Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80472
25.1.17 10:49

@elle21 Nemyslím to zle, je to prostě fakt a jasně to tak logicky vyplývá. není to zkrátka pěkné, ale je to pravda. A je těžké si připustit, že jsou věci, na něž nemáme vliv - a to je právě ta genetika třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.1.17 10:53

@elle21 já taky vím, že je to hrozně citlivé a ožehavé téma, ale jestli medicína a hlavně přístrojová půjde takhle pořád dál, tak nevím…
my jsme měli pratetu, co jí selhalo srdce, plíce, ledviny a mozek a žila (fakt žila?) na přístrojích dál, přesně nevím, kolik měla let cca 82
mojí babičce s demencí v 86 letech operovali karpální tunely, přitom děda jí krájel jídlo na kousky, protože už neuměla jíst, ale asi potřebovali body
a ty vypiplané miminka hluchoslepé, s padoucnicí a nutností výživy sondou po celý život, fakt je toto cesta, po které je rozumné jít
ale chápu, kdo si dovolí rozhodnout, že toto už ne, když přístroje umožňují život vypiplat, je to moc složité a mohli bychom to řešit týdny a k ničemu nedojdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
25.1.17 10:55

@stinga Jo je to zajímavé, mamka i říká, že ona už tenkrát měla nějakou pokrokovou knížku, kde věděla, že je dobré aby děti dřív lezly než seděly. Ale tahání za ručičky prý považovala za správné, nicméně to jsme si prý vyřešily sami, vodit za ručičky jsme prý vůbec nechtěly a ona z toho byla špatná, dnes ví, že to bylo dobře. :) Jinak můžu říct, že mám štěstí na mamku/48/ v tomto ohledu si fakt dá říct a neprosazuje své názory, naopak říká, že dost věcí je dnes lepších, třeba nepoužívání chodítek atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.1.17 10:55

@inkakřivák Já s tebou souhlasím v tom co jsi napsala. Nevěřím že to nebude mít následky na další generace..

Jinak já jsem narozená 1987 a dle mámy se v té době hodně propagovalo kojení a sunar byl jen na předpis. Když měla máma problémy s kojením tak jí ho doktorka nedala, máma se teda pak zase rozkojila, ale začala mě i přikrmovat někdy kolem 3m zeleninovou šťávou, prý z mrkve. Později někdy po 6m už prý dostala i ten sunar a to už se kojení tak neřešilo, hlavně v tech prvních měsících. Toť moje informace :)

Jinak by mě zajímalo co zakladatelka? Jako byla bych taky naštvaná, mám 7m syna tak si to dovedu představit (něco podobného už proběhlo..), ale zas tak bych to nehrotila. V klidu si sednout, promluvit a řešit s chladnou hlavou, ne unáhleně a dramaticky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
25.1.17 11:00
@kdochcekam píše:
Spíš by se jim kráva nevešla do kuchyně :jazyk:

To ani ne :lol:jenže kráva, to už byl majetek, to neměl jen tak jaždý, kdežto kozu mohl mít i chudý chalupník. Takže tak. A kůň, to už byl úplně jiný level, ty měli jen ti nejbohatší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
25.1.17 11:11
@elle21 píše:
to je úvaha jak za Hitlera, kdo se nehodil ten šel.. :roll:

Ja jí i rozumím jak to myslí. A to bych šla do plynu mezi prvními, jsen roštěpová a dost lidí když mě poznají blíž žasnou že nejsem i debilní, hodně si myslí že to má co dělat s intelektem.No nemá :lol: V jistém smyslu pravdu má. Ale v tom se právê lišíme od zvířat, v té lidskosti. Starostí a pèčí o slabé, nemocné, bezbranné, uctíváním mrtvých, a tak je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
25.1.17 11:12

Problém současné medicíny dím v tom, že se hodně zaměřil třenba na kvantitu - tzn. zachránit maximum těch lidí pro další živt. Ao, já to na jednu stranu chápu, ale jak říkám, myslím si, že by s tím měla jít ruku v ruce i kvalita. Protože pak už, když je moek pryč a zůstává vážně jenom to tělo, to dle mého není život, ale živoření, přežívání. Beru když je člověk mozkově ok, to ano, i když si umím představt, jak musí být zlé, když člověk duševně čilý je plně závislý na obsluze. Ale když už nežije ani mozek a tělo není schopno samostatného fungování? A totéž je problém právě těch třeba hluchoslepých miminek, postižených, u kterých je třeba šance na přežívání - ne na život - dejme tomu šest let. Je to prostě strašlivě složitý problém a my zde na emiminu to skutečně nevyřešíme. S tím se perou jiné mozky a nevědí si s tím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
@elle21 píše:
to je úvaha jak za Hitlera, kdo se nehodil ten šel.. :roll:

Ja jí i rozumím jak to myslí. A to bych šla do plynu mezi prvními, jsen roštěpová a dost lidí když mě poznají blíž žasnou že nejsem i debilní, hodně si myslí že to má co dělat s intelektem.No nemá :lol: V jistém smyslu pravdu má. Ale v tom se právê lišíme od zvířat, v té lidskosti. Starostí a pèčí o slabé, nemocné, bezbranné, uctíváním mrtvých, a tak je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064

Koukam že zase jedu, pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
25.1.17 11:49

Kam všude jsme se dostaly od vánočky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
25.1.17 11:49

@Anna766 Není třeba se omlouvat. Já to mám taky kázat mi jde. Ano, jde jenom o tu míru. Protože já si vážně myslím, že by věda měla přestat jít jen tím jedním směrem - tzn. my ho udržíme při životě, i kdybychom ho měli zabít - a nastoupit ten další směr - my ho udržíme při „dobrém“ životě. Ale jak říkám je to šíleně složité, do toho se prostě jako hlavní namíchají ty etické principy. Ovšem ta zátěž, kterou takto předáváme dál, je obrovská. Navíc s naší zhýčkaností, neschopností čelit problémům, neschopnosti si něco odříci, vzdát se něčeho ve prospěch druhých, pocitu, že mám na všechno právo, je to ještě náročnější. Prostě jen o té věci přemýšlí a dobrala jsem se k tomu názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
25.1.17 12:19
@inkakřivák píše:
Problém současné medicíny dím v tom, že se hodně zaměřil třenba na kvantitu - tzn. zachránit maximum těch lidí pro další živt. Ao, já to na jednu stranu chápu, ale jak říkám, myslím si, že by s tím měla jít ruku v ruce i kvalita. Protože pak už, když je moek pryč a zůstává vážně jenom to tělo, to dle mého není život, ale živoření, přežívání. Beru když je člověk mozkově ok, to ano, i když si umím představt, jak musí být zlé, když člověk duševně čilý je plně závislý na obsluze. Ale když už nežije ani mozek a tělo není schopno samostatného fungování? A totéž je problém právě těch třeba hluchoslepých miminek, postižených, u kterých je třeba šance na přežívání - ne na život - dejme tomu šest let. Je to prostě strašlivě složitý problém a my zde na emiminu to skutečně nevyřešíme. S tím se perou jiné mozky a nevědí si s tím rady.

Víš, ohledně těch miminek je problém v tom, že lékaři zachraňují třeba předčasně narozená miminka a nikdo dopředu nemůže říct, jak na tom miminko jednou bude. Některá miminka narozená třeba ve 25. týdnu jsou v podstatě bez následků a jiná, narozená ve stejném týdnu, to těžce odnesou. Třeba doktor Koucký, výborný lékař působící u Apolináře na neonatologii, se narodil ve 27. týdnu a žádné následky to na něm nezanechalo, tohle mám přímo od něj.
A pak taky rodiče mají právo rozhodnout, zda postižené dítě chtějí nebo nechtějí, je naprosto nepředstavitelné matku třeba omámit a odvléct ji na potrat proti její vůli. Prostě podle mě se holt lišíme od zvířat a musíme za to nést i případné následky, ale já osobně bych neměnila, nechtěla bych, aby mladí lidé kolem mě umírali na banální nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
25.1.17 12:54

@Martina D. Souhlasím s tebou, plně. Ale to prostě problém skutečně je. A nikdo z nás prostě neví, jak z něj ven. No dostali jsme se ale od té vánočky hezky daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová