Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mroe píše:
Jiste ze i takove jsou. Ale ve velke casti na tom maji snachy lvi podil, misto aby to resily s rozumnem, udelaji scenu, rozhadaji se s tchyni a jeste maji pocit, ze pro dite delaji jen to nejlepsi…
Tak ja takovou mam, nedela to jen memu diteti, ale i dceri sve vlastni dcery, takze problem nebude ve me jako ve snase, ale problem bude nekde jinde, povaha tchyne s ni se totiz nesnese nikdo, krom tchana.
Ja se s ni nehadam, decka tam obcas jezdi, radost s toho nemam, protoze pro me je nebezpecny, zakerny, sobecky clovek. Ale kdyz se mi decko vrati po vikendu na tele fleky, ktere pred vikendem nemel, tak zopakuji, ze ty mlecne vyrobky nemel jest i kdyz to vi, ze ma po tom problemy.
Takovou tchyni bych přála tem, ktere neveri, ze tohle muze existovat. A jak ponizuje, zesmesnuje neter pro alerigii.
Treba se to takovym jednou vrati po zasluze.
@Kelsey píše:
Tak ja takovou mam, nedela to jen memu diteti, ale i dceri sve vlastni dcery, takze problem nebude ve me jako ve snase, ale problem bude nekde jinde, povaha tchyne s ni se totiz nesnese nikdo, krom tchana.
Ja se s ni nehadam, decka tam obcas jezdi, radost s toho nemam, protoze pro me je nebezpecny, zakerny, sobecky clovek. Ale kdyz se mi decko vrati po vikendu na tele fleky, ktere pred vikendem nemel, tak zopakuji, ze ty mlecne vyrobky nemel jest i kdyz to vi, ze ma po tom problemy.
Takovou tchyni bych přála tem, ktere neveri, ze tohle muze existovat. A jak ponizuje, zesmesnuje neter pro alerigii.
Treba se to takovym jednou vrati po zasluze.
Mozna ty takovou mas. Ale tady na emiminu ma takovou kazda 1,5ta. To by znamenalo, ze z temer kazde normalni snachy se casem stane nesnesitelna hnusna tchyne. ![]()
@Emisis píše:
@Jar Jar můj syn má 2 roky a nikdy nezvracel
Tak to ale fakt neni norma, spis vyjimka.
@Kelsey Nesnáším, když někdo zlehčuje alergii. Taky mám takové v rodině, kolikrát už jsem od nich slyšela větu „trocha tě nezabije“. Už několikrát jsem kvůli „trošce“ byla na pohotovosti na kapačkách kortikoidů. Jenže dokud to nezažijí sami, tak to asi prostě nepochopí. A kdyby se něco podobného stalo u mých dětí, tak bych dlooooouho odpouštěla…byť by byl za následek jen zhoršený ekzém. Prostě když řeknu citrusy ne, tak citrusy ne. Když řeknu mléko ne, tak předpokládám, že si dají tu práci a přečtou si složení toho, co dítěti dávají.
@FreeLady12 píše:
Přeháníš… hoď se do klidu.Tchýně 100% nechtěla malé ublížit a v době kdy byla ona čerstvou maminkou se kojení ani příkrmy tak nehrotily, jako to hrotí matky a média dnes.
Myslím, že tchýně dostala za vyučenou už jen tím, že se malá poblinkala. Jsem si jistá, že si to sama jen tak neodpustí.Osobně si myslím, že by jsi za ní měla jít a móžná se i trochu omluvit za tvou přehnanou reakci a trochu uklidnit situaci.
Malá bude dobrá, neboj
Pardon, ale je jí 43, možná se to tak nehrotilo, ale moje matka je v podobném věku a takovou kravinu by opravdu neudělala.
To slavné imunologické okno je prý stejně jen výmysl výrobců dětské výživy
Já mám dceru 19let a 2roky a v obou případech mi bylo doporučeno přikrmovat od půl roku, pokud kojené dítě prospívá je zdravé, není důvod ho ládovat kaší nebo mrkví už ve čtyřech měsích.
Psala zakladatelka, jak na tu situaci poté tchýně reagovala? Jestli se omlouvala, jestli ji to mrzí? Omlouvám se, ale nestíhám dočíst celou diskusi.
@Kotatko03 píše:
Ano, tchyně udělala chybu, ale tak stalo se…určitě jí to mrzí. Samozřejmě, mohla zavolat a nebo prostě počkat. Nicméně určitě ani ty nejsi neomylná. Rozhodně bych kvůli tomu s tchyní nepřestala mluvit či tak něco.
Souhlasím, jen nechápu co vede 43letou ženskou k tomu, že když jasně řekne matka dítěte, že příkrm ne, že je plně kojená, tak co jí vede k tomu dát dítěti vánočku s mlíkem. Ještě takovej blaf se kterým není ani moc práce
to bych nedala ani zvířeti. Předpokládám, že Vánočka byla kupovaná, to je ještě větší blé teda ![]()
@mroe píše:
Mozna ty takovou mas. Ale tady na emiminu ma takovou kazda 1,5ta. To by znamenalo, ze z temer kazde normalni snachy se casem stane nesnesitelna hnusna tchyne.
Nj, a ony existuji.
Ovsem mam kolegyni uz je tchýně, ma i vnoucata, te jsem rikala jestli si nas nechce adoptovat, to je ta snova tchyne, babicka,
@majki.r píše:
Psala zakladatelka, jak na tu situaci poté tchýně reagovala? Jestli se omlouvala, jestli ji to mrzí? Omlouvám se, ale nestíhám dočíst celou diskusi.
tchýně jí na to řekla, že si může dělat, co chce
@stinga píše:
Fakt? Tak to jak se většinou zastávám tchýní, tak bych jí asi řekla „To můžete, času budete mít spoustu, protože s vnoučetem už žádný čas neztratíte.“
@stinga píše:
No tak pak žádné omluvy ze strany snachy ohledně přehnané reakce nejsou na místě. Ať si dělá co chce, ale ne s mým dítětem. Odjela bych, po takové reakci. @stinga díky ![]()
Příspěvek upraven 22.01.17 v 15:58
@majki.r píše:
Tchyně řekla, že jí bude dávat co chce, s omluvou opravdu nepřišla.
A ještě, jak tu píšou některé uživatelky, že se mění doporučení, co kdy dávat dítěti, tak NIKDY opravdu nikdy se nedávalo 3měsíčnímu miminku vánočka a kravské mléko, no možná ve válce by to bylo přijatelné
já mám vedle sebe mé 3měsíční a když si představím, že by to ní někdo a to kdokoli cpal vánočku v mléku, tak bych měla chuť toho člověka minimálně praštit po hlavě
myslím, že ty „chytré“ komentáře píšou ženy, jejichž děti mají 10 a více let a už si to nedokážou naživo představit