Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo damy a mimochodem, ochutnaly jste nekdy vanocku rozmocenou v mlece??? Bleeee ![]()
Kdyz to mne jako ca 3 lete dite zkouseli tak to do mne nedostali.
Jo a doufam ze ta tchyne to kravske mleko aspon prevarila. To je totiz dalsi kopanec co mohla udelat…
@lucenka píše:
Jak dlouho se rozmáčí vánočka v mléce? Pár vteřin. Pokud dítě mělo skutečně hlad, tak se to vše mohlo stihnout během 10 minut.
Já teda nevím, jak to mají jiná miminka, ale teda plně kojené tříměsíční miminko asi nezvládá svůj úplně první příkrm za 10 minut.
To si nějak nedokážu představit.
Nebo to někdo měl tak jednoduché a rychlé? Tedy nemusí ten věk (3 měsíce) odpovídat, může to být i starší mimino, třeba pětiměsíční.
Když tak uznám, že je to békovina.
Já když si vzpomenu, jak jsem začala s příkrmy, tak ty první byly docela časový „záhul“ - než ten můj půlroční prcek přišel na to, jak si s tou lžičkou má vlastně počínat v puse a jak se to polyká.
@lucenka píše:
Ne nemusel to být růstový spurt. Jen se mohlo prostě nečekaně probudit a mít hlad. Tp není nic neobvyklého. A prostě babička se na hlídání zařídila podle svého, když jí tam matka nenechala mléko. Telefonem dítě těžko nakrmí. A poslouchat 15 minut řev zvládne málo babiček, pokud nejsou naprosto bezcitne.
Pokud chce tchyne hlidat miminko, pak musi s obcasnym revem pocitat. Nektery deti jsou urvany a to i kdyz jim zrovna nic nechybi ![]()
@lucenka píše:
@lokynka ne nejsem tchýně. Jen mi přijde, že je vina na obou stranách a zakladatelka to moc hrotí a vůbec si nepřipouští i svou chybu.
zakladatelka to možná moc hrotí, ale žádnou chybu neudělala.
@radúna tak kdy to asi ta tchyne mohla stihnout? Nebo jak dlouho byla zakladatelka pryc? Nebo ze by to bylo treba i trochu jinak? ![]()
@radúna píše:
Já teda nevím, jak to mají jiná miminka, ale teda plně kojené tříměsíční miminko asi nezvládá svůj úplně první příkrm za 10 minut.
Nebo to někdo měl tak jednoduché a rychlé? Tedy nemusí ten věk (3 měsíce) odpovídat, může to být i starší mimino, třeba pětiměsíční.
Když tak uznám, že je to békovina.Já když si vzpomenu, jak jsem začala s příkrmy, tak ty první byly docela časový „záhul“ - než ten můj půlroční prcek přišel na to, jak si s tou lžičkou má vlastně počínat v puse a jak se to polyká.
můj pětiměsíční zvládl svůj první příkrm v pohodě do 10 minut, tedy vlasntě druhý protože první si rovnou ukradnul kus mého jablkaa spokojeně ho cumlal. Takže tipuju, že mini kousek vánočky v trošce mlíka zvládně dítě podobně rychle. Kolik mu toho mohla dát, 10 lžiček? I kdyby každou do něj cpala minutu, tak to stihne.
@radúna píše:
Když tak uznám, že je to békovina.Já když si vzpomenu, jak jsem začala s příkrmy, tak ty první byly docela časový „záhul“ - než ten můj půlroční prcek přišel na to, jak si s tou lžičkou má vlastně počínat v puse a jak se to polyká.
No tak to se mylis, ja to u kluku mela strasne jednoduche. Dodnes (30 a 28 let) jsou to gurmani a jako pro mrnata prikrm znamenal hura nova chut a mlaskali az usi zalehaly. Naopak kratce po tom co ochutnali prikrmy (domaci vyroby) tak zacali odmitat flasku s mlikem a ja si lamala hlavu jak do nich dostat potrebnou porci vapniku…
No já si myslím, že stačí tchýni říct co a jak a nemusí se kolem toho dělat drama.. možná to pochopí možná ne, uvidí sama jaká je..
Moje tchýně taky vymýšlí, ale stačí ji říct a neopakuje se to. Dá se sní domluvit.. ne každá je taková, že všechno dělá mámě naschvál a čeká, až odejde, aby mohla něco dítěti dát. ![]()
Myslím na druhou stranu, i když to zlehčovat nehci, ta že iminko tak do sebe mohlo dostat možná malíček max dva nějaké vánočky.. pochybuji, že snědlo půlku plátku..
Sama uvidí jaká bude dál…
@analoja píše:
zakladatelka to nehrotí a chybu neudělala, nemohla tušit, co je tchyně za… člověka
@analoja píše:
udělala chybu… odešla od plně kojeného dítěte a nenechala tam žádné mléko. KDyž chci, aby se mi někdo postaral o plně kojené dítě, tak bych od něj nikdy neodešla bez toho, aby tam mělo mlíko.
@lucenka píše:
udělala chybu… odešla od plně kojeného dítěte a nenechala tam žádné mléko. KDyž chci, aby se mi někdo postaral o plně kojené dítě, tak bych od něj nikdy neodešla bez toho, aby tam mělo mlíko.
během 40-ti minut, co byla pryč není mléko potřeba
@lucenka píše:
Ja mela oba kluky plne kojeny, flasku ani jeden nevzal do pusy, stejne tak dudlik, vadila jim asi ta guma. A taky jsem obcas potrebovala nekam odbehnout.
@lucenka Souhlasím s tebou. Mně když kdokoli hlídal moje děti, tak jsem mu vždy nechávala něco na případný dokrm. Chyba je na obou stranách. Zakladatelka to nedomyslela a tchyně jednala ukvapeně. Takže nechápu, o čem tady ta diskuze vlastně je.
Příště jí tam něco nechají. Je blbost kvůli vánočce rozhádat celou rodinu. ![]()
Bože to tady pořád někdo obhajuje tu praštěnou tchýni
Tříměsíční mimi určitě vydrží 40minut bez kojení, plakat nemuselo z hladu. Babička se mohla pokusit vnučku zabavit a mladým zavolat, ne do ní urychleně nacpat nějakej blaf. Rozmačenou vánočku bych nedala ani psovi, fuj ![]()
Holky, vy jste u toho byly?
Nehájím nikoho. Ale když odcházím od mimina, tak tam nechám aspoň čaj.
A hlavně, to by si měla vyřešit sama zakladatelka ve své rodině. My tady si těžko. V poslední době je to tady nějaké agresivní.
Příspěvek upraven 22.01.17 v 19:36