Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mutlice píše:
Co to je za blabol proboha![]()
Asi pubertalni chlapec ne, ze pises takove nesmysly…
- screening na konci 2.trimestru se dela vsem zenam, s vekem to vubec nesouvisi. Ten ve 12-13tt uz nestihne.
- paklize pise zakladatelka, ze gynekolog ji bude hlidat pro pripad vad v dusledku uzivani HA, tak se na pripadne postizeni prijde
- i kdyz to je blba situace, tak napsat, ze skoda, ze se neprijde na nejakou vadu, ze by tedy mohla jit na „potrat“ v pokrocilym tehotenstvi muze jen nekdo uplne bez mozku a zkusenosti. V pokrocilem tehotenstvi to je porod mrtveho ditete, ne potrat! A to je takovy narez na psychiku, ze ver, ze to by si neprala ani 20ti leta holka, ktera to mimino puvodne nechtela. To snad nemuzes ani myslet vazne, to je nejaky pokus o provokaci?!
No urcite je to mensi naloz na psychiku nez porod 3kiloveho nechteneho fakana v 9mesici. Pokud si nikdy nebyla nechtene tehotna tak to nepochopis. Potrat anebo porod v 24tt je osvobozeni
@Mimaspak píše:
No urcite je to mensi naloz na psychiku nez porod 3kiloveho nechteneho fakana v 9mesici. Pokud si nikdy nebyla nechtene tehotna tak to nepochopis. Potrat anebo porod v 24tt je osvobozeni
Zlato, nestav tu nechtene tehotenstvi, jako nejake obr nestesti. Evidentne jsi asi ve veku „nact“ a nevis, co je pruser. Je to v 99% blbost te madam (a chlapa ovsem). Nemas tuseni, o cem meles a modli se, abys nikdy nemusela rodit mrtve dite. I kdyz nekdo, kdo se vyjadruje takto, by se snad asi nemel ani mnozit. ![]()
@Mimaspak píše:
Takovou kráááávu jsem ti už dlouho neviděla…jdu blejt…
@Mutlice píše:
Zlato, nestav tu nechtene tehotenstvi, jako nejake obr nestesti. Evidentne jsi asi ve veku „nact“ a nevis, co je pruser. Je to v 99% blbost te madam (a chlapa ovsem). Nemas tuseni, o cem meles a modli se, abys nikdy nemusela rodit mrtve dite. I kdyz nekdo, kdo se vyjadruje takto, by se snad asi nemel ani mnozit.
Ja uz davno nejsem “nactka”. Mrtve dite jsem nerodila ale byla jsem nechtene tehotna jako docela mlada a to ne kvuli sve blbosti ale kvuli zneuziti ze strany mnohem starsiho muze. A nic horsiho nez nechtene tehotenstvi jsem nezazila, potrat byl osvobozeni
@Mimaspak píše:
Doufám, že je to fakt jen ubohá provokace ![]()
Máš za sebou porod mrtvého dítěte ve 20 tt nebo výš?
Já zažila obojí, první dítě jsem rodila ve 24 tt mrtvé. Teď jsem “nechtěně” těhotná, zjistila jsem to “včas” a mohla jít na potrat, ale ten pocit pár dní/týdnů strachu, jak se to zvládne a jak to bylo naplánováno jinak a co to zkomplikuje, nemůže ani zdaleka vyrovnat tu hrůzu, co jsem cítila tenkrát. I teď čekáme na výsledky kvůli vrozené vadě, ale ten pocit, že to možná zase skončí tak, že o něj přijdeme, rozhodně není nijak osvobozující.
@Mimaspak píše:
Ja uz davno nejsem “nactka”. Mrtve dite jsem nerodila ale byla jsem nechtene tehotna jako docela mlada a to ne kvuli sve blbosti ale kvuli zneuziti ze strany mnohem starsiho muze. A nic horsiho nez nechtene tehotenstvi jsem nezazila, potrat byl osvobozeni
Tak omlouva te, ze netusis, o cem mluvis. Kdybys za sebou porod mrtveho ditete mela, nikdy, ale nikdy, bys toto nemohla vypustit z pusy…
@Anonymní píše:
Doufám, že je to fakt jen ubohá provokace
Máš za sebou porod mrtvého dítěte ve 20 tt nebo výš?
Já zažila obojí, první dítě jsem rodila ve 24 tt mrtvé. Teď jsem “nechtěně” těhotná, zjistila jsem to “včas” a mohla jít na potrat, ale ten pocit pár dní/týdnů strachu, jak se to zvládne a jak to bylo naplánováno jinak a co to zkomplikuje, nemůže ani zdaleka vyrovnat tu hrůzu, co jsem cítila tenkrát. I teď čekáme na výsledky kvůli vrozené vadě, ale ten pocit, že to možná zase skončí tak, že o něj přijdeme, rozhodně není nijak osvobozující.
Neni osvobozujici protoze je to dite yed asi chtene. A tam ten strach chapu. Ale u nechteneho ditete je jakekoliv ukonceni tehotenstvi osvobozeni.
@Mutlice píše:
Co to je za blabol proboha![]()
Asi pubertalni chlapec ne, ze pises takove nesmysly…
- screening na konci 2.trimestru se dela vsem zenam, s vekem to vubec nesouvisi. Ten ve 12-13tt uz nestihne.
- paklize pise zakladatelka, ze gynekolog ji bude hlidat pro pripad vad v dusledku uzivani HA, tak se na pripadne postizeni prijde
- i kdyz to je blba situace, tak napsat, ze skoda, ze se neprijde na nejakou vadu, ze by tedy mohla jit na „potrat“ v pokrocilym tehotenstvi muze jen nekdo uplne bez mozku a zkusenosti. V pokrocilem tehotenstvi to je porod mrtveho ditete, ne potrat! A to je takovy narez na psychiku, ze ver, ze to by si neprala ani 20ti leta holka, ktera to mimino puvodne nechtela. To snad nemuzes ani myslet vazne, to je nejaky pokus o provokaci?!
Naprosto souhlasím. To psala zrůda
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se vypovídat a případně si nechat poradit. Do této situace jsem se dostala sama svoji hlouposti, už nelze vzít zpět, proto budu ráda, když se udržíte nějakých nadávek. Předem se omlouvám za sloh.Je mi 20 a milenci 35 (budeme mu říkat Petr). Známe se déle, je to rodinný známý. Vždy se mi strašně líbil. Byl ke mě vždy milý, pozorný, rozumněli jsme si. Párkrát mě pozval na oběd nebo jsme si někam vyšly, bylo to moc fajn. Nechala jsem se trochu unést i přes to, že jsem věděla, že je ženatý. Nakonec jsem ale couvla, že tohle nechci. Zůstali jsme tedy jen přátelé.
Ale v prosinci měl oslavu, jelo se na víkend na chatu, kde se dost pilo a bohužel jsme se spolu vyspali. Na jednu stranu jsem byla šťastná, ale morální stránka byla silnější a úplně mě to složilo a hrozně se potom opila. Následující den mi bylo neskutečně zle, jak fyzicky, tak psychicky. Nemohla jsem se na sebe ani podívat do zrcadla a rozhovor s Petrem mě rozhodil natolik, že jsem si ten den zapomněla vzít prášek a brala si ho až večer. I když riziko bylo malé, zbytek měsíce jsem trnula hrůzou, abych nebyla těhotná.
Začátkem ledna po dobrání prášku ms naštěstí dorazila a mě se neskutečně ulevilo.S Petrem jsem se do toho strašně zamotala. Na jednu stranu jsem ho už nechtěla vidět na stranu druhou jsem ho strašně chtěla. On mi to moc neulehčoval a psal mi takové krásné věci. Jak jsem jeho zpřísněná duše, jak jsem inteligentní, chápavá a strašně by se mnou chtěl být, ale je to moc složité. Jsem sice hodně naivní, ale tady jsem měla jasno.. sladká slovíčka, jak mě znovu dostat do postele. Řekla jsem si, že znovu tu chybu neudělám. Sešla jsem se s ním abych mu vše vysvětlila, ale stále mě přesvědčoval o tomu, že to co říká myslí vážně. Nenechala jsem se zlomit a narovinu mu řekla, že dokud bude zadaný, že prostě nic. Ráda ho kdykoliv uvidím, ale pouze jako rodinného známého. Pak jsme se neviděli jen si občas napsali.
Po březnové ms mi bylo stále nějak divně, neustále mě pobolivalo břicho, zvětšili se prsa. Po pár dnech to přešlo a objevilo se to zase ke konci měsíce. Svěřila jsem se kamarádce a ta jakože jestli nejsem v tom. Tak jsem říkala, že to asi těžko, protože naposledy něco bylo v prosinci. Nicméně mi to začalo vrtat hlavou, tak jsem ji poprosila, aby mi došla koupit test. Bála jsem se aby mě nikdo třeba neviděl. K mé hrůze byl pozitivní, tak jsem ještě honem ve stresu a ubrečena utíkala na gyn, protože jinak bych asi přes svátky zešílela.
Výsledek jsem v 15tt… od doktorky, jsem šla ke kamarádce a bojím se jít domů.
Doktorka říkala, že potrat už není možný, mám neskutečný strach. Doma mě asi přetrhnou. Nevím co mám dělat.
Naivně si sem jdu pro nějakou radu.
tak jestli je ti 20, tak rodiče už s tím moc nezmůžou…a řekla jsi to Petrovi? ![]()
@Mimaspak píše:
Neni osvobozujici protoze je to dite yed asi chtene. A tam ten strach chapu. Ale u nechteneho ditete je jakekoliv ukonceni tehotenstvi osvobozeni.
Jenže tohle všechno přijde s těmi dalšími týdny těhotenství, žena si na těhotenství “zvykne”, když nejde hned na potrat a pak věřím, že jsou chtěné skoro všechny děti
ale to si nemyslim o tak extrémních případech, jako jsi popsala ty, do toho se zase neumím vžít já…je mi to líto
zakladatelka ale rozhodně vše dělala dobrovolně že
to se s tvojí zkušeností nedá srovnat.
@Anonymní píše:
Rozhodla jsem se tedy první mluvit s Petrem aby byl „připravený“ kdyby na něj chtěl táta naběhnout. Uvidíme se zítra ráno a hned večer bych to řekla rodičům, ať to víc neprotahuju. Možná by bylo lepší počkat do pátku, ale nechci jim to zatajovat dýl, než je nutné.
Asi buď připravená, ze ti nepadne kolem krku a neodjedete spolu na koni do západu slunce. Neznám Petra, ale teď pro nej nejspíš budeš představovat problém, narusis mu rodinu a budeš ho s dítětem stát spoustu peněz. Měj určitě nějakou oporu, protože na tebe nebude asi moc milej. Taky se nelekej, když bude otcovství popírat. Hledej hlavně oporu v rodičích, protože ti mají- narozdíl od Petra- stejný zájem jako ty. Tvé štěstí.
@Mimaspak píše:
Ne, není to osvobozující. A ty nemáš ani páru o čem to meleš. Zažila jsem nechtěný těhotenství, zažila jsem i ukončení kvůli genetické vadě ve 22tt a myslíš, že na tom bylo něco osvobozujícího? Ani omylem. Naopak. Dlouho, opravdu dlouho jsem se z toho dostávala, protože jsem to brala jako trest za to, že jsem to dítě nechtěla. Cítila jsem obrovskou vinu. Plácáš tu nesmysly, je mi z tebe opravdu zle…
No co, co, co
frajer bud emit zase o jednoho levobocka vic,
doma? n ic, uz ho ani nemusis predstavovat,
vsichni ho znaji,
mozna dostane od fotra par facek a zivot pujde dal,
P. S. jeden takovy pripad jsme znal,.
frajer, 40 svobodny, pochlastaval s tatinkem a najednou byla jeho 108 tileta dceruska v jinaci,
po zdeseni se jelo dal,
pravda, on byl svobnodny, takze zadny velky problem,
jen trochu obstarozni kocour k te 18ce
@karkarka píše:
Pěkně lžes. Těhotenství přes antikoncepci. To určitě.
A i kdyby tak co jako
. To je zase rada nad zlato, která zakladatelce v její situaci ohromně pomůže. Hlavně že sis plivla…a stát se to může i když Ty ses s tím nesetkala.
@prokr píše:
A i kdyby tak co jako![]()
![]()
. To je zase rada nad zlato, která zakladatelce v její situaci ohromně pomůže. Hlavně že sis plivla…a stát se to může i když Ty ses s tím nesetkala.
Jasně, tady každý druhý. A já si plivu ráda.