Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Miriam24
Jo jo, za 14 dní to bude tak akorát. ![]()
Super, druhá čárka je jasná, je to tam! ![]()
@anairda Děkuji moc
držím pěstičky ať ti to taky výjde
Jen aby bylo vše ok a dále jsme rostly. Měla bych papkat nějaké vitamínky?? Teď beru kys. listovou. A kdy se mám jít objednat k dr.??
@Miriam24
Tak můžeš doktorovi zavolat v podstatě už teď, že ti mešká MS, máš pozitivní test a že by ses chtěla objednat na potvrzení, řeknou ti sami, ale počítej fakt až tak za 14 dní.
Já už jsem to tady psala víckrát, aby si někdo nemyslel, že to prodávám
ale za mě fakt nejlepší ten Femibion, kvůli Metafolinu:
„Až 50% žen kvůli vrozené snížené aktivitě enzymů nedokáže v těle přeměnit kyselinu listovou na aktivní formu, kterou je tělo schopné využít např. pro dělení buněk. Proto firma Merck přišla na trh s úplně novou látkou nazvanou Metafolin, díky níž si každá žena dokáže vytvořit optimální hladinu aktivní kyseliny listové (tzv. folátů) v těle. To je důležité zejména v období plánování těhotenství, v průběhu těhotenství a při kojení. Metafolin je součástí přípravků určených právě pro toto období.“
@Miriam24 Tak to ti gratuluji
jsi teda první mezi námi komu se to povedlo
musí to být užasný pocit, že?
Holky ach ta psychika
včera jsem si musela dát k večeři dvě kys. okurky
normáně je nejim, ale jak se o tom mluví, že těhule je mají rádi tak i muj mozek si na to vzpoměl.
přitom tehu nejspíš nejsem
ted bych měla mít první plodný den, 3.7 ovulaci a poté další dva plodné dny. Kdy je největší naděje otěhotnět? Pořád se v tom ztrácím ![]()
Pořád se pozoruju jestli už náhodou nezpozoruji nějaké signály těhu a to se snažíme teprve první cyklus
nevím co budu dělat za delší dobu, kdyby nám to nešlo.
O víkendu jsme sehnali dům našich snů a budeme žádat o hypotéku, pokud nám jí dají budeme se do září stěhovat. Máme radost!!! a můj drahý změnil názor a najednou si chce povídat o mých pocitech, co tady řeším a tak. Když jsem se divila, že tam najednou tak prý, ptž už ví že budeme ve svém a je jako hlava rodiny klidnější a vidí vše jednodušší
![]()
Snad to všechno klapne
jsem v naprosté pohodě a to je tak úžasný až se bojím co se pohnojí ![]()
A co vy? ![]()
@tarika
Počkej, a proč přemýšlíš, jestli jsi těhu, když tě teprve čekají plodné dny?
Ono hodně záleží na tom, jak dlouhé máš cykly a hlavně kdy probíhá ovulace. Vajíčko je při ovulaci schopné oplodnění jen 24 hodin, takže nejjistější je, snažit se den před ovulací a v den ovulace. Pokud máš menstruaci pravidelně po 28 dnech, měla by ovulace nastat den 14, ale klidně se může o pár dní posunout, proto existují ovulační testy nebo měření bazální teploty.
Ono otěhotnět je někdy věda. ![]()
@tarika
Na womenzone máš zeleně označené potencionálně plodné dny dle kalendářové metody, s tím, že ten první zelený, pokud se snažíte, tak by spermie do ovulace přežili a čekali by, ale jak říkám, program počítá s ovulací 14 den. Nemusí to tak ve skutečnosti být.
@anairda No nevím proč tak přemýšlím, představuju si to a tak ![]()
Já právě nevím jak dlouhé cykly mám
to zjistíme až teď při MS kdy přijde, podle mě to budu mít rozházené po antikoncepci.
Otěhotnět se může i mimo plodné dny? Neříkej, že všechny otěhotní pouze v plodné dny… ![]()
Na womenzone si vše pravidelně zaznamenávám a píše mi to právě ty plodné dny jak jsem již psala. Ovu testy zatím kupovat nebudu i gynekolog říkal, že to je zbytečné, že se mám spíš zaměřit na sebe, kdy mě bude bolet břicho apod. ale mě bolí pořád jako bych to měla dostat ![]()
@tarika
Ano, každá z nás může otěhotnět pouze v oněch 24 hodinách, kdy je vajíčko oplodnění schopné, ale jak říkám některé spermie vydrží čekat, mnohdy se uvádí i 4 dny, takže klidně můžeš třeba nějakou neděli otěhotnět ze sexu, který byl třeba ve čtvrtek.
Ahoj holky, můžu k vám?
Snažíme se už něco přes 2,5 roku a pořád nic. Dneska jsem to zase dostala ![]()
@tarika
Jsme na tom podobně
Teď mi začali plodné dny a už bych si nejradši udělala test. Příští týden odjíždím na dovolenou, takže test si budu dělat až pak. Doufám, že tam na to zapomenu, nebo to bude nejdelší dovolená v mym životě
![]()
Dobrý den,
tato diskuze byla na žádost zakladatelky uzamčena. Nyní pokračuje v této soukromé skupině Těhu spolu od začátku
.
Děkuji za pochopení a přeji pěkný den ![]()
Martina
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat