Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zatím jsem přibrala 7 kg, ale před těhotenstvím jsem díky stresu v práci 3 kg zhubla, takže přibírání moc neřeším. Je fakt, že od 22tt jdou kila nahoru rychleji. Jak už jsem tu psala dřív, tak já sladké miluju a nevydržím bez něj. Tím, že si upeču něco s ovocem, tak aspoň nejím tolik sušenek. Taky se mi osvědčila čokoláda s vysokým obsahem kakaa, takže si zobnu sladkého, ale v menším množství.
Ale ze zkušenosti kamarádek vím, že nabraly v těhoteství kolem 15 kg a pak to bez problémů shodily. Takže se nepřejídám, ale ani neomezuju.
A co se týče pohybů, tak náš malý je nejaktivnější, když já chci spát nebo si přes den dám nohy na horu a odpočívám. V tu chvíli se začne protahovat a přeskládávat se v bříšku. Ale jakmile si dá tatínek ruku na bříško, aby cítil pohyby, tak se mimís ani nehne.
Jinak je mimík evidentně hyperaktivní po tatínkovi, protože pohyby, i když ne tak intenzivní jako při usínání, cítím prakticky pořád, když nechodím. Zase vím, že je to silný kluk. ![]()
Ahojky jestli můžu se k vám přidat,Já mám termín porodu v únoru první sem měla 24.2 pak 18.2 a včera sem byla na 3d ultrazvuku a mám to 13.2-Kdo se pak v tom má vyznat ? Prý že je větší tak proto .Ale to je jen dobře že roste
.Čekám chlapečka já si strašně přála holčičku ale minulý týden sme se dozvěděli že je to chlapeček..
Já zatím přibrala 4kg.Jinak pohyby cítím ale jak kdy no.Já zatím nemám ani jednu fotku protože nikdy se ta fotka nepovedla že je prý strašně živý.Ale včera sme byli na 3d takže super.Ale malý měl ručičku u obličeje takže rysy sme neviděli ale mám to dívku.Takže aspoň památku mám
Opatruj te se ![]()
Jak to tak čtu tak většinou všechny čekáte mimčo jiného pohlaví než ste chtěli:-)
My sme byly naštěstí s mojim za jedno a chtěli kluka akorát se o tom doma moc nemluvilo aby sme pak nebyly zklamaní a očekávali sme i holku:-)
Jinak karinkooo celkem skoky v tom termínu porodu:-) Mě napsala doktorka do papíru na 3D ultrazvuku termín později o dva dny a doktor se nad tím vůbec nepozastavil a nechal mi ho při starym, ale sem ráda kdybych pak přenášela ať mám ten termín radši bližší.
Jinak C.H. to stím tatínkem a rukou na bříšku znám moc dobře malý kope jak o závod přijde taťkova ruka a klid a nic:-D mazec můj říká, že prý ho vždycky uklidní:-) Tak sem mu říkala, že ho někdy vzbudím v noci když nemůžu kvůli kopanečkům spinkat ![]()
PS: pro karinkaaa neznáme se náhodou? asi se mi to jenom zdá, ale podle fotky vypadáš uplně jako jedna moje kamarádka co sme se dlouho neviděli jmenuje se Bára…
Hmmm. Myslím, že je to všude asi stejné. Naše Lejka se před tatínkem taky stydí. Ze začátku sme taky strašně chtěli kluka, ale postuně nám to přišlo jedno, hnavně aby to bzlo zdravé. A nakonec sme byli aj rádi, protože se nam prostě nelíbylo žádné klučičí jméno, kromě Jan a těch je teď strašně moc. ![]()
Verca-Judy píše:
Jak to tak čtu tak většinou všechny čekáte mimčo jiného pohlaví než ste chtěli:-)
My sme byly naštěstí s mojim za jedno a chtěli kluka akorát se o tom doma moc nemluvilo aby sme pak nebyly zklamaní a očekávali sme i holku:-)
Jinak karinkooo celkem skoky v tom termínu porodu:-) Mě napsala doktorka do papíru na 3D ultrazvuku termín později o dva dny a doktor se nad tím vůbec nepozastavil a nechal mi ho při starym, ale sem ráda kdybych pak přenášela ať mám ten termín radši bližší.
Jinak C.H. to stím tatínkem a rukou na bříšku znám moc dobře malý kope jak o závod přijde taťkova ruka a klid a nic:-D mazec můj říká, že prý ho vždycky uklidní:-) Tak sem mu říkala, že ho někdy vzbudím v noci když nemůžu kvůli kopanečkům spinkat
PS: pro karinkaaa neznáme se náhodou? asi se mi to jenom zdá, ale podle fotky vypadáš uplně jako jedna moje kamarádka co sme se dlouho neviděli jmenuje se Bára…
Já do práce chodím pořád.. jsem v 29. tt a pořád mě nechtějí doktoři nechat doma.. jsem prý zdravá. Na jednu stranu jsem rozhodně ráda, ale na druhou jsem z toho už dost hotová. Pracuju totiž v obchodě, kde si člověk nesedne - stojím 7 hodin v kuse, klimoška, spousta lidí a s tím i nachlazení.. na to mi doktor řekl, ať si vezmu paralen.. no už se těším na tu mateřskouuuu!
![]()
to lluucckkaa: tak být tebou, tak změním doktora.
neřeknu kdybys seděla někde v teple v kanclu. Ale stát někde v průvanu 7 hodin v kuse to je celkem záhul. Já sem na neschopence právě kvůli práci -infekční prostředí, přechody z chladu do tepla a tak. v 29 týdnu to už asi cenu měnit doktora nemá- to už snad nějak ty 3 týdny doklepeš. Ale třeba pro příště… ![]()
Ahojky já sem na nemocenské už od začátku takže od 6 týdne..Dělala sem ve fabrice takže tam byla pec a dr se mě sám ptal zda chci jít a já sem samozřejmě šla.Tam by to bylo strašné..Aledržím palečky ať to už vydržíš
![]()
Ahoj, já taky dělám v obhodě, dělám 12hodin a stojím, taky mě nechtěl nechat doma, ale ve 22tt jsem mu řekla, že už to nedávám, tak mi neschopenku napsal.
když má člověk starýho doktora se starýma názorama tak je to těžký…
ale hned jak budu mít po porodu náladu na jeho výměnu, tak nebudu váhat ![]()
Ahoj, přihlaš se do skupiny Leden a ledňátka 2011, Je nás tam plno, dá se tam dobře pokecat.
Ahoj holky!
ráda se připojím k vaší diskuzi.Termín máme 31.1.Doma už jednoho prcka máme a ten se narodil 1.2.Tak jsem zvědavá,jestli se trefíme na stejný den.
ahoj. Já mám termín 30.1. ,tak sem taky zvědavá jak to vyjde. ![]()