Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16302
22.1.17 19:35
@lucenka píše:
Ne nemusel to být růstový spurt. Jen se mohlo prostě nečekaně probudit a mít hlad. Tp není nic neobvyklého. A prostě babička se na hlídání zařídila podle svého, když jí tam matka nenechala mléko. Telefonem dítě těžko nakrmí. A poslouchat 15 minut řev zvládne málo babiček, pokud nejsou naprosto bezcitne.

Ne každá kojící žena má doma odsávačku a lahve, protože ne každá kombinuje kojení s krmením z lahve. Mně by přišlo ujeté nechat nakojené a spící mimino babičce se slovy „jdu jen na hřbitov, za chvíli jsme zpátky, ale tady máte vyvařenou lahev s odstříkaným mlíkem, ovšem dítě z ní ještě nikdy nepilo, tak vlastně ani nevím, jestli ji přijme…“.
Telefonem dítě těžko nakrmí, ovšem telefonem mohla třeba zjistit, že je matka dvě minuty od baráku, proto by to logicky měla být první volba. A že by babička nezvládla brek dítěte? Opravdu babičky nezažijí brečící miminko? Ale no tak, i ony samy měly dítě, které třeba bolelo bříško nebo nemohlo usnout, i já jako matka bych půl hodiny po kojení nejdřív zkoušela, jestli to brečící dítě nepotřebuje odkrknout, vyprdět se, přebalit, rozhodně bych hned neudělala závěr „jasně, má hlad“, nejdřív bych zkoušela všechno možné, než bych znovu začala krmit. Takže to, že se dítě probudí a babička má hned jasno „vánočka s mlíkem to spraví“ mi fakt přijde dost tragikomické.
Chybu na straně zakladatelky nevidím žádnou (pokud informovala babičku o tom, kdy dítě jedlo a kam a na jak dlouho jdou a že sebou mají telefon - samozřejmě pokud jen řekla „jdeme ven“, chyba to byla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.1.17 19:37

@Alušáček tchýni, ne te se nikdo nezastává, ale některé tady mi přijdou jako fakt semetriky, pardon ale musela jsem to napsat..
Stačí říct názor, klidně se naštvat, prostě si říct, že takto ne a jdeme dál..
Jako naštvat se na tchýni, udělat komedii, rozhádat půlku rodiny, nazvat jim praštenou a třeba divným člověk, mi přijde jako reakce malého dítěte :nevim:
Já s espíš divím reakcím tady ne, že se zakldatelka naštvala, ale spíš tady, jakoby nikdo nikdy neudělal chybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 19:39
@FreeLady12 píše:
Já netvrdím, že to není kravina, a že je to v pořádku. Jen poukazuji na to, že zakladetelka měla vůči tchýni poměrně přehnanou reakci. Ano, na jejím místě bych taky nebyla nadšená a rozhodně bych nad tím nemávla rukou, ale balit se k odjezdu a nevylézat z pokoje aby jí nemusela vidět…? :nevim:

No upřímně pokud by mi řekla, že si mému vlastnímu dítěti bude dávat co chce, tak bych taky odjela… a rozhodně by to nebylo kvůli vánočce v mlíku, ale kvůli tomu naprostýmu despektu, nepokoře a prázdnotě v hlavě. S takovým člověkem se opravdu není o čem bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 19:44
@viky23 píše:
@Šmoulice v tyhle veci klidne budu za hysterku, me by tchyne uz na navsteve nevidela, tohle se nedela proste ;) Uz jsem psala vyse, ty tchyne to proste stihnou i behem pulhodiny narvat dite nejakym blivajzem. Maji nejake uchylne nutkani ci co, za tim ja si stojim. Nastesti pro jine se najdou i normalneli, ktere respektuji prani rodicu ;)

Na mě máš trošku tvrdší výrazy, ale v jednom s tebou souhlasím… to co dostalo 3 měsíční miminko, bych nesežrala ani já. Z kupovaného krabicového rádoby mléka se mi zvedá žaludek a o vánočce ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
22.1.17 19:47
@Lady Bee píše:
No upřímně pokud by mi řekla, že si mému vlastnímu dítěti bude dávat co chce, tak bych taky odjela… a rozhodně by to nebylo kvůli vánočce v mlíku, ale kvůli tomu naprostýmu despektu, nepokoře a prázdnotě v hlavě. S takovým člověkem se opravdu není o čem bavit.

Přesně tak. Já se ve většině zdejších diskuzí tchýní a babiček obecně zastávám, protože mi přijde zbytečné rozhádat se kvůli drobnostem. Pokud by moje tchýně dala dítěti ve třech měsících pečivo bez mého vědomí, ale po rozhovoru se mnou mi řekla „příště budu respektovat tvoje pravidla“, neřeknu ani popel, ovšem říct mi „i příště si to udělám podle sebe a budu mu dávat co já chci“, tak jí samotné dítě nenechám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
22.1.17 19:49
@mroe píše:
No, ja si zas docela dobre dovedu predstavit, ze pokud zakladatelka nebo jeji muz na tchyni hnusne vyjeli, odpovedela jak odpovedela. A taky jsem nezaregistrovala, jestli zakladatelka napsala, jake dala na dobu sve nepritomnosti instrukce ( treba - kdyz se vzbudi, chovejte ji, my jsme hned zpatky) a jestli rekla, na jak dlouho jedou pryc.
Vidim jen jeji verzi, tchyninu ne.
Tchyni neobhajuji, taky by me to nastvalo. Ale mam pocit, ze dnesni matky jsou ve svych nazorech dost striktni, maji ve vsem jasno a nenechaji si do niceho mluvit… a nemaji moc respektu ke starsim. A z toho casto plynou naprosto zbytecne trenice, ktere se daly resit lepe (a casto to neni jen chyba tchyni).

Souhlasím s tím, že pokud na někoho drsněji vyjedeš, tak reakce bývá protiútok. Vlastně to nic neřeší, protože nastává většinou hádka a každej se zakope ve svých pozicích.
Ono dost lidí neumí reagovat nějak slušně a normálně si všímám a to i u banálních situací a pak čekají, že ten druhý snad pochopí a ustoupí.

Pokud to byl tchýnin první úlet, tak bych pokud možno nevyjížděla, ale řešila to v klidu, slušně a i když nějak rezolutně, aby pochopila.

Pokud by to byly opakované snahy dělat věci proti přání rodičů nebo až záškodnická válka :lol: tak bych přístup změnila.
Ono totiž některé tchyně jsou taky striktní a bez respektu, mají ve všem jasno a nenechají si do ničeho mluvit ;) někdy je ta vina u obou, jindy spíše na jedné straně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 19:50
@mroe píše:
No, ja si zas docela dobre dovedu predstavit, ze pokud zakladatelka nebo jeji muz na tchyni hnusne vyjeli, odpovedela jak odpovedela. A taky jsem nezaregistrovala, jestli zakladatelka napsala, jake dala na dobu sve nepritomnosti instrukce ( treba - kdyz se vzbudi, chovejte ji, my jsme hned zpatky) a jestli rekla, na jak dlouho jedou pryc.
Vidim jen jeji verzi, tchyninu ne.
Tchyni neobhajuji, taky by me to nastvalo. Ale mam pocit, ze dnesni matky jsou ve svych nazorech dost striktni, maji ve vsem jasno a nenechaji si do niceho mluvit… a nemaji moc respektu ke starsim. A z toho casto plynou naprosto zbytecne trenice, ktere se daly resit lepe (a casto to neni jen chyba tchyni).

Těžko mít respekt k někomu komu je 43, tudíž nelze omlouvat stářím a kdo defakto čerstvě nakojenému miminku dá hnusnou vánočku s mlíkem, ptž se asi domnívá, že dítě brečí jen když má hlad a ještě to dovrší pořádnou kapkou nezodpovědnosti, lhaní a despektu vůči rodičům. Takhle se chovají malé děti, které ví, že něco provedli, tak kopou kolem sebe a ne dospělý jedinec, který dostal na starosti malé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 19:51
@lucenka píše:
@lokynka ne nejsem tchýně. Jen mi přijde, že je vina na obou stranách a zakladatelka to moc hrotí a vůbec si nepřipouští i svou chybu.

A ona tu zakladatelka napsala, že jí tam nic nenechala? Asi jsem to přehlídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.1.17 19:53
@Regina Hero píše:
@radúna tak kdy to asi ta tchyne mohla stihnout? Nebo jak dlouho byla zakladatelka pryc? Nebo ze by to bylo treba i trochu jinak? :nevim:

Zakl. psala, že byli pryč 40 minut.
Ale lucenka psala, že rozmočit vánočku a nakrmit hladové mimino mohla za těch 10 minut stihnout. Tak mě to jen zarazilo. Jen tohle. Ten časový údaj a věk mimina, navíc úplně první příkrm.

jdu dočíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.1.17 19:54
@lucenka píše:
můj pětiměsíční zvládl svůj první příkrm v pohodě do 10 minut, tedy vlasntě druhý protože první si rovnou ukradnul kus mého jablkaa spokojeně ho cumlal. Takže tipuju, že mini kousek vánočky v trošce mlíka zvládně dítě podobně rychle. Kolik mu toho mohla dát, 10 lžiček? I kdyby každou do něj cpala minutu, tak to stihne.

OK, uznávám, že 10 minut stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.1.17 19:56
@Ba412 píše:
No tak to se mylis, ja to u kluku mela strasne jednoduche. Dodnes (30 a 28 let) jsou to gurmani a jako pro mrnata prikrm znamenal hura nova chut a mlaskali az usi zalehaly. Naopak kratce po tom co ochutnali prikrmy (domaci vyroby) tak zacali odmitat flasku s mlikem a ja si lamala hlavu jak do nich dostat potrebnou porci vapniku…

OK, uznávám, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
22.1.17 19:59
@zrcadlo píše:
Přesně tak. Já se ve většině zdejších diskuzí tchýní a babiček obecně zastávám, protože mi přijde zbytečné rozhádat se kvůli drobnostem. Pokud by moje tchýně dala dítěti ve třech měsících pečivo bez mého vědomí, ale po rozhovoru se mnou mi řekla „příště budu respektovat tvoje pravidla“, neřeknu ani popel, ovšem říct mi „i příště si to udělám podle sebe a budu mu dávat co já chci“, tak jí samotné dítě nenechám :nevim:

Ono totiž pokud někomu svěřuji malé dítě, hlavně tedy miminko, tak se na toho člověka potřebuji spolehnout a respekt je v tomhle případě hodně důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
22.1.17 20:08

Tchyně nám tuhle hlídala přesně těch 40 minut měsíc starou dceru. Též plně kojenou, též nezvyklou na lahev. Dcera byla nakojená a uspaná, přesto se chvíli po našem odjezdu vzbudila. Světe div se, tchyně se nejala rozmáčet pečivo v mlíce. Dokonce ani nevolala. Po našem příjezdu řekla „Maličká se vzbudila a plakala, tak jsem ji nosila a mluvila na ni a to pomohlo.“ Poněvadž moje tchyně není padlá na hlavu, naopak je zřejmě raritním kouskem úžasné tchyně :mrgreen: A taky jsme jí nechali instrukce, co na malou platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.17 20:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.17 20:13
@Lady Bee píše:
A ona tu zakladatelka napsala, že jí tam nic nenechala? Asi jsem to přehlídla.

No nepsala nic o tom, že by jí tam něco nechala. To by její příspěvek vypadal jinak, tipla bych něco ve smyslu: nechala jsem tam v láhvi své mléko a ona jí místo toho dala vánočku s kravským.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová