Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anulka
Nemám slov!! Při čtení v tvém příspěvku cítím vztek zlost. ![]()
@Kobliha51 Já také ne. Ale já ani ty zvané.
Já mám prostě ráda svůj klid. ![]()
Víš těch diskuzí je tu spousta, já za sebe ti chci napsat, že mimo nejseš a neboj se bojovat. já bych jí vypakovala hodně rychle…věř mi, bydlím s tchánovcema v jednom baráku mno už 13 let a kdybych to neudělala, tak se zbláznim
…ale základ je, že můj muž stojí na mé straně a když náhodou ne, tak se z toho nehroutim a pošlu tchýni stejně kam patří, protože moje soukromí je moje soukromí a nikdo mi do něj strkat čumák nebude ![]()
ale chápu tě doma jsem jen když zavřu dveře našeho bytu a vyndám klíč…i když abych jí jen nepomlouvala poslední dobou je docela hodná a moc se nikam necpe až na občasné zasahování do výchovy, jako zrovna dneska, ale to ji mužskej hned zpražil at´se do toho neplete ![]()
@brumdinka To ten můj by neřekl ani slovo, protože by nechápal, jak mi rady můžou vadit. ![]()
I když, už dlouho mi neradila. Vlastně od té doby, co jsem tomu svému řekla, že rady nesnááááším a že jestli mi je ještě bude dávat, budu na ní sprostá. ![]()
Takže beru zpět. Možná by se ozval.
Jaké rady ti dávala?
@Elilen mno upřímně už sem na ní byla párkrát sprostá, když to jinak nešlo
ten můj mě už zná, já sem tvrdohlavá a rady neberu od nikoho, sem zvyklá poradit si sama
chvíli tchýni trvalo, než jí došlo, že s ní kámoška fakt nebudu a pomoct žádnou taky nepotřebuju - když ona to chudák myslí tak dobře ![]()
jej já mám dva kluky, ale takováhle tchýně fakt nikdy nebudu ![]()
@Anulka píše:
tak moje matka miluje „přepadovky“, samozřejmě, které dělá ona. Mám ráda, když se kdokoliv ohlásí, děláme s manž. na opačné směny a rádi jdeme spolu alespoň 1× v týdnu na nákup a ne, když vkročíme do obchodu a v ten moment telefon „kde jste, já stojím za dveřma“.
tak to nasi delaji bezne a oni maji jeste klice. Jednou jsem se tak lekla, otec v obyvaku a ja lezu z loznice, kde jsem se oblikala. Tak jsem mu vynadala a rikam „kdyz uz mas ty klice a odemykas tak aspon zazvon“ a on jeste dotcene „a proc jako“ tak jsem mu rekla „protoze kdybych tu mela milence, tak ho stihnu aspon s hadrama vyhodit na zahradu“ tak se smal a uz zvoni. A matku jsem naucila nepouzivat nase klice, kdyz nejsme doma tak, ze jsem jednu dobu strkala klic do zamku a mela utrum ![]()
Neohlasene navstevy nesnasim, u tchyne se mi to stavalo bezne, kdyz jsme jeste bydleli v Praze. Parkrat jsem doma nebyla a byl klid. TEd to zkusila taky a uz se poslusne hlasi, ono cekat v aute pred barakem ve vedru nebo v zime neni nic moc…
Ahoj, ani ja nesnasim neohlasena a hlavne nezvane navstevy a souziti s tchyni a tchanem mam taky zkusennosti bylo by to na knihu. Napr: kdyz se mala narodila nechtela pit z prsa takze jsem odsavala a krmila ji z lahve pri odsavani my do pokoje vtrhl tchan bez zaklepani, kazdou sobotu jezdi pritelovo sestra na cely den s detma rano v 8hod mi jeste v postely ona uz u nas v pokoji, ja naha na postely mala me pozvracela tak prvne prevlikam ji najednou vejde tchyne na upozorneni ze jsem naha mi sdelila a co ja jsem nikdy nevidela zenskou…nezvladla bych popsat vse ale vrcholem bylo kdyz me chtela zmlatit kdyz jsem ji rekla at netriska dvrma ze mala spi dopadlo to tak ze nebit tchana tak se servem jak psy aspon jse mi povedlo ji kopnout mmrchu jednu
kdyz to videl pritel serval se s rodicema verte nebo ne snazila jsem se mu v tom zabranit vazne jsem nechtela aby si syn s rodici takhle ublizil nakonec jeho mama na nej zavolala policii…dneska bydlime 2km od nich a je to tak ze nam pomaly kazdy tyden vola kdy prijdem, sice se vzathy dost zlepsily ale stejne…
Ahoj, tak u nás se nic moc nezměnilo. Vánoce proběhly v klidu BEZ tchýně. Já se neptala, manžel nic neříkal a tak ani doteď nevím, kde je trávila. Jen za ní jel s dětma 25. Řekl mi, že matka je sešlá, že už tu asi dlouho nebude
a že bych k ní měla 2× do roka zajít na dvouhod. oběd
. Řeka jsem, že mě to takhle vyhvuje a nemám důvod to jakkoliv měnit. Chodím každou sobotu uklízet a to je jediný den, kdy jsem mimo domov a ona občas dojede. Neviděla jsem ji ofiko 2 roky, jinak jednou u baráku a když lezla za holkou ke škole-vše mimo domluvu s manželem. Nezasvěcený si myslí jaká jsem bestie, ale kdo nezná podrobnosti a její chování nemůže pochopit. Holky, držte se já si vůbec nedokážu představit, že by mi měla znovu vlézt do života, byla by ze mne troska.
@1024 Co udělala nevím, ale třeba toho lituje
Tobě to může být jedno, ale tvůj muž bude ten, kdo bude dál žít s tím, jak se choval k matce.
Vy jste se všichni čtyři servali a asistovala u toho policie?
Tak to je teda maso…![]()
![]()
A co já si nemyslím, že mám s tím svým synáčkem za starosti…
@Bábrdl tchyne prvne napadla me to se nelibilo pritelovi tak ani nevim jak z hadky najednou rvacka on a jeho rodice ja ho od nich tahala pryc vedela jsem, ze az vychladne, ze toho bude litovat jenze ta mrcha zavolala policii.No ostuda nejvetsi. Stara byla frajerka do te doby, nez policista oznamil, ze si zaplati prestupkovou komisi.To uz nic resit nechtela, ja jo pac tech urazek co jsem slysela na sebe i malou…jenze pritel me ukecal at to nedelam. Druhy den kdyz prijel svagr tak si stezovali a vse obratily jak jsme je napadly atd atd
Pokud leze do baráku či bytu kde nebydlí, tak vyměnit zámek, nebo rovnou zavolat policii… Když mého přítele a mě pronásledovala přítelova matka, tak tu policii opravdu zavolal, ale to byla poněkud extrémní situace. Už je klid (matka přítele zemřela). S přítelem každým dnem očekáváme potomka, nevím, co by bylo, kdyby ta semetrika ještě žila. Když byla v nemocnici, tak ne, že by přítele slušně požádala, že něco chce, prostě mu to rozkazovala. Některý ženský prostě časem zmagoří, doufám, že mě to nepotká…
Slysela jsem nazor, ze jednou budu stejna jako ma tchyne ponevadz jsem to takhle zazila stejne jako pry kopirujeme sve matky. Dneska vim, ze pokud by melo dojit k tomu, aby ma dcerka zila s tchyni budu proti tomu vsemozne bojovat kdyby spolu sebelip vychazeli po narozeni ditete se to vzdy zmeni.
Tak svojí máme bych to rekla já a jeho máme to má říct chlap sám jde to i slušne tak v cem je problem? ale chlap to vetsinou neumí taky mame problem s tchyní do vseho se sere… pritel ji to PREJ už říkal x krat ale neverim tak k nim nechodim a mam klid pokud nerespektuje me tak ja nebudu jí ![]()
@Anulka

No to je hezký maminko, že stojíš za dveřma, ale jsme teď ve městě - nejlépe 100 km vzdáleném, kdys nám řekla, že přijdeš, určitě budeme doma. Měj se maminko hezky a škoda, že se dnes neuvidíme.
Nesnáším neohlášené a nepozvané návštěvy.