Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
24.1.17 18:19
@lucenka píše:
Tak když děláš omáčku správně, tak v ní mouka není.

ve většině receptů na svíčkovou mouka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.1.17 18:21
@ospalámyš píše:
ve většině receptů na svíčkovou mouka je.

Ale když ji udeláš poctivě, tak ta rpzmixovaná zelenina je natolik hustá, že tam žádná mouka není potřeba.

• Citovat
  • Upravit
9128
24.1.17 18:22
@Inaris píše:
Mouky tam může být minimum a místo klasické tučné smetany třeba zakysaná. Víš, ale když sníme tu klasiku jednou za 3 týdny, s organismem se vůbec nic špatného nestane. Zato psychika dostává zabrat, když člověk pořád přemýšlí, jestli tamhleto a tamhleto sníst. A to je daleko horší.
Moje kolegyně byla otravná se zdravou výživou jak osina v p. a zemřela krátce po 60ce na rakovinu. Nic si neužila, pořád prudila s nízkotučným tvarohem a podobnými nechutnostmi…

Však říkám to samé, pokud si to dáš jednou za uherák a jinak jíš zdravěji, tak proč ne.
Manželův strejda si zas užíval klasické vesnické stravy, co tu popisujete a zemřel v 50-ti na rakovinu tlustého střeva. Jestli si víc užil života to nevím, ale zapšklej a otravnej byl taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 18:27
@Inaris píše: :D Není nic lepšího než vepřové výpečky a čerstvé dobré škvarky. A to Ti garantuji, že tomu všemu jsem přišla na chuť až kolem 40ky :-). Jéje, co já jsem se rodiče natrápila, když jsem u masa zahlídla milimetr „tlustého“. :D Snad mi to odpustili. :D

Je mi skoro skoro pade a ne dík :mrgreen: muj jídloorgasmus je rajče s mozzarelou nebo nakrájenè ovoce peomíchané s jogurtem jako ovocný salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.1.17 18:30
@inkakřivák píše:Já nevím, že zrovna my musíme mít jako národní sport odsuzování a pomlouvání sebe sama. A dost mi to vadí.

nespletla jsi si příspěvek? nikoho a nic nepomlouvám a neodsuzuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.1.17 18:30
@Anna766 píše:
Je mi skoro skoro pade a ne dík :mrgreen: muj jídloorgasmus je rajče s mozzarelou nebo nakrájenè ovoce peomíchané s jogurtem jako ovocný salát.

No čerstvé škvarky já taky nemůžu, jenom v sádle na chleba. Ale k tomu tvému výběru - jo to taky můžu, a moc a kdykoliv. A navrch ten chleba s výpečkama!
Ovšem sníst bůček, to by mne zabilo zřejmě, a ani bych to nebyla schopná! Tohle a pak ještě ovar považuji za ztělesněné peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 18:41
@Inaris píše:
Tak to já mám taky ráda :-). Jsem vlastně opravdový všežravec :-). Mně už pade bylo :-).

Já právě to maso, uzené, zabijačkové a pod.fakt nejím, nesladím, jsem nepovedená vesničanka :D
Abychom se drželi tématu, všechny děti jsem odchovala vzorně, je mi to vlastní, až kolem roku a půl, dvou let jsem začala dávat dospělácké jídlo odendané před kořeněním a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
24.1.17 18:47

Já už si to nepamatuju, ale postupovala jsem přesně dle doporučení děckařky. Řekla začít dávat štávu, tak jsem dávala. Prostě co řekla, to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.1.17 19:26

Dneska jsem se s kolegyni ma 50r. bavila tady o kauze vanocka mleko pro 3 mes., ona uz ma dve vnucky.
Rikala mi, ze svojim nejak v tech 3 mes. davala na noc do um se pridavala ridsi krupicova kase, protoze dite bylo hladove.
Ze nejak tou dobou uz aj rajskou a jine omacky, tehdy hodne termixy a pribinacky, ale to rekla, ze s tema tehdy ty dnesni atrapy nemaji nic spolecneho. Piskot se strouhal nebo rozmocil do mleka.
A sama rekla, ze za nich se proste krmivalo jinak, ze ted u vnucek je to uplne jine. Ze by si to ted nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 19:38
@Inaris píše: :D
Můj táta nikdy zdravě nežil, oslaví letos 75 a hulí jak fabrika a na plicích mu nic nenašli… :)

Muj tata kouřil celý svůj dospělý život a umřel na agresivní typ rakoviny plic.Bylo mu 67.Nedá se paušalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.1.17 19:44

Mě dávala babička od třetího měsíce kyselé mléko, banány, krupici, piškoty, cumel do medu. Od půlroku jsme jedli už normálně všechno co dospěláci, jen nekořeněné a nesolené.
Neříkám že je to dobře, ale žiju a jsem zdravá. Svému dítěti to určitě dávat nebudu.
Moje babi vyrostla na kozím mléce, její maminka neměla mléko tak dávali kozí, čerstvé nadojené. Celý život jedla vesnickou stravu, hodně mlíka, mouky a vajec, domácí zeleninu, ovoce po málu protože většina šla do kvasu na pálenku. Mrazák neměl nikdo takže zelenina se uskladnila do sklepa nebo zavařila. Maso měli jednu týdně. Každé ráno pila kávu a snědla i ten logr :poblion: zapila to panákem domácí pálenky. Snídal se chleba s máslem a čaj. Pilo se jen mlíko, šťáva z kyselého zelí a řepy. Ovocný džus nebo šťávu pila poprvé v padesáti letech. Kouřila krabku cigaret denně. Dožila se 95 let a děda 94 let. Zemřela stářím, tenkrát to ještě šlo umřít stářím, dnes už se to nedá. :lol:
Zakladatelko nedělala bych z toho vědu, tchýni to určite mrzí, za jejích mladých let se to tolik neřešilo. Kousek pečiva přece nestojí za rozbití rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
24.1.17 19:53
@Big boss píše:
Mě dávala babička od třetího měsíce kyselé mléko, banány, krupici, piškoty, cumel do medu. Od půlroku jsme jedli už normálně všechno co dospěláci, jen nekořeněné a nesolené.
Neříkám že je to dobře, ale žiju a jsem zdravá. Svému dítěti to určitě dávat nebudu.
Moje babi vyrostla na kozím mléce, její maminka neměla mléko tak dávali kozí, čerstvé nadojené. Celý život jedla vesnickou stravu, hodně mlíka, mouky a vajec, domácí zeleninu, ovoce po málu protože většina šla do kvasu na pálenku. Mrazák neměl nikdo takže zelenina se uskladnila do sklepa nebo zavařila. Maso měli jednu týdně. Každé ráno pila kávu a snědla i ten logr :poblion: zapila to panákem domácí pálenky. Snídal se chleba s máslem a čaj. Pilo se jen mlíko, šťáva z kyselého zelí a řepy. Ovocný džus nebo šťávu pila poprvé v padesáti letech. Kouřila krabku cigaret denně. Dožila se 95 let a děda 94 let. Zemřela stářím, tenkrát to ještě šlo umřít stářím, dnes už se to nedá. :lol:
Zakladatelko nedělala bych z toho vědu, tchýni to určite mrzí, za jejích mladých let se to tolik neřešilo. Kousek pečiva přece nestojí za rozbití rodiny.

ale řešilo - tchyně je relativně mladá.. v té době - představ si - už byly pampersky, ubrousky na zadeček, kaše, nutrilon i příkrmy a přesnídávky v lahvičkách.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.1.17 19:54
@Big boss píše:Zakladatelko nedělala bych z toho vědu, tchýni to určite mrzí, za jejích mladých let se to tolik neřešilo.

Jen poznámka, tej povedenej tchýni je 43 let ;) Já jsem ještě o něco málo starší jak ona, takže bych o ní řekla že je mladice :mrgreen: jakýpak " za jejích mladých let"… :D
spíš bych řekla, že asi nebude z nejchytřejších, nebo nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.1.17 19:54

Jo jen tak pro zajímavost, u nás v rodině kouřili vždycky všichni, od prapradědu co jsem vypátrala. A nikdo nikdy neumřel na rakovinu, vlastně u nás v rodině ani z jedné strany nikdy nikdo neměl rakovinu. Tak jsem zvědavá jak to dopadne a pevně doufám že nebudu první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.1.17 19:55
@jdukolem píše:
ale řešilo - tchyně je relativně mladá.. v té době - představ si - už byly pampersky, ubrousky na zadeček, kaše, nutrilon i příkrmy a přesnídávky v lahvičkách.. :P

Mě je o 6 let více neż tchyni od zakl. A řešilo se to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová