dvě. Nikdy by mě nenapadlo považovat za automatické situaci řešit tak, jak bych ji řešila se svými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.17 14:59

Z mého pohledu by první měla přijít tchýně a omluvit se.Taky souhlasím s tím, že čas to otupí a snacha bude schopná odpustit i toto. Pravděpodobně si ale už bude dávat vždy pozor, tchýni zaškatulkuje, plná důvěra tam už nikdy nebude. Aspoň do té doby, než se jako matka s dítětem sama domluví, což většinou bývá kolem 3. roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.17 15:05
@BohunkaP píše:
Tchyně se zachovala jako telátko - jak tím, že dítě nakrmila, tak následnou reakcí.

Nicméně výroky a reakce typu „už sem nepojedeme“, „okamžitě odjíždíme“, „zavřu se v pokoji a nevylezu“ jsou jen hloupá, planá a teatrální gesta, která ničemu nepomůžou a nic nevyřeší. Jenom otráví atmosféru v rodině.

Naštvání zakladatelky chápu, ale to, že se někdo projeví jako hlupák, není automaticky důvod chovat se vůči němu také tak.

Nemusí to být jen gesta, s chladnou hlavou se vše řeší líp. A doma v klidu o tom může přemýšlet :nevim: Lepší je sbalit dítě a odjet. Potom to řešit až s odstupem a po vychladnutí než se dopustit na místě jednání, kterého by jí bylo líto - právě hysterické reakce a vyřčení slov, která by mohla mrzet, která nejde vrátit.

Kdybych se dozvěděla, že mi někdo tříměsíční plně kojené mimčo nakrmil obyčejným mlékem a rozdrobenou vánočkou, tak se v tom okamžiku neznám. Kdyby to někdo udělal mé nejmladší dcerce, tak by jí mohl i vážně ublížit. Je alergička a astmatička. Mléko nemůže dodnes, budou jí dva roky.
Když jsem jí poprvé dala na zkoušku jogurt, bylo jí kolem devíti měsíců, tak jsme potom celou noc nespali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
23.1.17 15:32
@Jana206 píše:
Já převážně nevidím smysl v tom někde bydlet týden s dítětem. Odjela bych domů a měla bych klid. Chtěla jsem tím říct, že zakladatelku chápu. Málokdo by toto řešil s chladnou hlavou.Ono by šlo pochopit, kdyby tchýně uvařila mrkev a rozmixovala nebo nějaké ovoce, případně ovocnou přesnídávku, to se dá nějak pochopit.Ale že rozdrobila vánočku do obyčejného mléka zavání jen tím, že honem honem chtěla nakrmit děcko, zahladit stopy, hlavně, aby si rodiče ničeho nevšimli.

A nesnaž se na mě reagovat a vytrhovat věci z kontextu, zrovna s Tebou diskutovat nebudu. Já v tomto mám jasno. Zakladatelka má právo být uražená.

Taky jsem hlídala plně kojené kojence kamarádkám, které musely třeba k doktorovi, na úřad. Taky se to protáhlo, na hoďku, někdy dvě. Nikdy by mě nenapadlo považovat za automatické situaci řešit tak, jak bych ji řešila se svými dětmi.

Jasně, na hřbitově je plno náhrobků s nápisem „Zemřela na vánočku s mlíkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
23.1.17 15:33
@Regina Hero píše:
Souhlasim do puntiku… ale nejak tohle podlevetsiny matek neni zrovna popularni reseni problemu… lepsi je prasknout dvermi a zakazat styk…

Mamíí, proč už nejezdíme k babčice?
Před 4 rokama ti dala kousek vánočky a mlíka, mrcha jedna!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
23.1.17 15:46
@Jana206 píše:
Kdybych se dozvěděla, že mi někdo tříměsíční plně kojené mimčo nakrmil obyčejným mlékem a rozdrobenou vánočkou, tak se v tom okamžiku neznám. Kdyby to někdo udělal mé nejmladší dcerce, tak by jí mohl i vážně ublížit. Je alergička a astmatička. Mléko nemůže dodnes, budou jí dva roky.
Když jsem jí poprvé dala na zkoušku jogurt, bylo jí kolem devíti měsíců, tak jsme potom celou noc nespali.

Dotyčné dítě žádný astmatik ani alergik není - další nesmyslné hrocení věci. Kdyby bylo (a babička byla na tyto zdravotní problémy výslovně upozorněna), byla by to jiná situace.

Neshody se dají řešit i bez demonstrativních odjezdů a hloupých, vzteklých vyhrožování, kterými je potřeba za každou cenu dokázat „já jsem matka a běda tomu, kdo mě neposlechne - ten moje dítě už neuvidí“ všem, kteří mi nejsou po chuti. Dítě není zbraň proti tchyním - ani jiným osobám, se kterými neumím a nejsem ochotna komunikovat.

Tchyni neomlouvám - i když osobně nevěřím, že se situace odehrála přesně takto, resp. nevěřím onomu „budu si dělat, co chci“. To bylo zcela jistě řečeno v úplně jiné souvislosti - protože kdyby ne, byla by to součást úvodního příspěvku. Tady ovšem zakladatelka na prvních pěti stránkách dostala jiné reakce, než čekala - většina se shodla, že není třeba věc hrotit - a proto přišla honem honem s tímto výrokem (který úplně mění celou podstatu problému), aby to tchyni dostatečně shodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
23.1.17 15:48
@kacka52 píše:
@kdochcekam Mně vůbec nejde o tu vánočku s mlékem, už dávno ne. Mně jde o chování tchyně vůči rodičům dítěte. Kdyby přišla a omluvila se, přiznala že to byla kravina a příště si dá pozor, nemám problém a nic neřeším. Ale pokud dělá ramena a jak ona si bude dělat co chce, tak sorry, ale tam já se slušně také chovat nebudu. Respekt má mít jak snacha vůči tchyni, tak i tchyně vůči snaše. To mi tady z celé diskuze chybí. Tchyně žádný respekt nevyjádřila, naopak se chovala očividně jako největší suvenér. Vánočka je úplně ten poslední problém.

Pochop, ona si může dělat co chce. A pokud se to někomu nelíbí, je to jeho problém. Ona je plnoprávná, dospělá, takže jak jí chceš přikazovat? Ano, můžeš se s ní zkusit domluvit, a to je všechno. Ale nechápu, co vy se vždycky tak rozdivočíte, když vám druhá strana řekne, že si bude dělat co chce. To je její právo. takže když jí řekneš nedávej maso a ona řekne hele nemluv, já si budu dělat co chci, tak je jediná odpověd - dobrá, dělej jak chceš, ale já si musím najít jiné hlídání. Chápeš to? Kdyby ona tobě řekla - budeš svému manželovi každý den vyvářet teplé večeře o čtyřech chodech, co bys jí odpověděla? Že jsi dospělá a budeš si dělat co chceš a jak chceš. takže jednou pochop, že ona si může taky dělat co chce. No a ty jí nedávej děcko hlídat a budete spokojené obě. Je to tak:
A navíc nenakrmila děcko tatarákem, ale kouskem rozčvachtané vánočky a to dítě to kupodivu přežilo. Jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová