Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35487
22.1.17 14:51
@Heivka píše:
@orionk Já třeba s tchýní vycházím v pohodě, ale ona se zeptá co může a nemůže vnukovi dát k jídlu. Kdyby mi za zády krmila syna bůhví čím, tak bych jí ho k samostatnému hlídání nesvěřila. Já jsem rodič a případné problémy způsobené nevhodnou stravou, zvlášť u malého od.seru já a ne ta babička, co chtěla vnoučeti „dopřát“. Takhle to má ségra s tchyní, neteř je alergik a atopik, přijede na návštěvu babička a holku nacpe sladkýma sušenkama (potají) babička odjede a ségra holku léčí dva měsíce aby se jí kůže zklidnila a nebolelo jí to. Myslím, že takovéhle babičky si plně zaslouží aby vnoučata vídaly jen pod přísným dozorem.
@Jar Jar Že žaludeční vředy způsobuje infekce bakterií se ví asi 10let, že nevhodná strava a stres oslabují vnitřní sliznatý povrch žaludku (kde se pak ta bakterie přemnoží) se ví asi tak 100let, takže bych řekla, že matka na tom svůj díl viny nese.

A ja si zas myslim, ze takova tchyne si zaslouzi, aby ji to snacha opravdu peclive vysvetlila, bez scen, hysterie a nadavek. Ale opravdu tak, ne ze ztropim scenu a vynadam ji. Teprve pak, kdyz to nefunguje, je podle me na miste tchyni rict, ze ji dite samotne nemuzu sverit, protoze nerespektuje to, co je pro moje dite nevhodne a ze me to mrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
22.1.17 14:51
@vokishka píše: Asi to pro toho prcka nebylo zrovna ideální, když dokonce zvracel.

Tys viděla miminko, které by nikdy nezvracelo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.1.17 14:53
@vokishka píše:
@robínek je kolem 6. měsíce, ne 4. A postupně se se vším začíná taky proto, aby si ten žaludek vůbec zvykl. Asi to pro toho prcka nebylo zrovna ideální, když dokonce zvracel.

Tak já to myslela hlavně na odlehčení. Stalo se, stalo, dělat se s tím už nic nedá. Dítě to ale přežije, denně ho vánočkou v mlíce cpát nebudou.
Ale k tomu „okénku“ mezí 4. a 6. měsíce třeba zde:

„Podle nejnovějších poznatků je mezi 4. a 6. měsícem věku dítěte tzv. imunologické okno, kdy je pro zavádění nemléčných potravin nejvhodnější období. V tuto dobu je největší šance, že dítě potravinu imunologicky přijme a nebude mu v budoucnosti dělat potíže. Je zde ale další, velmi důležitý aspekt -  v průběhu zavádění příkrmů je nutné stále plně kojit.“
 https://www.zivotsdietou.cz/…ravy-kojencu

Ale tak nepochybuju o tom, že třeba za 2 roky už budou jiné převratné výzkumy… Mám děti jen 3 roky od sebe a výživová doporučení se teda dost lišila právě v tom lepku, Kdybych to měla všechno brát smrtelně vážně, tak se zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.1.17 14:54
@Jar Jar píše:
To sice ne, ale i pro ostatní možné příčiny platí, že :D :D :D

Já jsem taky psala, že by to,,mohla,, být její vina, díky špatnému stravování od raného dětství. Ne, že to,,je,, její vina :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.1.17 14:58

Chápu, že tě to naštvalo :hug: Ale pro jednou to malé nic neudělá…Některé babičky prostě vidí vrchol péče o vnoučata v tom, že je pořádně nakrmí - a je jedno čím :roll: Já jsem zas od prarodičů „zažila“ dudlík máčený v medu, pro novorozence :roll: Ale je to už řadu let, jsou stará škola a tehdy se to fakt tolik neřešilo. Půročnímu děcku se v klidu dávala kachna se zelím :roll:
Prostě malou pravidelně přikládej, pozvolna to zkoušejte. Je možné, že ji ted z vánočky pobolívá bříško, tak odmítá kojení - ale to nebude trvat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.1.17 15:00

@mroe Nejhorší na tom je, že její oba synové atopici jsou taky, ale ona to neřešila, bylo jí jedno, že jsou kluci rozškrábaní do krve, že jí dětská doktorka celé dětství jejích dvou dětí, říkala, že mají držet dietu a nesmí jíst potraviny co je dráždí. Takovému člověku se nedá nic vysvětlit. A bohužel takových lidí je strašně moc. Ano občas jsou matky, zvlášť u prvního dítěte, přecitlivělé, ale bohužel si ta starší generace často sedí svými zkušenostmi na uších i na vedení.
Já mám tchýni zlatou, která se se mnou vždy domluví co a jak. Ale kdybych místo ní měla tchýni mojí sestry, tak ta by vnoučata viděla jen pod přísným dozorem a možná ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.1.17 15:02
@Robínek
Ale tak nepochybuju o tom, že třeba za 2 roky už budou jiné převratné výzkumy… Mám děti jen 3 roky od sebe a výživová doporučení se teda dost lišila právě v tom lepku, Kdybych to měla všechno brát smrtelně vážně, tak se zblázním.

Taky to tak mám. Co dítě, to jiná výživová doporučení. Zásadní změnu datuji tak před 3 roky - příkrmy od 4. měsíce oproti půl roku, lepek dříve a ryba taky…Beru to s rezervou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
22.1.17 15:06
@Heivka píše:
@mroe Nejhorší na tom je, že její oba synové atopici jsou taky, ale ona to neřešila, bylo jí jedno, že jsou kluci rozškrábaní do krve, že jí dětská doktorka celé dětství jejích dvou dětí, říkala, že mají držet dietu a nesmí jíst potraviny co je dráždí. Takovému člověku se nedá nic vysvětlit. A bohužel takových lidí je strašně moc. Ano občas jsou matky, zvlášť u prvního dítěte, přecitlivělé, ale bohužel si ta starší generace často sedí svými zkušenostmi na uších i na vedení.
Já mám tchýni zlatou, která se se mnou vždy domluví co a jak. Ale kdybych místo ní měla tchýni mojí sestry, tak ta by vnoučata viděla jen pod přísným dozorem a možná ani to ne.

Jiste ze i takove jsou. Ale ve velke casti na tom maji snachy lvi podil, misto aby to resily s rozumnem, udelaji scenu, rozhadaji se s tchyni a jeste maji pocit, ze pro dite delaji jen to nejlepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
22.1.17 15:10

@robínek Prý se už od teorie imunologického okna ustupuje, já to zaslechla jen tak mimochodem, tak třeba napíše někdo více znalý.
Zakladatelko taky by mě to naštvalo, ale hlavně proto, že tchýně nebyla schopná zvednout telefon a zatelefonovat…a hlavně z proncipu, když jsi jí řekla, že příkrmy až od 6. měsíce, tak do 6. měsíce si prostě nesmí dovolit miminku nic dát, i kdyby stokrát chtěla. Jenže to je častá potíž, naše babička (prababička) by byla schopná dát naší dcerce (20 měsíců) slané chipsy, jen aby byla spokojená. Já si stravu dcerky hodně hlídám, hlavně teda sůl. Nedávám jí naše jídla, vařím jí stále zvlášť, solím jen minimálně, když vím, že ráno měla pečivo, odpoledne už jí ho moc dávat nechci atd. Ale v rodině jsem díky tomu za potížistu. Je mi to jedno. Moc nehrotím, když si malou vezmou prarodiče a dají jí Brumíka, ale nějaká pravidla prostě dodržovat musí a ví, že kdyby mě ignorovali, jsem schopná jim narovinu říct, že malou hlídat nebudou. Je to o důvěře a hlavně o respektu, z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
22.1.17 15:13
@Alušáček píše:
Já jsem taky psala, že by to,,mohla,, být její vina, díky špatnému stravování od raného dětství. Ne, že to,,je,, její vina :D :D :D

A já myslím, že nemohla. I kdyby mu dávala od 3/4 roku klobásy s hořčicí, tak _tohle_ zavinit nemohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.1.17 15:22
@majki.r píše:
@robínek Prý se už od teorie imunologického okna ustupuje, já to zaslechla jen tak mimochodem, tak třeba napíše někdo více znalý.

Už? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
22.1.17 15:23
@robínek píše:
Už? :mrgreen:
:nevim: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
22.1.17 15:23

Ach jo proč si všichni myslí, že když dítě pláče, že musí mít hlad 8o???

Asi bych si rozmyslela, zda ji s malou ještě nechám samotnou. Sodu už dostala, snad bude příště rozumnější. Nemyslím, si, že to mimčo poznamená na celý život, ale hodně by mě vytočilo, že tchýně nerespektuje matku dítěte, koho už sakra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.1.17 15:26
@majki.r píše: :nevim: :mrgreen:

Ale tak ono to docela sedí, mladší budou 3 roky, čas na změnu doporučení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.1.17 15:26
@Jar Jar píše:
A já myslím, že nemohla. I kdyby mu dávala od 3/4 roku klobásy s hořčicí, tak _tohle_ zavinit nemohla :-)

Tak vzhledem k tomu, že jedna z příčin vzniku žaludečního vředu je strava, tak k tomu přispět mohla… Ale, to je tak, jako by kuřák co hulí dítěti pod nos přiznal, že dítě má astma právě proto.. Raději si najde tisíc jiných důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová