Těžkosti s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2438
19.12.16 20:20

Mně zas připadá jako naprostá kravina provozovat takovéhle tanečky kolem vylučování :roll: Až dítě dozraje, naučí se během 2 dnů. Proč si otravovat život pročůranýma sedačkama, kobercema, oblečením… Fakt to není závod. Ale u prvního dítěte jsem taky vysazovala, uplácela, slibovala, zkoušela… na popud babiček :mrgreen: U druhého a třetího ne a světe div se - nejrychleji se naučila ta poslední, kde už mám veškeré závody na háku :mrgreen: Je jí skoro 2,5 roku a ani jedni prarodiče nehlídali ani na pár hodin. Prostě se na to necítí lítat za malou kamikadze ve svém věku. No co, proto jsme ji neměli, abychom ji nacpali babičkám a dědečkům.
Zakladatelko, fakt se nad to povznes. Mně je jasné, že zkušenosti jsou nepřenosné a třeba u dalšího dítěte už budeš všechno brát s větším nadhledem. Ale ty se tím úplně zbytečně užíráš a tchánům je to nejspíš jedno. Fakt nemá smysl řešit věci, které sama nezměníš. Třeba se taky ještě necítí na tu zodpovědnost za malou, třeba je jim to opravdu jedno. V tom případě ani litovat nebudou. Ale to jen a jen jejich věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
19.12.16 20:50
@warita píše:
neznam, zajimava vecicka :)

To je, nemusíš mít strach že bude spád dítko odkryté, dcera to taky měla když byla malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.16 21:19
@arinecka píše:
To je, nemusíš mít strach že bude spád dítko odkryté, dcera to taky měla když byla malá.

Nahodou je to fakt super a beze srandy. Mala je v tom spokojena a pri laringitide se to hodilo dvojnasob, kdyz mi v nemocnici v dobe kdy venku bylo minus 10 rekli, ze mam otevrit okno a vypnout topeni.

• Citovat
  • Upravit
46669
19.12.16 21:31
@warita píše:
neznam, zajimava vecicka :)

Vyborna vecicka! Zadne odkopavani, zadne studene mimino, zadne neustale prikryvani. Jen ne vsechny deti v tom vydrzi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.16 22:37
@KPKristy píše:
Vyborna vecicka! Zadne odkopavani, zadne studene mimino, zadne neustale prikryvani. Jen ne vsechny deti v tom vydrzi..

Nekdo rekne zeje to omezuje v pohybu, ta nase si poradila v kazdem vyvojovem useku. Ted nema problem v tom behat po postylce nebo slizt z velke postele. :-) :pankac:

• Citovat
  • Upravit
7355
19.12.16 22:44
@Anonymní píše:
Nekdo rekne zeje to omezuje v pohybu, ta nase si poradila v kazdem vyvojovem useku. Ted nema problem v tom behat po postylce nebo slizt z velke postele. :-) :pankac:

no jo, ve 3 letech obě děti spokojeně chrněly v pytlíku :palec: Starší v tom uměl chodit, mladší zase ráno vyleze sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.16 23:09

Kolegyne mi rikala o sve 4lete dcerce, ze by ho jeste obcas taky potrebovala. 8) takze myslim, ze to takova ostuda neni, kdyz jeste nespinka pod perinou. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.16 23:12

Jenze vysvetlujte si to te starsi generaci, ktera to nezna. To preci neni modni vystrelek, pouze sikovna vychytavka, kterou uz moje prababicka usila svy vnucce(my mamce) protoze vecne skopavala perinu. :)

• Citovat
  • Upravit
15995
20.12.16 01:49
@inkakřivák píše:
@warita jenomže si myslím, že vaše maminka vás předávala se slovy tak tady jsou, tady mají oblečení, nedávej jim moc bonbonů a tady jsou kartáčky na zuby, pastu jsem zapomněla, tak nějakou kup. Kdežto ted je to - nesmí to a to, nedělej to a to, nedávej tohleto - je tu málo diskuzí na téma předávám děcko i s papírem, jak s ním zacházet a naši ho nechtějí hlídat? Ono nás to i uráží, že si myslíte, že neumíme s děckem zacházet. A většina babiček není hloupých, takže tomu dítěti necpe čokolády od rána do večera a nenechá je lítat s otevřeným ohněm a skákat pod auto. takže tady vidím já problém, a velký. S takovým návodem bych taky dítě nevzala - řekla bych víš ty co, děvečko? Když jsem tak hloupá, hlídej si sama. neříkám, je- li děcko nemocné, tak soupis léků s dávkami, to ano, ale návod k péči? No fuj.

Ono zase nekdy by ty babicky mohly taky akceptovat, ze se nazory na urcite veci zmenily…protoze ano, jsou i takove, kterym „mladi“ reknou, ze diteti nechteji davat zadny cukr do 3 let a prvni, co babi udela, kdyz se za nimi zavrou dvere je, ze „chudince male“ nacpe celou cokoladu. Nebo ze nakrmi dite-vegetariana spekackem, kdyz ho rodice tak trapi…vis jak, ani jedna strana neni „svata.“ My nevime, jak je to u zakladatelky, rekla bych ze jedna ze 3 moznosti:
1. Tchanovci proste nemaji moc zajem a nikdy mit nebudou - blbe, ale dle meho neresitelne.
2. Tchanovci maji zajem, ale nechce se jim resit takhle male mimino - nechce se jim uspavat, prebalovat, resit jidlo, a spacacky a vsechno mozne, ale az bude diteti treba 3+ a bude vic „samostatne,“ tak u nich bude treba travit pul prazdnin a budou mit skvely vztah. Ja i chapu, ze se prarodicum nemusi chtit do tech miminich veci, ja jsem rodic a taky se mi do nich moc nechce, nejradeji bych si dalsi dite adoptovala uz tak ve skolnim veku :D Reseni je holt vydrzet…
3. Prarodice by zajem meli, ale zprudilo jich, ze snacha dela veci „jinak“ a treba se na tom nejak chytli (ono kdyz zachytite, ze vas tchyne za zady pomlouva, tak to na dobrem vztahu taky moc neprida)- tam by se mozna dalo vhodnou komunikaci tohle vyresit, nebo to mozna dopadne jak v bode 2, az bude dite vetsi a spousta tehle trecich ploch zmizi, mozna se to zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
20.12.16 09:41

Jak jsem dočetla názory anonymní, myslím si, že nejsou tak radikální, a jak se zdá, tak ta situace se celkem uklidnuje. Ono si to sedne samo. Takže tak. Vypadá to, že ty vztahy se nakonec srovnají. Jenom ještě jí poradím, pokud můžu - vůbec neřeš, co o tobě kdo říká za tvými zády. na to se vykašli, jestliže nemá odvahu ti říci názor do očí, pak nestojí za trápení. A jinak - myslím si, že i ta babička se nakonec srovná, když bude moci dávat něco, jiného. U nás to skončilo na hrozinkách, brusinkách sušených, semtam mandle a pak samozřejmě želatinoví medvídci. A pro ty starší občas lentilky. Ale to jen někdy, já je stejně doma neuchráním před sebou a manželem. Takže je většinou sníme dřív, než dorazí děti.
Ten spací pytel je bezva věc, jediné, co mi přijde trošku nedomyšlené je větší výstřih kolem krku. Všechna naše vnoučata v něm spaly a spávají, všichni v nich uměli lézt, ted to zvládla i ta malinká, táhne se za ní ten pytel jak stíny minulosti. I chodit v nich ti velcí zvládli. Je to fajn, že se děti neodkopávají. A tak držím zakladatelce palce, at se u nich ten vzduch pěkně vyčistí a at stráví pěkné a klidné vánoce beze zloby. A když náhodou babička do malé nacpe něco dobrého, zavři pro tentokrát oči a usměj se. Ale kdyby toho bylo víc, tak řekni dost, už měla, a ona by se tím dobrým cukrovím cpala pořád a pak by ji bolelo bříško. Až zase večer, ano? hezky to ne zabal. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
20.12.16 10:14
@Anonymní píše:
Nahodou je to fakt super a beze srandy. Mala je v tom spokojena a pri laringitide se to hodilo dvojnasob, kdyz mi v nemocnici v dobe kdy venku bylo minus 10 rekli, ze mam otevrit okno a vypnout topeni.

Vždyť jo, dcera v tom spala hodně dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová