Tchýně dala miminku pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
22.1.17 10:47
@axlpol píše:
Nejvíce by mě na té situaci naštvalo, že nerespektují můj/náš postoj jak to chceme a bála bych se, že to tak bude i v budoucnu.
Já mám děti 17m a když jsem s nějakou kamarádkou taky se ptám jestli to její děti jí nebo né. Nenapadlo by mě něco jim tlačit tajně, respektuju cizí režim.
Podle mě je důležité nastavit hranice i do budoucna. Mě jako dítě vykrmili a jako tlusté dítě jsem neměla štastné dětství ani dospívání. Do toho mi tvrdili jaká jsem hezká a že všichni okolo jsou blbí, takže jsem se dost stranila dětí…no nehezké vzpomínky.
Takže u nás nejde jen o kojenecký věk, ale když tu rodinu necháme tak, potom v budoucnu budou ty děti nacpávat jako mě a držet doma u telky apod. Manžel to měl podobně. Ano vím, že některé děti s toho vyrostou, ale nejde jen o tlouštku, ale i o správné návyky.
Myslím, že rodiče měli příležitost vložit do nás to nejlepší(výchovu, návyky…) a teď máme tu šanci zase my s našima dětma. Takže rozhodně chceme tu příležitost a nechceme aby nám to narušovali.

Naprosto souhlasím ;) Taky bych se obávala toho, že tam nebude ze strany tchyně respekt.

Někteří lidé mají vlastní tělo jako popelnice, je jim jedno čím se cpou, ale je to jejich zdraví. V zemi, kde vysoké procento lidí trpí obezitou, cukrovkou, rakovinou tlustého střeva, tak mě ten přístup překvapuje.
Myslím si, že pokud rodič chce pro své dítě zdravější a lepší základ do života, tak by to měli prarodiče respektovat. Ony ty návyky z dětství jsou totiž hodně důležité.

Moje tchyně je schopná dát dětem každej den pytlík bonbonů a usadit je u telky. Musím ji korigovat, přitom sama má zdravotní problémy, které mají původ v nezdravé stravě. Ale je to jinak hodná ženská, jen prostě ji některé věci vůbec nedochází. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
22.1.17 10:48

@nezna_margarita preju vam at se vase deti k vam chovaji stejne a vy nikdy nebude mit moznost se videt s vnoucaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.1.17 10:48
@Anonymní píše:
Nechapu za co bych se mela tchyni omlouvat? Jak tady někdo píše? Omluvit se mela ona. Místo toho zacala útočit, že si může delat co chce a nikdo ji nebude nic prikazovat.Mala mi nepije, nespi a neustale pobrekava a uz je z toho celá rozpalena. Ale ja se mam uklidnit a ještě se omluvit.

pokud se takto rozčiluje tak argumentuj stavem malé - řekni jí v klidu - babičko koukněte malá brečí bolí ji bříško, nepije a nespí - stála ta vánočka za to? nestála.. Druhá věc je, že pokud se ti zdá rozpálená měla bys jí změřit teplotu a pokud by měla horečku tak mazat na pohotovost - je to miminko a laxní bych tedy nebyla. Víc než babičku bych řešila malou přijde mi, že se příliš zlobíš, ale málo řešíš miminko.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.1.17 10:49

No stalo se, stalo. Dítě na to neumře - a tchyni vysvětli, že prostě tohle dělat nesmí. Však viděla, že malá pláče a zvrací, ne? takže nešil, hod se do klidu, a je hotovo. Jenom bych to babičce pro jistotu ještě ráno vysvětlila, nemá cenu řvát, to se jenom urazí. Udělala chybu, udělala. A příště, když přijedete, tak jí třeba nachystej flašku s troškou mlíka a vysvětli jí, že to má, kdyby měla malá zase hlad. A ještě jí pohroz prstem - a ne abyste zase dávala vánočku nebo něco jiného, víte, jak malá plakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
22.1.17 10:49
@jdukolem píše:
hele je to o člověku.. kamarádka pro čtyřměsíční jako příkrm volila pudink se šlehačkou ( ten kupovaný) a dávala k obědu rýži a šťávu z játrové omáčky 8o - měli jsme stejně staré dítě a už tehdy jsem tomu nerozuměla proč a přišla mi praštěná.. no kluk přežil, vyrostl, je mu 18, můj taky přežil s mými zeleninami a bílým jogurtem a je mu 18 :lol:
ovšem dát kojenému tříměsíčnímu kravské mléko a vánočku považuju za cáklé.. nemůžu si pomoct. Ale dala bych babičce ještě šanci to jako jo..

:potlesk: :palec:
je to o lidech
tchyně není saň, ani vrah,
ale někdy to není ani ta rozumná ženská a milující babička jak by všichni automaticky předpokládali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
22.1.17 10:53

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.1.17 10:59
@Anonymní píše:
Nechapu za co bych se mela tchyni omlouvat? Jak tady někdo píše? Omluvit se mela ona. Místo toho zacala útočit, že si může delat co chce a nikdo ji nebude nic prikazovat.Mala mi nepije, nespi a neustale pobrekava a uz je z toho celá rozpalena. Ale ja se mam uklidnit a ještě se omluvit.

Já bych byla naštvaná, že třeba nezavolala, že malá brečí, ať se vrátíte. Sice sama vychovala dítě, ale to ji neopravňuje k tomu, aby cpala dítě vánočkou. A ještě se nepochlubit. Tudíž věděla, že asi nebudeš nadšená.
Jestli malá bude pobrekávat pořád, asi bych se sbalila a jela domů. Abys byla už v klidu a malá třeba pak taky přestane být neklidná.
A při příští návštěvě tchýně bych jí zopakovala, že si nepřeju, aby ji bez mého vědomí krmila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.17 11:03

Mně je 43, první dítě jsem měla v 19 - takže na chlup jako zmiňovaná tchyně. Nedala bych to dítěti ani náhodou a nedělalo se to běžně ani před 24 lety. Opravdu ne.To bude specialita jen některých.
Prostě tchyni vysvětli, že si nepřeješ, aby tvému dítěti dávala takové věci, aby se to už neopakovalo. :?

• Citovat
  • Upravit
5837
22.1.17 11:05

@ospalámyš znám několik takových rodin, kdy jsou rodiče obezní a neřeší co dávají dětem. Teče tam kofola po litrech, ionťáky, lízátka, bonbony…
pamatuju z dětství, že jsem neuměla pít vodu ani čaj. Pila jsem jen sodovky, takové ty laciné, barevné(1Lza 6kč :lol: )nebo ty sirupy z Polska co byly v kanystrech :poblion:. Zdravější(podle rodičů)byla kys. citronová s vodou a cukrem-taková domácí citronáda. Jídlo bylo vždy mastné a i když mi smrděl špek a natahovalo mě z něj, matce nebylo zatěžko nakrájet jej na pidi kousky a do toho jídla i tak nacpat. Lednice byla pořád plná párků z Makra, takové to maxi balení, takže jsme je jedli i oslizlé, protože to nešlo včas sníst…atd.Ve 25letech jsem byla pořád tlustá a řešila jsem polypy na střevech a první kolonoskopii.
Takže kojenec po mlíku a rohlíku neumře, to už se tady probralo, ale každý rodič by měl mít právo nastavit dětem své hranice. Nenechat druhé aby porušovali co si rodiče pro své dítě přejí. Mluvit o tom s rodinou už od kojence, aby do budoucna byl klid a rodina to respektovala. Chápu, že každá matka cítí, že udělala a dělá vše nejlépe a ty ostatní to tak dobře určitě nedělají :lol: proto to někdy ty maminky a tchýně přepísknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
22.1.17 11:08

Snacha versus tchyně…věčné téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
22.1.17 11:08

Tady se hrozně řeší, že chudák tchyně, jak kdyby tchyně byly v konflitku snacha-tchyně vždycky ty ukřivděné chudinky. Jako jasně, vánočka s mlíkem není jed, ale průměrně inteligentního člověka to snad ani nenapadne. Já bych se rozhodně zlobila dost, i kdyby to byla moje vlastní matka, to kvůli pitomosti jinýho člověka mám koukat jak se mi trápí malinký miminko? Nedělala bych scény, normálně bych jí řekla, že je padlá na hlavu, a dítě by sama hlídala, až by jedlo normální jídlo, kdy mu nějakej babiččin zkrat už tolik neublíží. A hodila bych se do klidu, aby se malá napila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
22.1.17 11:09
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mame tří měsíční plne kojene miminko. Jsme na návštěvě u tchyne a u prarodicu. Miminko jsem nakrmila a pri kojeni usnulo. S manzelem jsme na pul hodiny odesli na hrbitov a malou jsme nechali doma s tchyni. Prijeli jsme za cca 40 min. Malá uz nespinkala, tchýně říkala, ze doma bylo vse v pořádku. Mala poplakavala a pak se poblinkala a vyblinkala v mlecku kousky nejakeho peciva. Manzel uderil na tchyni a ta se priznala, ze mala mela hlad, tak ji v kravskem mleku rozpustila vanocku a davala ji po lzickach. Tchyni je 43 let, není to žádná senilni paní. Je to tak dva měsíce, co jsem ji rikala, ze miminko se začíná prikrmovat v 6 měsících a to zeleninou. Sama jedno dítě v 19 letech porodila a pochybuji, že ho krmila pecivem ve 3 mesicich. Mala od te doby porad pláče a odmítá prso. Na chvilku usne a za chvilku se vzbudi, musi byt hladova, podarilo se mi ji trochu nakrmit az ted ve 2 v noci.
Manžel tchyni vynadal a ja jsem radši ani nevylezla z pokoje. Mam chuť se zitra sbalit a odjet. Mame tady byt tyden. Ale žijí tady i prarodiče a těch nam je líto.

Prosim poradte co s miminkem a jak se ted chovat k tchyni? Nemůžu uvěřit, že je snad tak blba. Mam to nechat na manželovi nebo si s ni taky promluvit? Může to miminku nejak ublížit? Vyvolat nějakou alergii?

Děkuji za každou radu

Chápu tě. Taky by mě pěkně naštvala. V jejím věku bych očekávala trochu jiný přístup.

Příspěvek upraven 26.03.19 v 01:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lomis
22.1.17 11:10

Já bych akorát zvýšila dávku probiotik, aby se laktóza změnila na kyselinu mléčnou.
Laktoza se hůř tráví..a údajně u někoho může brzké podání mléka vyvolat intoleranci laktozy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.17 11:16
@sagina píše:
Jsem asi tak stejně stará, jako tchyně, ale tohle by mě nenapadlo. na druhou stranu moc dobře si uvědomuji, že DŘÍV to bylo běžné a před devatenácti lety, kdy ona vychovávala své dítě, nebyl ještě tak dostupný internet (jo, moc dobře pamatuji před šestnácti naše vytáčené spojení, pomalé a drahé, nicméně velká vymoženost, protože ex podnikatel, takže si člověk mohl na netu najít alespoň nejdůležitější zákony nebo ověřit obchodní partnery v rejstříku, když potřeboval, ale rozhodně to nebylo k tomu, abych na netu visela, jako dnes) a pokud se řídila radami svojí maminky, tak klidně i tříměsíční mimčo mohla přikrmovat. kravské mléko, rohlík do ruky, knedlík roňahňaný v omáčce a další pochoutky pro tahhle staré dítě, fakt klidně mohla načerpat inspiraci u své matky či tchyně. konečně, mně tchyně k těhotenství s velkou slávou dala knihu s péčí o dítě ze svého mládí a tam se přikrmovaly tuším už menší mimina :nevim:maminka udělala na dnešní dobu blbost, ale určitě to nemyslela zle, chtěla vám dopřát procházku po hřbitově a ne vás hned honit domů. určitě bych řekla, že se mi tohle nelíbí a že dneska se už děti takhle nekrmí, ale rozhodně bych z toho nedělala takovou kovbojku :nevim:

Nepamatuji si, že by toto bylo před 24 lety běžné! Děti se kojily, pak pomalu přikrmovaly sunarem, nutrilonem a v zeleninovém vývaru se začalo jednám druhem zeleniny a postupně se pomalu přidávaly další. Ani v 6 měsících nebylo mé dítě s rohlíkem v ruce, natož proboha aby se cpalo omáčkou s knedlíkem. Jak to tak sleduju, tak jsem byla na tu dobu asi hodně pokroková matka. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1436
22.1.17 11:16

Tchýně ti jen chtěla ukázat, že je chytřejší než ty. To je normální. Hlavně to nehroť, zloba a stres udělají daleko horší práci než kousek pitomého rohlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová